Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 29
  • Ескіз
    Документ
    Використання штучного інтелекту для проєктування рецептур хлібних виробів
    (2023) Махинько, Валерій Миколайович; Нестеренко, Іван Васильович
    Хлібопекарська галузь, випускаючи продукти традиційного повсякденного вживання, водночас є однією з найбільш консервативних. На ринку постійно з’являються нові види сировини та добавок, але розроблення нових рецептур відбувається традиційним способом за результатами пробних випікань. При цьому технологічно виправдане рішення не завжди є оптимальним з позиції харчової цінності (і навпаки). Метою роботи є розгляд можливостей та перспектив використання елементів штучного інтелекту (ШІ) в хлібопеченні на прикладі інших галузей харчової промисловості, вивчення спроможності ШІ до аналізу та оцінювання (категоризації) вже існуючих рецептур хлібних виробів. Показано можливість і перспективність використання елементів ШІ у хлібопекарській галузі. Створена база може бути використана для проєктування нових хлібобулочних виробів із заданим рецептурним складом, а також (після доопрацювання) — для моделювання виробів, що матимуть заданий хімічний склад чи біологічну цінність. Enterprises of bread baking sector produce traditional everyday products and, at the same time, this sector remains one of the most conservative ones. There are always new types of raw materials and additives on the market, but new recipes are developed traditionally based on the results of test baking. However, a technologically justified solution is not always optimal regarding nutritional value. The purpose of this work is consideration of the possibilities and prospects of using elements of artificial intelligence (AI) in bread baking based on examples from other sectors of the food industry and study the AI’s ability to analyze and evaluate (categorise) existing recipes of bread products. The work showed the possibility and viability of using AI elements in the baking industry. The database can be used to design new bakery products with specified recipe composition and (after improvement) to model applications with specified chemical composition or biological value.
  • Ескіз
    Документ
    Проблеми розвитку підприємств кондитерської та хлібопекарської промисловості
    (2021) Страшинська, Лариса Володимирівна; Шеремет, Олег Олексійович
    Проаналізовано тенденції функціонування підприємств кондитерської та хлібопекарської промисловості. Визначено причини різкого зниження обсягів виробництва продукції. Наголошено на необхідності вирішення проблем здорожчання цукру та зростання вартості природного газу. Обґрунтовано необхідність впровадження виваженої політики регулювання цін. The tendencies of functioning of the enterprises of confectionery and baking industry are analyzed. The reasons for the sharp decline in production volumes have been identified. The need to solve the problems of rising sugar prices and rising natural gas prices was emphasized. The necessity of introduction of the balanced policy of regulation of prices is substantiated.
  • Ескіз
    Документ
    Використання алергенів у хлібопекарській промисловості
    (2019) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    У хлібопекарській промисловості використовується широкий спектр основної і додаткової сировини, що належить до алергенів. Метою було дослідити та визначити небезпечні фактори в повітрі робочої зони при виробництві хлібо-булочних виробів та їх вплив на працівників. З метою збереження здоров’я працівників слід мінімізувати безпосередній контакт співробітників із сировиною шляхом технічного переоснащення виробничого обладнання (використання автоматичних дозувальних станцій), проводити санітарну обробку приміщень відповідно графіку, робити перерви в роботі тощо. The baking industry uses a wide range of allergen-related primary and secondary raw materials. The purpose was to investigate and determine the hazardous factors in the air of the work area in the production of bakery products and their impact on employees. In order to maintain the health of employees, the direct contact of employees with raw materials should be minimized through technical re-equipment of production equipment (use of automatic metering stations), sanitary treatment of premises according to schedule, interruptions in work, etc.
  • Ескіз
    Документ
    Стан підприємницької діяльності підприємств хлібопекарної промисловості
    (2015) Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна
    Розглянуті питання сучасного стану підприємств хлібопекарної промисловості з точки зору формування асортименту та управління товарним портфелем. The questions of the actual state of the baking industry enterprises and the product portfolio management are considered.
  • Ескіз
    Документ
    Вивчення технологічних властивостей пшеничного тіста з додаванням пластівців круп’яних культур
    (2016) Петрусь, Альона Анатоліївна; Михонік, Лариса Анатоліївна
    Перспективним напрямком розвитку хлібопекарської галузі в Україні, з метою створення хлібобулочних виробів лікувально-профілактичного призначення, є збільшення об’єму випуску хліба з використанням композиційних сумішей на основі продуктів переробки круп’яних культур, зокрема пластівців. Promising direction of the baking industry in Ukraine, to create baked goods preventive purpose is to increase the volume of production of bread using composite mixtures based processed products of cereals, including cereal.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення статистичної багатофакторної залежності витрат енергії на замішування хлібного тіста
    (2016) Шпак, Максим Сергійович; Чепелюк, Олена Олександрівна
    Дослідивши вплив кожного з факторів на витрати енергії в процесі замішування, встановлено, що для забезпечення якісного замісу борошняного тіста при незначних витратах питомої енергії необхідно максимально можливо збільшувати вологість тіста при зменшенні тривалості процесу з урахуванням якісних показників продукції. Examining the impact of each factor on energy consumption during mixing, found that for high-quality flour kneading dough at low cost specific energy need maximum possible increase humidity test at reducing the duration of the quality indicators based products.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційний спосіб визначення пористості житньо-пшеничного хліба
    (2016) Дащинська, Ольга Андріївна; Петруша, Оксана Олександрівна
    Безперервна еволюція сучасних технологій вимагає від галузей промисловості створення принципово нових підходів у сфері діяльності, оскільки загальноприйняті системи не забезпечують їх ефективного розвитку. Це стосується і хлібопекарської галузі. The continuous evolution of modern technology industries requires a fundamentally new approaches in the field, as conventional systems do not provide for their effective development. This also applies to the baking industry.
  • Ескіз
    Документ
    Використання ячмінно-солодового екстракту при виробництві хліба
    (2016) Стеценко, Наталія Олександрівна; Лепуга, Вікторія Миколаївна
    Хлібопекарська галузь України відіграє визначну соціальну та стратегічну роль у житті суспільства, задовольняючи потреби населення в основному харчовому продукті. Хліб, маючи досить високу калорійність, за хімічним складом недостатньо збалансований. Bakery industry Ukraine plays a social and strategic role in the community to meet the needs of the population in mostly food products. Bread with relatively high calorie, chemical composition insufficiently balanced.
  • Ескіз
    Документ
    Залежність ефективності організаційного розвитку та етапів життєвого циклу підприємств хлібопекарської промисловості
    (2013) Ралко, Олександра Сергіївна
    Специфіка хлібопекарської галузі та ринку хліба і хлібобулочних виробів полягає у їх відносній стабільності, оскільки хлібопекарська галузь є традиційною галуззю харчової промисловості, наведемо характеристику етапів життєвого циклу, на яких знаходяться підприємства хлібопекарської промисловості.
  • Ескіз
    Документ
    Тенденції розвитку підприємств хлібопекарської промисловості України
    (2016) Лисенко (Звьоздочкіна), Олена Анатоліївна
    В роботі представлений статистичний аналіз основних показників діяльності підприємств хлібопекарської промисловості України у 2010-2014 рр. Виявлені основні тенденції розвитку. In work the statistical analysis of the main indicators of activity of the enterprises of the baking industry of Ukraine in 2010-2014 is submitted. The main tendencies of development are found.