Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
14 результатів
Результати пошуку
Документ Екологізація виробництва цукру на основі комплексної переробки сировини та напівпродуктів(2023) Резніченко, Юрій МиколайовичПереробка буряків та виробництво цукру є однією із найскладніших галузей харчової галузі промисловості України. Беззаперечно, будь-яке виробництво впливає на довкілля: викиди у атмосферу відпрацьованих газів, стічні води, побутові відходи тощо. Впровадження сучасних прийомів та технічних рішень дозволять значно знизити витрати свіжої води та зменшити кiлькість стічних вод, а також розширити асортимент готової продукціїДокумент Розробка іноваційних технологій харчового спирту, абсолютованого етанолу і біоетанолу(2023) Руденко, Олег Сергійович; Бондар, Микола ВасильовичОсновне завдання та мета: по-перше, підвищення якості харчового спирту в порівнянні з ГОСТ Р 51652-2000; по-друге, дотримання вимог щодо екологічного розвитку, «скорочення утворення відходів, їх залучення в повторний господарський оборот за допомогою максимально повного використання вихідної сировини та матеріалів»; по-третє, поліпшення економічних показників виробництва, і, нарешті, завдання виробництва біоетанолу, абсолютованого та безводного етилового спирту. Спиртове виробництво не задовольняє всьому комплексу вимог, що пред'являються до нього, тому призупинена робота багатьох спир-тових заводів України.Документ Особливості сучасної технології біоетанолу(2022) Бойко, Петро Миколайович; Бондар, Микола Васильович; Куц, Анатолій МихайловичДокумент Інтенсифікація процесу вирощування дріжджів у виробництві біоетанолу(2019) Олійник, Світлана Іванівна; Процан, Наталія Вікторівна; Ткаченко, Любов ВолодимирівнаВикористання молочної сироватки для вирощування дріжджів у виробництві біоетанолу дає змогу скоротити тривалість процесу вирощування до 4 годин. The use of whey for the cultivation of yeast in the production of bioethanol allows to reduce the duration of the cultivation process to 4 hours.Документ Актуальні аспекти реструктуризації спиртової промисловості в Україні(2018) Бутнік-Сіверський, Олександр Борисович; Коткова, Наталія СергіївнаУ статті розглянуто проблемні питання на шляху проведення процесу реструктуризації спиртової промисловості в Україні. Основні причини занепаду вітчизняної спиртової галузі – тотальна тінізація та цінова не конкурентоспроможність вітчизняного спирту на експортних ринках. Обмеженість внутрішнього ринку харчового спирту висуває на перший план завдання пошуку нових альтернативних можливостей застосування етилового спирту. Необхідна активна позиція кожного виробника щодо підвищення рівня якості менеджменту та маркетингу, розвиток сировинної бази спиртової галузі тощо. The article updates the problematic issues on the way to the restructuring of the spirit industry in Ukraine, which is one of the main components of the agroindustrial complex processing industry. The issue of increasing the efficiency of the operation of enterprises in this sector of industry, as well as ensuring its development, is of paramount importance. The main reasons for the decline of the domestic spirit industry are total shadowing and the price is not the competitiveness of domestic alcohol in export markets. During 2013-2016, Ukraine did not export spirit, while for decades earlier exports represented 24% of total production. Against the background of outdated production assets and high energy intensity of production, the cost of domestic spirit is 20% -30% higher than in EU countries. The limitation of the internal market of food spirit puts forward the task of finding new alternatives for the use of ethyl spirit, the active position of each producer in improving the quality of management and marketing, the development of the raw material base of the spirit industry, etc. The outline of such criteria involves focusing particular attention on the problems of the restructuring of the spirit industry.Документ Біоетанол – як альтернатива органічним енергоносіям(2007) Івасенко, Анатолій; Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро ЛеонідовичДокумент Підвищення ефективності використання побічної продукції бурякоцукрового виробництва(2016) Кравченко, Ірина ЙосипівнаДокумент Біоетанол: перспективи виробництва в Україні(Національний університет харчових технологій, 2015) Похилько, Владислав Юрійович; Осьмак, Олексій ОлексійовичРозглянуто кілька напрямів виробництва біоетанолу в Україні. Проведений аналіз сучасного ринку технологічного обладнання і технологій промислового виробництва біоетанолу. We consider several directions bioethanol production in Ukraine. The analysis of the market process equipment and technologies for industrial production of bioethanol.Документ Rectification of bioethanol in guided cycles mode(2013) Ivanov, Sergey; Shiyan, Peter; Buliy, Yuri; Kuts, AnatolyДокумент A concentration of organic compounds of alcoholic distillate under bioethanol production(2013) Ivanov, Sergey; Shiyan, Peter; Buliy, Yuri; Kuts, Anatoly