Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Забезпечення контролю якості та безпечності продукції бурякоцукрового виробництва(2024) Сокол, Єва Віталіївна; Шульга (Замура), Світлана АнатоліївнаЦукрова промисловість — це одна з найдавніших галузей харчової промисловості. Цукор є важливою складовою харчового раціону людей і використовується у виробництві багатьох продуктів харчування. Його якість і безпечність цукру визначаються відсутністю шкідливих домішок. У дослідженні використано загальнонаукові методи, а також проаналізовано новітні праці науковців у сфері безпечності харчових продуктів у цукровій промисловості.Документ Management of sugar beet storage(2021) Butenko, Liana; Petrusha, OksanaПитання зберігання цукрових буряків є важливою складовою для отримання якісного, максимального виходу кристалічного цукру. Оскільки цукровий буряк є рослинною із живими клітинами які в процесі зберігання реалізують життєдіяльність. У процесі дихання клітини можуть споживати цукрозу знижуючи ефективність виробництва. Клітини цукрового буряка можуть вмирати змінюючи структурні характеристики буряка. Ці всі фактори впливають на виробництво цукру.Документ Вирішення проблеми енергозаощадження при виробництві цукру(2024) Бутик, Тарас Васильович; Костюк, Володимир СтепановичВиробництво цукру є енергоємним процесом. На його частку припадає близько 10% від загального споживання енергії в харчовій промисловості. Тому вирішення проблеми енергозаощадження при виготовленні цукру є важливою науково-технічною задачеюДокумент Впровадження елементів ТАССР на підприємствах цукрової промисловості(2021) Бутенко, Ліана Олександрівна; Петруша, Оксана ОлександрівнаСаботаж або «біотероризм» є досить серйозним питанням у сфері безпеки харчової продукції. З метою запобігання даної загрози в Європейських країнах було розроблено систему ТАССР (Threat Assessment Critical Control Point), що дає можливість попередити небезпеку. Sabotage or "bioterrorism" is a very serious issue in the field of food safety. In order to prevent this threat, European countries have developed the HACCP (Threat Assessment Critical Control Point) system, which makes it possible to prevent the danger.Документ Проблеми роботи цукрових заводів на сучасному етапі розвитку та можливості їх вирішення(2013) Гриценко, І. В.З одержанням незалежності економіка України зазнала значних змін, які торкнулись виробництва цукру. Since obtaining independence, Ukraine's economy has undergone significant changes that were taking sugar production.Документ Дезінфекція технологічних вод у виробництві цукру(2015) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Нечипор, Тетяна МиколаївнаЖивильна вода є одним із джерел інфікування дифузійного апарату, що призводить до розвитку мікробіологічних процесів, а отже, до збільшення втрат сахарози, і негативно впливає на ефективність роботи не лише дифузійної установки, але і виробництва в цілому. Feed water is a source of infection diffusion system, which leads to the development of microbiological processes and, consequently, to an increase in losses of sucrose, and adversely affect the performance of not only diffuse the installation, but the production as a whole.Документ Екологічні ризики при виробництві цукру(2014) Салавор, Оксана Мирославівна; Ничик, Оксана Василівна; Тогачинська, Ольга ВасилівнаБурякоцукрове виробництво негативно впливає на навколишнє природне середовище. Це проявляється, перш за все, в забрудненні підземних вод в місцях розташування очисних споруд (поля фільтрації, біологічні ставки) та в місцях складування відходів виробництва; у виснаженні водних джерел та деградації рибних ресурсів.Документ Знебарвлюючі властивості палигорськіта, глауконіта та їх суміші по відношенню до напівпродуктів бурякоцукрового виробництва(1996) Петренко, Ю. П.; Тонких, О. А.; Манк, Валерій Веніамінович; Стеценко, Наталія Олександрівна; Федоренко, Георгій Андрійович; Подаревська, Ольга ВасилівнаВикористання суміші мінералів палигорськіту та глауконіту у співвідношенні 1:1 забезпечує максимальне знебарвлення цукрових розчинів та їх високі фільтраційні показники.Документ Світовий ринок цукру(2011) Гунько, Н. О.