Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження сушіння культивованих грибів глива при різній відстані іч-випромінювачів(2014) Бурлака, Тетяна Василівна; Малежик, Іван Федорович; Дубковецький, Ігор ВолодимировичЗабезпечення населення у високоякісних продуктах харчування є проблемою всіх сучасних держав. В Україні недостатньо як вироблялись, так і виробляються окремі види продуктів для безперебійного цілорічного постачання їх населенню. У зв'язку з цим необхідно збільшити товарні ресурси і, насамперед продукти, що містять білкові речовини. Перспективними видами білковмісної рослинної сировини вважаються гриби. Зокрема гриби глива звичайна, вирощені в регульованих умовах. Глива звичайна є джерелом повноцінних білків, вуглеводів, жирів, вітамінів, харчових волокон та мінеральних солей.Документ Features of drying process of artificially cultivated mushrooms(2013) Bobel (Zinchenko), Inna; Terletska, VitaThis paper describes the analysis of drying and taste additives influence on the changes of chemical composition and quality parameters of Pleurotus Ostreatus and Agaricus bisporus mushrooms and their ready-to-cook mushroom foods. We tested and scientifically motivated the impact of drying on the protein substances changes and carbohydrates changes (contents of glycogen, dextrines, reducing substances, cellulose) of ready-to-cook mushroom foods.Документ Impact of hydrothermal treatment on chemical composition and quality parameters of mushroom products(2013) Bobel (Zinchenko), Inna; Terletska, VitaThe optimum mode of hydrothermal treatment of Pleurotus Ostreatus and Agaricus bisporus mushrooms has been determined. The impact of hydrothermal treatment on the changes of the activity of polyphenol oxidase, protein substances and carbohydrates losses of ready-to-cook mushroom foods were tested. It has been discovered that with the introduction of salt and citric acid in the solution the amount of protein losses has decreased in Pleurotus Ostreatus by 5.0-29.5 %, Agaricus bisporus – 5.7-19.0 %.