Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
43 результатів
Результати пошуку
Документ Fortification of cut semi-finished product using oat flour and dry demineralized milk whey(2023) Biryuk, Yulia; Chernyushok, OlgaThe object of research was selected chopped meats semi-finished products, which which are proposed to be enriched by adding dry milk whey and oat flour to the recipe. The expediency of using ingredients is substantiated and useful substances contained in dairy and vegetable raw materials are given. Об’єктом дослідження обрано посічені м’ясні напівфабрикати, які збагачено, за допомогою внесення до рецептури сухої молочної сироватки та вівсяного борошна. Обгрунтовано доцільність використання інгредієнтів та наведено корисні речовини, які містяться у молочній і рослинній сировині.Документ Технологія м'ясних паштетів з оздоровчо-профілактичними властивостями(2023) Ліпінський, Кирило АндрійовичПерспективним науковим напрямком у харчових технологіях є розроблення інноваційних продуктів, в рецептурах яких є використання нетрадиційної сировини з метою отримання повноцінного виробу з оздоровчо-профілактичними властивостями. В якості компонентів розроблених м’ясних паштетів пропонується використовувати м'ясо та субпродукти свинини, клітковину з насіння кунжуту та насіння соняшника, цибулю, сіль, перець. A promising scientific direction in food technology is the development of innovative products, the recipes of which include the use of non-traditional raw materials in order to obtain a full-fledged product with health and preventive properties. As components of the developed meat pâtés, it is proposed to use meat and pork offal, fiber from sesame seeds and sunflower seeds, onions, salt, and pepper.Документ Prospects for the use of fermentation technology in meat products(2019) Galenko, OlegThe topicality of the work is to justify the choice of low-grade meat raw material as a matrix for tying together calcium ions. The rumen of cattle, leaf mussels, semifinished and ready-minced sausages are studied. It was determined rational pH parameters, temperature, duration, duty of water curve of environment and amount of enzyme preparation for efficient proteolysis on model systems. By means of complete factorial test, mathematical model of dependence of length and temperature of proteolysis is developed. The indicator of amino nitrogen content in the received hydrolyzate of paunch of cattle was selected as the parameter of optimization. The study is conducted and the confirmation of the data in model environments during proteolysis of by-products of the second category (cow tripe) is received. The required amount of enzyme economically feasible for efficient proteolysis in technological processes - 0,01% by weight of raw materials. Settings rational pH parameters - 5,0-7,5, temperature - 25^10 °С, amount of enzyme preparation for efficient proteolysis on model systems - 3 h., duty of water curve of environment 1:2. The results are suggested to use in meat products industry of special food - gerodietetic. The development enables to reduce price of finished product, enrich it with micronutrients and improve it digestion by the human body. The results of the recommended meat products in special food - Gerontologic. Development reduces the cost of finished products, enriches its micronutrients and improves its absorption by the human body.Документ Визначення якості фортифікованих посічених напівфабрикатів з використанням вівсяного борошна та сухої демінералізованої молочної сироватки(2022) Бірюк, Юлія Вікторівна; Чернюшок, Ольга АнатоліївнаПроведено дослідження з метою визначення якості попередньо розроблених зразків посічених напівфабрикатів, в рецептуру яких внесено суху демінералізовану молочну сироватку та вівсяне борошно. A study was conducted to determine the quality of pre-developed samples of chopped semi-finished products, the recipe of which included dry demineralized milk whey and oat flour.Документ Технологія фортифікованих посічених напівфабрикатів з використанням вівсяного борошна та сухої демінералізованої молочної сироватки(2022) Бірюк, Юлія Вікторівна; Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Дубівко, Анастасія СергіївнаОб’єктом досліджень було обрано посічені м’ясні напівфабрикати, які запропоновано збагатити, за допомогою внесення до рецептури сухої молочної сироватки та вівсяного борошна. Наведено корисні речовини, які містяться у молочній і рослинній сировині та запропоновано внести їх в рецептуру м’ясного напівфабрикату. The object of research was chopped meat semi-finished products, which were proposed to be enriched by adding dry milk whey and oat flour to the recipe. Useful substances contained in dairy and vegetable raw materials are given and it is suggested to include them in the recipe of semi-finished meat.Документ Перспективи використання сурімі-подібного матеріалу з м'яса птиці(2019) Пешук, Людмила Василівна; Галенко, Олег Олександрович; Шуллер, Світлана; Безпалько, ВікторПопередні дослідження свідчать, що водопровідна вода, хлорид натрію (NaCl), бікарбонат натрію (NaHCO3) і натрій фосфатний буфер є ефективними миючими розчинами для обробки сурімі-подібного матеріалу. Робота в даному напрямку дослідження проводиться з метою вивчення впливу: кількості промивок та тривалості промивання, а також тип різних розчинів на функціональні властивості механічно обваленого м'яса індика. Previous research suggests that tap water is sodium chloride (NaCl), sodium bicarbonate (NaHCO3) and sodium phosphate buffer are effective detergents for treatment of surimi-like material. Work in this direction of research is carried out for the purpose of studying exposure: number of washes and duration of washings, as well as the type of different solutions for the functional properties of mechanically shelled turkey meat.Документ Перспективи використання борошна гарбузового насіння в м'ясопродуктах(2019) Галенко, Олег Олександрович; Дяченко, Владислав ОлександровичНа сьогодні встановлено, що стероїдні гормони можуть справляти позитивну дію не тільки при порушенні функцій організму, але й при лікуванні деяких форм рака, а також для лікування запальних процесів, бронхіальної астми й ревматоїдних артритів. При цьому необхідно відзначити, що дія зазначених біологічно активних речовин не викликає побічних негативних ефектів на відміну від тваринних стероїдів. Таким чином, борошно з насіння гарбуза є перспективною сировиною для використання його в технологіях м'ясних продуктів. Виходячи з вищезазначеного, на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів молодими науковцями проводиться наукова робота по розробці сучасних аліментарно адекватних продуктів харчування з використанням перспективної сировини - борошна гарбуза. To date, it has been established that steroid hormones can have a positive effect not only in dysfunction, but also in the treatment of some forms of cancer, as well as for the treatment of inflammatory processes, bronchial asthma and rheumatoid arthritis. It should be noted that the action of these biologically active substances does not cause side effects in contrast to animal steroids. Thus, pumpkin seed flour is a promising raw material for use in meat technology. Based on the above, the Department of Meat and Meat Products Technology young scientists are conducting scientific work on the development of modern food-grade foods using promising raw materials - pumpkin flour.Документ Increasing the nutrition of meat products using non-traditional raw materials(Galenko, O. Increasing the nutrition of meat products using non-traditional raw materials / O. Galenko, О. Gasyk // Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 86-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2–3 квітня 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020. – Ч. 1. – С. 269., 2020) Galenko, Oleg; Gasyk, OstapQuinoa grains contain the amino acid lysine, which promotes better absorption of calcium, faster healing of damaged tissues, improving the process of growth and bone formation. Therefore, this product is especially recommended for children and people who are prone to many injuries, such as athletes. This same amino acid increases the health of nails and hair. The large amount of fiber in this cereal helps to excrete cholesterol and toxins, which makes quinoa extremely useful for people suffering from heart disease, hypertension, diabetes and being overweight. Regular consumption lowers blood sugar and prevents the development of cardiovascular disease. It is also worth noting that tryptophan in the composition of quinoa promotes the production of the joy hormone - serotonin. Зерна кіноа містять амінокислоту лізин, яка сприяє кращому засвоєнню кальцію, швидшому загоєнню пошкоджених тканин, поліпшенню процесу росту і формування кісток. Тому цей продукт особливо рекомендується дітям та людям, які схильні до багатьох травм, наприклад спортсменам. Ця сама амінокислота покращує здоров’я нігтів і волосся. Велика кількість клітковини в цій крупі сприяє виведенню холестерину та токсинів, що робить її надзвичайно корисною людям, які страждають на серцеві захворювання, гіпертонію, діабет та мають надмірну вагу. Регулярне споживання знижує рівень цукру в крові і запобігає розвитку серцево-судинних захворювань. Варто також зазначити, що триптофан у складі кіноа сприяє виробленню гормону радості - серотоніну.Документ Перспективність використання екстракту ягід годжі у виробництві м’ясопродуктів(Галенко, О. Перспективність використання екстракту ягід годжі у виробництві м’ясопродуктів / О. Галенко, Д. Баран // Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 86-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2–3 квітня 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020. – Ч. 1. – С. 273., 2020) Галенко, Олег Олександрович; Баран, Дмитро ІгоровичВживання ягід годжі впливає практично на усі метаболічні процеси в організмі. За їхньою допомогою кишківник функціонує краще, а шлунок виробляє більше ферментів, що відповідають за засвоєння поживних елементів. Печінка й уся система виведення жовчі активізується, коли вступають у дію ягоди годжі. Властивості ягід годжі дозволяють поліпшувати стан шкіри та позитивно впливати на зір. Речовина зеаксантин у них, пов’язана з активністю вітаміну А, гальмує розвиток вікових захворювань, пов’язаних із дегенерацією сітківки. Лікувальні властивості ягоди годжі ефективно виявляють себе при недоліках ендокринної системи та захворюваннях підшлункової залози. Розроблена рецептура м'ясних продуктів з використанням екстракту ягід годжі. Провівши органолептичні дослідження можна сказати, що отримані зразки мають збалансований смак, з приємним кольором та текстурою. Заплановано дослідження фізико-хімічних та мікробіологічних показників. Eating goji berries affects almost all metabolic processes in the body. With their help, the intestine functions better, and the stomach produces more enzymes that are responsible for absorbing nutrients. The liver and the entire bile excretion system are activated when goji berries take effect. The properties of goji berries can improve the condition of the skin and have a positive effect on vision. The substance zeaxanthin in them, associated with the activity of vitamin A, inhibits the development of age-related diseases associated with retinal degeneration. The healing properties of goji berries are effective in deficiencies of the endocrine system and diseases of the pancreas. A recipe for meat products using goji berry extract has been developed. After conducting organoleptic studies, we can say that the obtained samples have a balanced taste, with a pleasant color and texture. Research of physicochemical and microbiological indicators is planned.Документ Перспективи використання гідролізованих пептидів молочної сироватки(2020) Фурсік, Оксана Петрівна; Ковальчук, Анжеліка Вікторівна; Страшинський, Ігор МирославовичОсновними недоліками, які виникають при отримані пептидів із білків молочної сироватки є нестабільність при перетравлювані та їх низька функціональність. Іншою проблемою є поява гіркого присмаку в результаті їх отримання. Для вирішення вказаних недоліків застосовують метод капсулювання гідролізатів білків сироватки, які містять біоактивні пептиди, за допомогою розпилювального сушіння з використанням систем-носіїв (білків, полісахаридів, ліпідів тощо). The main disadvantages that lead to the obtained peptides from whey proteins are instability during digestion and their low level functionality. Another problem is the appearance of mountain flavor as a result of them get. To address certain shortcomings, the encapsulation method is used whey protein hydrolyzers that create bioactive peptides, using spray drying using carrier systems (proteins, polysaccharides, lipids also).