Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація проведення процесу карбонізації
    (2015) Наконечна (Мартинюк), Аліна Сергіївна; Логвін, Володимир Матвійович
  • Ескіз
    Документ
    Адсорбція і співосадження та їх роль в очищенні соку карбонатом кальцію
    (2015) Наконечна (Мартинюк), Аліна Сергіївна; Логвін, Володимир Матвійович
  • Ескіз
    Документ
    Влияние различных факторов на адсорбцию несахаров карбонатом кальция
    (1977) Скорик, Константин Дмитриевич; Белостоцкий, Леонид Георгиевич; Рева, Леонид Павлович
    Наведено результати дослідження впливу різних факторів на адсорбцію нецукрів карбонатом кальцію. Встановлено, що при розбавленні вихідного розчину в 2 рази спостерігається різке зниження ефекту знебарвлення і величини адсорбції. Вивчено вплив надлишку в системі іонів Са2+, СО32- і ОН- на ефект адсорбції.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу цитрату, лактату та карбонату кальцію на мікробіологічні і біохімічні процеси в тісті
    (2015) Шевченко, Анастасія Олександрівна; Дробот, Віра Іванівна; Прохорова, Надія Дмитрівна
    Робота присвячена дослідженню впливу різних солей кальцію на технологічний процес виготовлення хлібобулочних виробів з фруктозою. Встановлено та порівняно дію солей на ферментний комплекс дріжджів та структурно-механічних властивостей тіста. The work is devoted to the research of the effect of different calcium salts on the technological process of making bakegoods with fructose. The effect of salts on yeast enzyme complex and structural and mechanical properties of dough is established and compared.
  • Ескіз
    Документ
    Influence of citrate, lactate and calcium carbonate on microbiological and biochemical processes in dough
    (2016) Shevchenko, Anastasiia; Drobot, Vira; Smirnova, Elizabeth
  • Ескіз
    Документ
    Співосадження при очищенні соку карбонатом кальцію
    (2014) Логвін, Володимир Матвійович; Наконечна (Мартинюк), Аліна Сергіївна
    Очищення дифузійного соку карбонатом кальцію в подальшому позитивно впливає на якість готової продукції - цукру. Знання механізму очищення соку під час карбонізації дозволить підвищувати ефективність очищення соку карбонатом кальцію. Purification juice calcium carbonate further positive impact on the quality of the finished product - sugar. Knowledge of the mechanism clean juice with carbonation will increase cleaning efficiency juice calcium carbonate.
  • Ескіз
    Документ
    Пошарова адсорбція нецукрів карбонатом кальцію
    (2014) Наконечна (Мартинюк), Аліна Сергіївна; Силюк, Тетяна; Логвін, Володимир Матвійович
    При детальнішому вивчені процесу адсорбції та механізму росту кристалів СаСОз буде підвищуватися ефективність вилучення нецукрів. When examined closer adsorption process and mechanism of crystal growth will increase the effectiveness of CaCO removal netsukriv.
  • Ескіз
    Документ
    Вимоги цукрового виробництва до технологічних властивостей вапняного молока
    (2007) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Хомічак, Любомир Михайлович
    Працюючи з вапняним молоком, значення питомої поверхні твердої фази якого лежать в діапазоні оптимальних величин = 4,1...4,43, то у подальшому це дозволить досягнути максимального ефекту очищення дифузійного соку та уникнути ускладнень на стадії його фільтрування. Working with a limewater, the values of specific surface of hard phase of which lie in the range of optimum sizes = 4,1...4,43, in subsequent it will allow to attain the maximal effect of cleaning of diffusive juice and avoid complications on the stage of his filtration.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив питомої поверхні гідроксиду кальцію водно-вапняної суспензії на його реологічні властивості
    (2007) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія Михайлівна
    Експериментально та теоретично доведено, що питома поверхня твердої фази гідроксиду кальцію вапняного молока відповідає за його реологічні властивості, встановлено оптимальний діапазон питомої електропровідності - 0,35...0,55, за якого вапняному молоку притаманні найкращі фізико-хімічні властивості. Experimentally and it is well-proven in theory, that the specific surface of hard phase of gidroksidu of calcium of limewater answers reologichni property after his, the optimum range of specific conductivity is set - 0,35...0,55, for which to the limewater the inherent best physical and chemical properties.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження адсорбції аніонів кислот на поверхні карбонату кальцію
    (1997) Кислуха, Л. Б.; Рева, Леонід Павлович; Виговський, Валерій Юрійович
    Результати досліджень показали, що найбільш інтенсивно видалення аніонів кислот адсорбцією на поверхні карбонату кальцію спостерігається від рН =11,0 до рН = 6,0 при титруванні розчину соляною кислотою.