Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Study of ir spectra of complex compounds of Co2+, Ni2+, Cu2+ and Zn2+ with l-norvaline
    (2019) Макаренко, Олександр Григорович
    За допомогою ІЧ-спектроскопії були дослідженні особливості будови комплексних сполук Co2+, Ni2+, Cu2+ та Zn2+ з L-норваліном. На основі даних спектроскопії було підтверджено утворення аквакомплексів L-норваліну з Ni2+, на відміну від інших іонів металів, які були тут зазначені. Підтверджено дя всі сполук утворення координаційних зв'язків через групу NH2. With the use of IR spectroscopy, the peculiarities of the structure of complex compounds Co2+, Ni2+, Cu2+ and Zn2+ with L-norvaline were studied. On the basis of spectroscopic data, the formation of aquacomplexes of L-norvaline with Ni2+ was confirmed, in contrast to the other metal ions that were reported here. The formation of coordination bonds through the NH2 group was confirmed in all compounds.
  • Ескіз
    Документ
    Використання ближньої ІЧ-спектроскопії для визначення трифосфата натрію у м’ясному фарші
    (2017) Гуцало, Інна Володимирівна; Ковальова, Світлана Олександрівна; Мельниченко, Георгій
  • Ескіз
    Документ
    Ідентифікація бджолиного воску та воскоподібних речовин методом інфрачервоної спектроскопії
    (2016) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Вишняк, Володимир Вікторович; Носенко, Володимир Єрофійович; Домбровський, Валерій Петрович
    Інфрачервона спектроскопія дифузного відбивання дозволяє за короткий час, не використовуючи хімічних реактивів та не руйнуючи зразок, проводити ідентифікацію бджолиного воску, а також виявляти такі домішки, як церезин та парафін. Infrared spectroscopy of diffuse reflection allows for a short time, without using chemical reagents and without destroying the specimen, to identify the beeswax, and to detect impurities such as ceresin and paraffin.
  • Ескіз
    Документ
    ІЧ-спектроскопія - метод дослідження споживних властивостей екструзійних продуктів
    (2014) Шульга, Оксана Сергіївна; Бочко, І.; Шульга, Сергій Іванович
    Вже досить давно ІЧ-спектроскопія використовується для дослідження харчових продуктів. Так, в деяких літературних джерелах наводяться атласи ІЧ- спектрів ряду харчових продуктів, карбонових кислот і природних полімерів, але не наводиться інтерпретація зазначених спектрів, що не дає повного розуміння спектрів кожного продукту. Автори дають повне розшифрування ІЧ-спектра целюлози і наводять важливі дані про ІЧ-спектри крохмалю. В той же час автори зазначають, що повна інтерпретація спектра целюлози викликає ще певні труднощі, оскільки целюлоза має складну структуру мономерної ланки макромолекул. For quite a long IR spectroscopy is used to study food. Thus, in some literary sources are IR atlases spectra of a number of food products, carboxylic acids and natural polymers, but not provides an interpretation of these spectra, which prevents full understanding spectra of each product. The authors provide a complete decoding of the IR spectrum Pulp and give important information about the IR spectra of starch. At the same time, the authors note that the full interpretation of the spectrum of cellulose is more difficult, because cellulose has a complex structure of monomer units of macromolecules.
  • Ескіз
    Документ
    Використання методу ІЧ-спектроскопії в технологічних процесах м'ясних виробництв
    (2014) Золотухіна, Марія Дмитрівна; Жадько, Марина Іванівна; Гарановська, Вікторія Андріївна; Верба, Наталія Іванівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Гуцало, Інна Володимирівна; Носенко, Володимир Єрофійович
    Експериментально встановлено, що інтенсивність дифузного відбивання для м'яса та м'ясного фаршу залежить від режиму зберігання зразків, що дає можливість проводить якісний аналіз м'ясних продуктів. Experimentally, the intensity of the diffuse reflection meat and minced meat depends on the mode of storage of samples, which allows conducting qualitative analysis of meat products.
  • Ескіз
    Документ
    The investigation of technological conditions of pectin withdrwal from potato and study of its structure pectin
    (2013) Pastukh, Hanna; Grabovska, Olena
    The optimum conditions for extraction of pectin from potato pulp. Studied the physicochemical properties of potato pectin. Using infrared spectroscopy structure of potato pectin extracted using enzyme preparations and without pretreatment enzymes
  • Ескіз
    Документ
    Исследование методом ЭПР комплексообразования меди (ІІ) с азотсодержащими основаниями в неводных средах
    (1988) Калибабчук, Валентина Александровна; Зуб, В. Я.; Мирошников, Олег Николаевич; Суровцев, В. И.; Глущенко, Л. В.
    Методами ЭПР, ИК- и электронной спектроскопии изучены аминокомплексы меди (ІІ) при различных температурах в растворах пропиленкарбонатаи этанола. Установлен состав сольватокомплексов. Анализ изменения g-фактора и константы сверхтонкого взаимодействия показывает, что введение аминов в неводных растворителях приводит к замещению молекул растворителя в ближней координационной сфере, что коррелирует с данными электронной и ИК-спектроскопии. Обсуждены структуры образующихся комплексов. Установлено, что полученные комплексы улучшают адгезионные свойства пленочных материалов, что может быть использованным для разработки методик получение магнитной информации.ESR, IR and electronic spectroscopy study aminokompleksy copper (II) at different temperatures in solutions propilenkarbonatai ethanol. The composition solvatokompleksov. The analysis of the g-factor and the hyperfine interaction constant shows that the introduction of amines in non-aqueous solvents leads to the substitution of solvent molecules in the nearest coordination sphere, which is correlated with the data of electronic and IR spectroscopy. Discussed the structure of the complexes. Found that the resulting complexes improve the adhesive properties of plastic materials, which can be used to develop methods for magnetic media.