Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 15
  • Ескіз
    Документ
    Отримання антоціанів з лушпиння насіння соняшника
    (2022) Кононенко, Марія Вячеславівна; Подобій, Олена Валеріївна
    Проведено аналітичний огляд науково-технічної літератури та підібрано більш оптимальну технологію виробництва антоціанів з лушпиння насіння соняшника
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація процесу розпилювального сушіння шляхом аеродинамічного аналізу та модифікації конструкції
    (2023) Туфекчі, Валентин Іванович; Вересоцький, Юрій Іванович
    Процес розпилювального сушіння широко використовується в багатьох галузях промисловості для отримання порошків з рідин. Однак цей процес можна вдосконалити шляхом оптимізації аеродинаміки та конструкції розпилювального комплексу. Метою цього дослідження є вивчення впливу аеродинамічного аналізу та модифікації конструкції на оптимізацію процесу розпилювального сушіння. The spray drying process is widely used in many industries to produce powders from liquids. However, this process can be improved by optimizing the aerodynamics and design of the spray drying complex. The purpose of this study is to investigate the effect of aerodynamic analysis and design modification on the optimization of the spray drying process.
  • Ескіз
    Документ
    Порошок кропиви дводомної – цінний збагачувач для харчових продуктів оздоровчого призначення
    (2021) Ілюк, Джоана Сергіївна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Досліджено порошок кропиви дводомної (Urtica Diodica L.), зібраної на території Чернівецької області. Визначено основні фізико-хімічні та органолептичні показники якості порошку кропиви; відмічено, що він є джерелом природних харчових сорбентів - вміст комплексу харчових волокон у отриманих зразках порошку кропиви складає 18,3 %. The powder of nettle (Urtica Diodica L.) collected in the Chernivtsi region was studied. The main physicochemical and organoleptic indicators of nettle powder quality are determined; It is noted that it is a source of natural food sorbents - the content of dietary fiber complex in the obtained samples of nettle powder is 18.3%.
  • Ескіз
    Документ
    Використання інуліновмісної сировини в технологіях функціональних харчових продуктів для профілактики хронічних неінфекційних захворювань
    (2020) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Дослідження показали, що скорцонера, як і цикорій містять значну кількість полісахаридів, зокрема інуліну, що має пребіотичні властивості, і тому є досить перспективною сировиною для отримання харчових продуктів дієтичного, функціонального та лікувального призначення. Ця сировина та продукти її перероблення, завдяки своїм складовим, можуть використовуватися для профілактики широкого кола захворювань. Studies have shown that scorzonera, like chicory, contain a significant amount of polysaccharides, in particular inulin, which has prebiotic properties and is therefore a very promising raw material for food products for dietary, functional and therapeutic purposes. These raw materials and products of its processing, due to their components, can be used to prevent a wide range of diseases.
  • Ескіз
    Документ
    Кисломолочний напій оздоровчого призначення
    (2019) Говорун, Сергій; Гойко, Ірина Юріївна
    Розроблено новий кисломолочний напій оздоровчого призначення. Показано, що використання в якості збагачувачів рослинної сировини, а саме пюре з обліпихи та порошку з гарбуза дозволить розширити асортимент продуктів оздоровчої дії. A new sour milk drink for health purpose has been developed. It is shown that the use of herbal raw materials, such as mashed potatoes and sea buckthorn pumpkin, will expand the range of wellness products.
  • Ескіз
    Документ
    Analysis of the biochemical composition of cranberry natural enrichments intended for use in health food technologies
    (2019) Stetsenko, Natalia; Goyko, Iryna
    In the work the prospects of using cranberry products in technologies of wellnessproducts are substantiated. The content of biologically active compounds in fresh berries and their effect on the human body are considered on the basis of the analysis of literature sources. Methods of obtaining puree and powder of cranberry berries are proposed, their physical-chemicalproperties and biochemical composition are investigated. The content of functional ingredients infresh berries and obtained natural enrichments is compared. A method of using cranberry powder for the production of health yogurt is suggested.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення технології вітамінних збагачувачів на основі гарбуза
    (2019) Манченко, Валентина Миколаївна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    In order to produce carotene-containing powders, the pumpkin was ground and the resulting pulp was additionally saturated with sugar by treatment in a 20-40% solution at temperatures of 20 ... 60 ° C for 10-60 minutes. The meat was fed to the press, and the husks for drying. The resulting carotene-containing powders can be used as a sugar raw material, as a natural vitamin-based filler, a source of food fibers. З метою отримання каротиновмісних порошків гарбуз подрібнювали, а отриману м'язгу додатково насичували цукром шляхом обробки в 20-40%-му розчині при температурах 20...60 °С протягом 10-60 хв. М’язгу подавали на пресування, а вичавки – на сушіння. Одержані каротиновмісні порошки можна застосування в якості цукристої сировини, як натурального вітаміновмісного наповнювача, джерела харчових волокон.
  • Ескіз
    Документ
    Використання чорниці при виробництві функціональних продуктів
    (2019) Торопець, Ілля Олександрович; Манченко, Валентина Миколаївна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    Дослідження показали, що комплексна переробка ягід чорниці дозволяє отримати концентрований сік та пасту та порошок з вичавок. Це дозволяє розширити асортимент консервованих та використовувати їх у різних галузях харчової промисловості для збагачення продуктів антоціанами. Studies have shown that the complex processing of bilberries yields concentrated juice and paste and powder from the husks. This allows you to expand the range of canned food and use them in various branches of the food industry to enrich the products with anthocyanins.
  • Ескіз
    Документ
    Виробництво сухих наповнювачів на основі імбиру
    (2018) Ярошова, Вікторія Михайлівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    Були проведені дослідження по отриманню сухого наповнювача з імбиру високої якості. Підібрано оптимальні параметри попередньої підготовки кореню імбиру шляхом бланшування. Підготовлені зразки направляли на сушіння різними способами. Порошок з кореню імбиру, попередньо бланшованого у розчині лимонної кислоти та висушеним в полі НВЧ має високі органолептичні та фізико-хімічні показники, що дає можливість його використання при виробництві харчових продуктів та напоїв. Were conducted research on obtaining dry filler of high quality ginger. The optimal parameters of preliminary preparation of ginger root by blanching are selected. Prepared samples were sent to drying in various ways. Ginger powder, pre-blanched in citric acid solution and dried in the microwave field, has high organoleptic and physico-chemical parameters, which makes it possible to use it in the production of food and beverages.
  • Ескіз
    Документ
    Характеристика складу та фізико-хімічних властивостей порошку зі стулок зеленого горошку
    (2019) Стеценко, Наталія Олександрівна
    Проведені дослідження дозволили встановити, що стулки зеленого горошку - це багата на біологічно активні речовини вторинна сировина, тому збагачення нею різних харчових основ є актуальним із соціальної та економічної точок зору. Результати проведених досліджень доцільно використовувати для розроблення рецептур нових оздоровчих продуктів та дієтичних добавок. Studies have shown that green pea leaflets are secondary raw materials rich in biologically active substances, therefore the enrichment of various food bases by it is relevant from a social and economic point of view. The results of the research it is advisable to use for the formulation of new health products and dietary supplements.