Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Перегонка і дистиляція бражки із збереженням життєдіяльності дріжджів
    (2021) Булій, Юрій Володимирович; Мукоїд, Роман Миколайович; Пархоменко, Анастасія Михайлівна
    Проведення перегонки і дистиляції бражки в бражній колоні під вакуумом дозволяє отримати хлібопекарські дріжджі із барди, бражний дистилят з меншим вмістом домішок, підвищити якість спирту і кормову цінність барди. Відомо, що оптимальною для життєдіяльності дріжджів є температура 27-33 °С. При температурі 45-50 °С дріжджі припиняють життєдіяльність. Метою роботи було встановлення оптимальних технологічних параметрів роботи бражної колони, за яких дріжджі зберігають свою життєдіяльність. Для вирішення поставленої задачі у виробничих умовах була змонтована експериментальна бражна колона циклічної дії діаметром 300 мм, яка містила 24 лускаті тарілки. Практично доведено, що для реалізації інноваційного способу в нижній частині бражної колони розрідження повинно становити 695 мм. рт. ст. (93 кПа), у верхній її частині 710 мм. рт. ст. (95 кПа). За таких умов температура в нижній частині колони становить 38 оС, у верхній її частині 28 оС, в колоні призупиняються новоутворення домішок, у тому числі складних естерів, в бражному дистиляті зменшується вміст органічних домішок спирту, в післяспиртовій барді зберігаються цінні амінокислоти і вітаміни, що в значній мірі покращує кормову цінність барди, та залишаються «живими» дріжджі
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалена технологія комплексної переробки зернової післяспиртової барди
    (2023) Ольшаковський, Василь Ігорович; Булій, Юрій Володимирович; Бондар, Микола Васильович
    Розробка раціональних способів переробки зернової післяспиртової барди є актуальною задачею. Для її вирішення запропонована енергозберігаюча технологія, яка передбачає отримання вологого кеку з вмістом сухих речовин 30…35 %, згущення фугату від 6…9 до 28…32 % в SE-декантері, а фугату після SE-декантера від 3…4 до 14…18 % в ультрафільтраційній установці та висушування кеку і концентрату з отриманням сухої барди (DDGS) вологістю 10…12 % і вмістом протеїну 30…35 %. Очищення і знесолення суміші фільтрату після ультрафільтраційної установки, лютерної води і конденсату після сушильної установки шляхом нанофільтрації дозволило отримати воду, придатну для використання на технологічні потреби. Після виробничих досліджень інноваційна технологія була впроваджена на спиртових заводах. Development of rational methods of processing of grain post-alcohol bard is an urgent task. For its solution the energy-saving technology has been suggested, which envisages obtaining a wet cake with solids content of 30 ... 35 %, thickening of the centrifuges from 6 ... 9 to 28 ... 32 % in an SE-decanter, and the substrate after the SE-decanter from 3 ... 4 to 14 ... 18 % in ultrafiltration installation and drying of cake and concentrate with obtaining dry bard (DDGS) with humidity 10 ... 12 % and protein content 30 ... 35 %. Purification and desalination of a mixture of filtrate after the ultrafiltration unit, luther water and condensate after the drying by nanofiltration made it possible to get water, suitable for use for technological needs. After production research, the innovative technology was introduced in distilleries.
  • Ескіз
    Документ
    Спиртова барда як цінна сировини для виробництва комбікормів
    (2021) Тракало, Тетяна Олександрівна; Янюк, Тетяна Іванівна; Левіщенко, Марина Миколаївна
    Після-спиртова барда є побічним продуктом спиртового виробництва. Для спиртового виробництва барда є проблемою, тому що це відходи, котрі потрібно утилізувати. Якщо ж розглянути після-спиртову барду як сировину для виробництва кормових сумішей та комбікормів – то вона є вагомою складовою, як з точки зору кормової цінності, так, і з точки зору економічної ефективності. Post-alcoholic bard is a by-product of alcohol production. For alcohol production bard is a problem because it is a waste that need to be disposed of. If we consider the post-alcohol bard as a raw material for the production of feed mixtures and compound feeds - it is important component, both in terms of fodder value and in terms of economic efficiency.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження сухої кукурудзяної після спиртової барди
    (2021) Тракало, Тетяна Олександрівна; Янюк, Тетяна Іванівна; Левіщенко, Марина Миколаївна
    Післяспиртова барда є побічним продуктом спиртового виробництва. Для спиртового виробництва барда є проблемою, тому що це відходи, котрі потрібно утилізувати. Якщо ж розглянути після-спиртову барду як сировину для виробництва кормових сумішей та комбікормів – то вона є вагомою складовою, як з точки зору кормової цінності, так, і з точки зору економічної ефективності. Post-alcoholic bard is a by-product of alcohol production. For Bard's alcohol production is a problem because it is a waste that is needed utilize. If we consider the post-alcohol bard as a raw material for production feed mixtures and compound feeds - it is an important component, both in terms of fodder value, yes, and in terms of economic efficiency.
  • Ескіз
    Документ
    Спиртова барда як цінна сировини для виробництва комбікормів
    (2021) Левіщенко, Марина Миколаївна; Тракало, Тетяна Олександрівна; Янюк, Тетяна Іванівна
    В процесі досліджень у після спиртовій барді було визначено вміст сирого протеїну – 30,1 %. Вміст амінокислот не відповідає ідеальному білку за шкалою ФАО/ВООЗ, проте суха після спиртова барда може бути використана як сировина для комбікормів. In the course of research in the post-alcoholic bard was determined content crude protein - 30.1%. The content of amino acids does not correspond to the ideal protein on a scale FAO / WHO, however dry after alcohol bard can be used as raw material for compound feeds.
  • Ескіз
    Документ
    Використання твердих відходів виноробства як вторинної сировини для отримання нового продукту
    (2015) Семенова, Олена Іванівна; Жилик, Алла Віталіївна
    Вторинні матеріальні ресурси виноробства за своїм складом є дужецінними, тому потребують утилізації. Вони використовуються як вторинна сировина для виготовлення вторинних продуктів, але не завжди і не з усіх відходів, тому відходи виноробства потенціально є факторами забруднення навколишнього середовища. Secondary material resources of wine in its composition is duzhetsinnymy so require disposal. They are used as secondary raw material for the manufacture of secondary products, but not always and not all waste, because waste is potentially winemaking factors pollution.
  • Ескіз
    Документ
    Зброджування сусла із крохмалевмісної сировини з використанням фільтрату барди
    (2015) Андрющенков, Олексій; Боярчук, Ярослав Андрійович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Шиян, Петро Леонідович
    У виробництві етилового спирту із крохмалевмісної сировини актуальним є питання утилізації післяспиртової барди шляхом повторної її використання на стадії приготування зернових замісів. В дослідженнях для приготування замісів використовували фільтрат барди, який отримували шляхом центрифугування нативної барди на центрифузі марки ОС – 6М із вмістом зважених частинок не більше 1%.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційна технологія етилового спирту з крохмалевмісної сировини
    (2016) Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Боярчук, Ярослав Андрійович
    Дослідно-промислові випробування розробленої технології отримання спиртових бражок при низькотемпературній крохмалевмісної сировини з використанням ФП підтвердили, що за невисоких капітальних витрат забезпечується значне покращення технологічних показників зрілих бражок, підвищення виходу і якості готової продукції; Experimental-industrial tests developed technology to obtain alcohol at low temperature brazhok raw starch using enzymes confirmed that at low capital costs provided significant improvements in process performance brazhok mature, increase output and product quality.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування відходів олійно-жирової та спиртової промисловості як органічне добриво у сільському господарстві
    (2015) Семенова, Олена Іванівна; Шпякіна, Анна Ігорівна
    Відходи підприємств олійно-жирового чи спиртового виробництва можуть використовуватись як добриво в агроценозах. Кількість внесених до грунту відходів не повинна погіршувати нативні властивості грунту і екотоксикологічний стан суміжних з грунтом середовищ. Розвиток виробництва органо-мінеральних добрив та впровадження їх у сільськогосподарську практику дає змогу комплексно вирішувати питання сировинних ресурсів, охорони навколишнього природного середовища та забезпечити подальший розвиток аграрного виробництва. Wastes of oil and fat production or alcohol can be used as fertilizer in agrocenoses. Number listed in the waste soil must not impair the properties of native soil and ecotoxicological condition related to soil environments. The development of organic fertilizers and introducing them into agricultural practice enables to solve the issue of raw materials, environmental protection and ensure further development of agriculture.