Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз причин виробничого травматизму в Україні
    (2021) Бойко, Валерія Ярославівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна
    Створення належних умов праці на кожному робочому місці, безпека та охорона праці є актуальною проблемою, оскільки в Україні має місце високий рівень інвалідності та смертності серед осіб працездатного віку. Статистичне дослідження причин виробничого травматизму на виробництві є теоретичною основою для формування комплексу ефективних заходів щодо попередження нещасних випадків. За результатами дослідження встановлено, що організаційні причини призвели до найбільшої кількості нещасних випадків зі смертельним наслідком пов’язаних з виробництвом за період 2015…2020 роки. Creating appropriate working conditions at every workplace, safety and labor protection is an urgent problem, as Ukraine has a high level of disability and mortality among people of working age. Statistical study of the causes of occupational injuries at work is a theoretical basis for the formation of a set of effective measures to prevent accidents. The study found that organizational causes led to the largest number of fatal accidents related to production for the period 2015… 2020.
  • Ескіз
    Документ
    Охорона праці та техніка безпеки в готельно-ресторанному комплексі
    (2017) Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса Петрівна
    Нещасні випадки підлягають розслідуванню, якщо вони призвели до втрати працівником працездатності на один робочий день чи більше або до необхідності переведення потерпілого на іншу (легшу) роботу не менше, ніж на один робочий день; у разі зникнення, а також настання смерті працівника під час виконання ним трудових (посадових) обов’язків. Accidents are subject to investigation if they resulted in the loss of an employee's ability to work for one business day or more, or to the need to transfer the victim to another (easier) work for at least one working day; in case of disappearance, and also death of an employee during performance of his labor (official) duties.
  • Ескіз
    Документ
    Управління безпекою в готельно-ресторанному бізнесі
    (2017-03) Володченкова, Наталія Валеріївна
    В роботі проаналізовано основні показники оцінювання якості системи управління безпекою працівників готельно-ресторанного бізнесу та запропоновано методику розрахунку тривалості циклу управління та ймовірності його своєчасного завершення при нестандартних ситуаціях, аваріях або аварійних ситуаціях. The paper analyzes the main indicators of quality evaluation system safety management staff of hotel and restaurant business and the method of calculating the cycle time management and probability of its timely completion with unusual situations, accidents or emergency situations.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи підвищення рівня безпеки праці в готельно-ресторанних комплексах
    (2015) Сірик, Аліна Олегівна
    Розглянутікомплексні заходи та засоби для підвищеннярівня безпекивідвідувачів і персоналу готельно-ресторанних комплексів. Вони можуть підвищувати не тількибезпечність праці та відпочинку, а також і економічну ефективність роботи.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка сучасного стану питання планування заходів запобігання виробничого травматизму у готелях і ресторанах України
    (2015) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна
    Проведений аналіз вітчизняних та закордонних літературних джерел за станом проблеми запобігання травматизму у готелях і ресторанах. Розглянута можливість подальшого вдосконалення не тільки системи оцінки травмонебезпеки об’єкта діяльності готельно-ресторанного комплексу, а й оптимізаційної системи синтезу плану таких заходів, які б дозволили отримати максимальний ефект зниження рівня травматизму при найменших економічних витратах. The conducted analysis of domestic and foreign literature as the problem of preventing injuries in hotels and restaurants. The possibility of further improving not only the evaluation system injury danger object of hotel and restaurant complex, synthesis and optimization system plan of action that would get the maximum effect of reducing injuries at the lowest economic cost.
  • Ескіз
    Документ
    Реалізація системи моніторингу технічного стану лінійної частини магістрального газопроводу
    (2012) Волкодав, С. В.
    Необхідно створити систему моніторингу технічний стан (SMTC) лінійної частини газопроводів (LP ГП) у виробництві, через те, що не реалізовані операційні системи в даний час, що може зробити аналітична оцінка ефективності очікується нещасних випадків, збиток від аварій та техногенних ризиків Л.П. GP. The need to establish a system for monitoring the technical condition (SMTC) of linear part of the gas pipelines (LP GP) in the production, because the fact that is not implemented operational systems currently, that can make the analytical evaluation of performance expected of accidents, damage from accidents and technogenic risk of LP GP.
  • Ескіз
    Документ
    Information support of complex improving of security at the enterprise level
    (2013) Evtushenko, Olga; Khalmuradov, Вatyr; Volodchenkova, Natalia
    In this article is shown a great need in creation automated information system – The State Register of victims which were injured during work or have got occupational diseases. Being built on the base of conceptual reasoning of the main tasks, structure and functions and also thanks to modern information systems, the Register gives a chance to follow the cause-and-effect relationships and to control the risks of injury during work. The program «Analysis_of_accidents 1.0» is developed for registration accidents and injuries in production according to the reports of form H-1 and it was built in C++.
  • Ескіз
    Документ
    Исследование причин риска травмирования на предприятиях пищевой промышленности
    (2013) Евтушенко, Ольга Владимировна
    В работе проанализированы непосредственные причинно-следственные связи, имеющие место в процессе травмирования рабочих на предприятиях пищевой промышленности. Представлена схема возникновения несчастного случая на предприятии. При использовании этой схемы решались задачи повышения информативности имеющейся статистики об основных причинах производственного травматизма и видов событий, которые приводят к несчастному случаю на предприятиях пищевой промышленности. The presented paper is devoted to the study of risk of injury in the food industry using conditional probability that allowed to combine disparate statistical information about the causes of accidents and the types of events that lead to the injury of workers in a single system quantitative estimates of risk types for binary combination of "reason - kind of traumatic event".
  • Ескіз
    Документ
    Автоматизація обліку та аналізу нещасних випадків на підприємствах харчової промисловості
    (2013) Водяник, А. О.; Євтушенко, Ольга Володимирівна
    Анотація. Розроблена програма для моніторингу та оперативного аналізу нещасних випадків на підприємствах харчової промисловості. Аналіз нещасних випадків здійснюється за допомогою бінарного поєднання (групи) “причина травмування – вид травматичної події”, що багатократно збільшує кількість можливих варіантів (різновидів) причин травмування, прихованих у статистичних даних. Таблиці статистичних даних про види травматичних подій та причини нещасних випадків сформовано таким чином, що кожному нещасному випадку відповідає лише один вид травматичної події та одна головна причина нещасного випадку. Тобто кількість потерпілих за всіма видами травматичних подій дорівнює кількості потерпілих за всіма причинами нещасних випадків. Програма для моніторингу та оперативного аналізу нещасних випадків дозволяє інженерам з охорони праці харчових підприємств, на основі аналізу причинно-наслідкових зв’язків приймати рішення щодо вибору більш цілеспрямованих профілактичних заходів. The program for monitoring and rapid analysis of accidents in the food industry. Analysis of accidents by using binary combination (group) "cause of injury - type of traumatic event" that repeatedly increases the number of possible options (varieties) causes injury, hidden in the statistics. Tables of statistical data on the types of traumatic events and causes of accidents is formed so that each accident meets only one type of traumatic event and one of the main causes of accidents. That is, the number of victims of all types of traumatic events is the number of victims of all causes of accidents. The program for monitoring and rapid analysis of accidents allows engineers for safety food businesses based on the analysis of causality choose more targeted preventive measures.
  • Ескіз
    Документ
    Динаміка виробничого травматизму в харчовій промисловості за останні роки
    (2012) Євтушенко, Ольга Володимирівна
    В роботі проаналізовано динаміку виробничого травматизму в харчовій промисловості України за період з 2003 по 2011 роки. Проведений розподіл кількості працівників чоловічої і жіночої статі, які отримали виробничу травму на підприємствах харчової промисловості. Розраховані показники частоти і тяжкості травматизму. The state of occupational injuries in Ukraine for the period 2003...2011. Submitted a study of the dynamics of occupational injuries in the food industry in Ukraine for the period 2003 ... 2011. The indexes of frequency and weight of traumatism are expected.