Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 28
  • Ескіз
    Документ
    Enhancing competitiveness through effective management of innovation processes in economic entities
    (2023) Prokopenko, Olha; Oleksiuk, Oleksii; Halytsia, Ihor; Krachunov, Hristo
  • Ескіз
    Документ
    Імідж підприємства як чинник конкурентоспроможності господарюючого суб`єкта
    (2021) Тур, Олеся Василівна; Тур, Олександр Васильович
    З’ясовано, що позитивний імідж підприємства це важлива та необхідна складова частина нематеріальних його активів, оскільки позитивний імідж підвищує конкурентоспроможність підприємств, полегшує доступ до ресурсів, сприяє налагодженню міцних партнерських відносин, підвищенню лояльності споживачів до продукції, що випускається, та позиціонує їх як корпоративно-соціальний відповідальний елемент бізнесу. Також позитивний імідж підприємства посилює конкурентну позицію, що призводить до зростання його «ринкової влади», а опір різних контактних груп підприємству на ринку скорочується. It was found that a positive image of an enterprise is an important and necessary component of its intangible assets, since a positive image increases the competitiveness of enterprises, facilitates access to resources, contributes to the establishment of strong partnership relations, increases consumer loyalty to the products produced, and positions them as corporate -social a responsible element of business. Also, a positive image of the enterprise strengthens its competitive position, which leads to the growth of its "market power", and the resistance of various contact groups to the enterprise on the market is reduced.
  • Ескіз
    Документ
    Financial and economic aspects of food market security
    (2021) Arych, Mykhailo
    The main financial and economic factors and conditions for the security of the food market of the state are analyzed in the work, the principles of formation of the state policy in the field of food security, etc. are investigated. The development of market relations creates competitive conditions for doing business for all participants, which usually creates the call sign for improving the efficiency of doing business. The issue of food market security needs special attention here. У роботі проаналізовано основні фінансові та економічні аспекти та умови для безпеки продовольчого ринку держави, досліджено принципи формування державної політики у сфері продовольчої безпеки тощо. Розвиток ринкових відносин формує конкурентні умови ведення господарської діяльності для всіх учасників, що звичайно створює позивні умови для підвищення ефективності ведення бізнесу. Особливої уваги тут потребує питання безпеки продовольчого ринку.
  • Ескіз
    Документ
    Factors influencing food market security
    (2021) Arych, Mykhailo
    The development of market relations creates competitive conditions for doing business for all participants, which usually creates the call sign for improving the efficiency of doing business. The issue of food market security needs special attention here. In general, food security is seen as an appropriate level of food security for the citizens of the country, which guarantees the financial, economic and socio-political stability of life, its diverse development, economic growth. Thus, the paper analyzes the main economic factors and conditions for the security of the food market of the state, the principles of formation of state policy in the field of food security, etc. Розвиток ринкових відносин створює конкурентні умови для ведення бізнесу для всіх учасників, що, як правило, створює позивний для підвищення ефективності ведення бізнесу. Тут особливої уваги потребує питання продовольчого ринку. Загалом продовольча безпека розглядається як належний рівень продовольчої безпеки для громадян країни, який гарантує фінансову, економічну та соціально-політичну стабільність життя, його різноманітний розвиток, економічне зростання. Таким чином, в роботі проаналізовано основні економічні фактори та умови безпеки продовольчого ринку держави, принципи формування державної політики у сфері продовольчої безпеки тощо.
  • Ескіз
    Документ
    Економічне підґрунтя безпеки продовольчого ринку
    (2020) Арич, Михайло Іванович
    У роботі проаналізовано основні економічні фактори та умови для безпеки продовольчого ринку держави, досліджено принципи формування державної політики у сфері продовольчої безпеки тощо. Розвиток ринкових відносин формує конкурентні умови ведення господарської діяльності для всіх учасників, що звичайно створює позивні умови для підвищення ефективності ведення бізнесу. Особливої уваги тут потребує питання безпеки продовольчого ринку. The main economic factors and conditions for the security of the food market of the state are analyzed in the work, the principles of formation of the state policy in the field of food security, etc. are investigated. The development of market relations creates competitive conditions for doing business for all participants, which usually creates the call sign for improving the efficiency of doing business. The issue of food market security needs special attention here.
  • Ескіз
    Документ
    Інфляція та страхування як фактори впливу на безпеку продовольчого ринку: двофакторний регресійний аналіз
    (2020) Арич, Михайло Іванович; Корінєнко, Марія Валентинівна; Кріпак, Яна Вікторівна; Діденко, Тетяна Сергіївна
    У роботі проаналізовано вплив інфляції (індексу споживчих цін) та страхування (валові страхові премії) на безпеку продовольчого ринку, що представлено показниками експорту (% від всього товарного експорту) та імпорту (% від всього товарного імпорту) продуктів харчування. Дослідження проведено на основі аналізу статистичних даних Австралія, Бельгія, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Ісландія, Ірландія, Італія, Японія, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Іспанія, Туреччина, Швейцарія, Велика Британія за 1960-2018 роки. Робота виконана в межах та є складовою наукового дослідження впливу витрат на страхування на конкурентоспроможність підприємств агропромислового комплексу в контексті забезпечення безпеки національного продовольчого ринку. The paper analyzes the impact of inflation (consumer price index) and insurance (gross insurance premiums) on food market security, represented by indicators of exports (% of total merchandise exports) and imports (% of total merchandise imports) of food. The study is based on the analysis of statistical data Australia, Belgium, Denmark, Finland, France, Germany, Iceland, Ireland, Italy, Japan, the Netherlands, Norway, Portugal, Spain, Turkey, Switzerland, Great Britain for 1960-2018. The work is performed within and is part of a scientific study of the impact of insurance costs on the competitiveness of agro-industrial enterprises in the context of ensuring the security of the national food market.
  • Ескіз
    Документ
    Two-Factor Regression Analysis of the Impact of Inflation and Insurance on Food Market Security Indicators
    (2020) Arych, Mykhailo
    The research study presents a correlation-regression analysis of the impact of inflation and insurance on food market security indicators (food exports and imports). The purpose of the paper is to determine the degree of statistical significance of the impact of inflation and insurance on food market security indicators. The paper formed and tested null hypothesis (there is no statistically significant impact of inflation and insurance on two or at least one of the indicators of food market security) and alternative hypothesis (together the impact of inflation and insurance on two or at least one of the indicators of food market security) shares of exports and imports in the structure of all commodities, respectively, exports and imports of the country) are statistically significant). У науковому дослідженні представлено результати кореляційно-регресійного аналізу впливу інфляції та страхування на показники безпеки продовольчого ринку (продовольчий експорт та імпорт). Метою дослідження є визначення ступеню статистичної значимості впливу інфляції та страхування на показники безпеки продовольчого ринку. У роботі визначено та перевірено нульову (немає статистично значимого впливу інфляції та страхування на два разом чи хоча б на один із показників безпеки продовольчого ринку) та альтернативну гіпотези (вплив разом і інфляції і страхування на два чи хоча б на один показник безпеки продовольчого ринку є статистично значимим).
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу страхування та інфляції на економічний розвиток та безпеку продовольчого ринку
    (2020) Арич, Михайло Іванович
    У результаті дослідження впливу страхування та інфляції на економічних розвиток та безпеку продовольчого ринку було проаналізовано вплив таких факторних показників, як інфляція (індекс споживчих цін, %) та страхування (валові страхові премії у грошових одиницях). При цьому, результуючими показниками вплив на які досліджувався були ВВП (валовий внутрішній продукт у грошових одиницях), експорт харчових продуктів (% від товарного експорту), імпорт харчових продуктів (% від товарного імпорту). Проведений аналіз показав, що страхування та інфляція має різний статистично значимий вплив на економічних розвиток та безпеку продовольчого ринку, що за рівнем та вагомості впливу можна поділити на чотири групи. As a result of studying the impact of insurance and inflation on economic development and food market security, the impact of such factors as inflation (consumer price index, %) and insurance (gross insurance premiums in monetary units) was analyzed. At the same time, the resulting indicators of the impact on which were studied were GDP (gross domestic product in monetary units), food exports (% of merchandise exports), food imports (% of merchandise imports). The analysis showed that insurance and inflation have different statistically significant effects on economic development and food market security, which can be divided into four groups according to the level and severity of the impact.
  • Ескіз
    Документ
    Інтерактивне кафе з інноваційною технологією обслуговування гостей
    (2019) Нєміріч, Олександра Володимирівна; Михайленко, Владлена Миколаївна; Брага, Євгенія