Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив відбору дифузійного соку на прибутковість бурякоцукрового виробництва(2022) Масліков, Михайло Олександрович; Масліков, Максим МихайловичРозроблена модель дифузійного процесу та програма розрахунку оптимального коефіцієнта відбору дифузійного соку і втрати цукрози у жомі. Новизна моделі полягає у представленні дифузійного процесу між буряковою стружкою і екстрагентом як масопровідності (утрудненої дифузії) у системах з твердою фазою. Такий підхід дозволяє враховувати додатково вплив наступних чинників: чистоту клітинного соку; структуру стружки; нелінійність масовіддачі від довжини ста грамів бурякової стружки; тривалість екстракції; пресування жому та повернення у дифузійний апарат потрібної кількості жомопресової води. За критерій оптимізації прийнято очікувану зміну прибутку виробництва цукру. Ця модель дозволяє прогнозувати прибутковість виробництва цукру з буряка залежно від техніко-економічних умов виробництва і кон’юнктури цін на товари, що впливають на доходи і видатки виробництва.Документ Модернізація транспортно-розподільчої системи пресу бурякового жому(2022) Коваленко, Наталія; Бабко, Євген Миколайович; Олішевський, Валентин ВікторовичСучасний стан техніки і технології вітчизняного цукрового виробництва не забезпечує достатньої повноти вилучення сахарози з буряка, високоефективну вапняно-вуглекислотну очистку та комплексне перероблення вторинних продуктів (жом, патока), внаслідок чого знижується ресурсо- та енергоефективність виробництва. Сучасний підхід до екстрагування сахарози включає глибоке пресуванням жому.Документ Підвищення ефективності використання побічної продукції бурякоцукрового виробництва(2016) Кравченко, Ірина ЙосипівнаДокумент Перспективи виробництва твердого палива з відходів цукрового виробництва(2015) Василенко, Тетяна Петрівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Самійленко, Сергій МиколайовичВ роботі наведено аналіз балансу твердих органічних відходів як джерела альтернативного палива для цукрового заводу показав, що найбільший ресурс як джерела палива має жом. Можливі два напрями його використання – як вторинного палива сушеного жому та безпосереднє спалювання віджатого жому. This paper presents an analysis of the balance of solid organic waste as an alternative fuel source for sugar factory showed that the greatest resource as a source of fuel is bagasse. There are two possible directions of its use - as a secondary fuel dried pulp and direct burning of pressed pulp.Документ Витрати енергії у виробництві сушеного жому(1997) Сінат-Радченко, Дмитро ЄвгеновичДано приклади виходу сушеного жому за різного початкового вмісту сухих речовин пресованого жому і приклади витрат умовного палива на 1 т переробленого буряку і на 1 т сушеного жому. Підтверджено велику ефективність попереднього максимального механічного зневоднення жому. This example, the output of dried pulp at different initial dry matter content of the pressed pulp and examples of conventional fuel costs per 1 ton of processed beet and 1 ton of dried pulp. Confirmed the high efficiency of the previous maximum mechanical dewatering pulp.Документ Вивчення теплофізичних характеристик бурякового жому(1999) Буляндра, Олексій Федорович; Ткач, Леонід Павлович; Іващенко, Наталія ВікторівнаДля аналізу та побудови узагальненої кривої сушіння бурякового жому при низьких температурах використовуються теплофізичні характеристики продукту, що підлягає тепловій обробці. For analysis and generalized curve tracing with drying beet pulp at low-temperature duty used thermal characteristics of the product.Документ Використання ПЕОМ у теплофізичних експериментах(1998) Буляндра, Олексій Федорович; Ткач, Леонід Павлович; Іващенко, Наталія ВікторівнаВ статті представлено дослідну установку та результати експерименту по комплексному визначенню ефективних теплофізичних характеристик для бурякового жому. This article presents test stand and the results of research on a comprehensive definition of effective thermal properties of sugar beet pulp.Документ Дослідження кінетики сушки бурякового жому(1998) Буляндра, Олексій Федорович; Іващенко, Наталія ВікторівнаВ статті розглянуто сучасні високотемпературні методи термічної обробки бурякового жому. Приведена методика досліджень низькотемпературних режимів сушіння бурякового жому. Отримані криві сушіння, температурні криві та криві швидкості сушіння для ряду теплових низькотемпературних режимів. The article deals with modern methods of high-temperature heat treatment of sugar beet pulp. The methods of investigation of low-temperature drying mode beet pulp. The curves of the drying temperature curves and drying rate curves for a number of low-temperature thermal regimes.