Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Functional ingredients of wild berries to include into diets for military personnel(2023) Simahina, Galina; Naumenko, Nataliia; Masliychuk, OlhaThe article represents the results of experimental studies over black currant biological value. There was confirmed that they are the rich source of the wholesome complex of biologically active substances necessary for normal functioning of a soldier’s body, especially during active combats. Therefore, using black currant in the new technologies to obtain the foodstuff with increased biological value is affirmed as the way to widen the range of food for military personnel, proven scientifically, expedient technologically, and profitable economically.Документ Обґрунтування використання ягідної сировини у виробництві напою для військовослужбовців(2023) Гаврилюк, Олександр; Гойко, Ірина ЮріївнаНапій з ягідної сировини - чорної смородини, обліпихи, червоної смородини, журавлини має чудові органолептичні властивості та допомагає покращити психоемоційний стан військовослужбовців.A drink made from berry raw materials - black currant, sea buckthorn, red currant, cranberry has excellent organoleptic properties and helps to improve the psycho-emotional state of military personnelДокумент Вплив рослинних антиоксидантів на показники якості напівкопчених ковбасок(2021) Божко, Наталія Володимирівна; Тищенко, Василь Іванович; Пасічний, Василь Миколайович; Шубіна, Євгенія АндріївнаОписано дослідження антиоксидантної дії екстрактів чорної смородини та чорноплідної горобини у складі напівкопчених ковбас.Документ Використання нетрадиційної сировини у технології виробництва пастили оздоровчого призначення(2021) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Новохат, Дарина СергіївнаВраховуючи цінний хімічний склад ягід смородини і калини та гарбузового шроту, використання їх у виробництві пастили дозволить збагатити її біологічно активними речовинами, підвищити харчову цінність та надати готовому виробу оздоровчих властивостей. Given the valuable chemical composition of currant and viburnum berries and pumpkin meal, their use in the production of pastilles will enrich it with biologically active substances, increase the nutritional value and give the finished product health properties.Документ Обгрунтування використання пюре чорної смородини та мигдалю у виробництві йогуртів(2021) Гойко, Ірина Юріївна; Коваленко, Олександра СергіївнаПоказано перспективність використання пюре із чорної смородини та мигдалю для виробництва йогуртів. The prospects of using black currant and almond puree for yogurt production are shownДокумент Отримання пастили оздоровчого призначення з використанням пюре чорної смородини та калини(2020) Новохат, Дарина Сергіївна; Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаЗапропонована рецептура пастили оздоровчої дії з використанням пюре чорної смородини та калини The proposed recipe of the marshmallow of the healing action using black currant and viburnum pureeДокумент Изучение свойств природного красителя, полученного из йошты(2014) Салеба, Людмила; Сарибекова, Диана Георгиевна; Дяденчук, ЮрийЙошта - гибрид черной смородины и крыжовника (растопыренного и обыкновенного). Название произошло от немецких слов: черная смородина - yohannisbeere, и крыжовник - stachelbeere. От первого названия взяты две начальные буквы, а от второго - три. Получилось yo-sta (йошта). Растение выведено в 1970-хгодах в ФРГ селекционером Рудольфом Бауэром и широко распространено в Западной Европе. Title proyzoshlo here nemetskyh words: chernaya currant - yohannisbeere, and krыzhovnyk - stachelbeere. That pervogo Title vzyatы Two nachalnыe bukvы, but the echoes - three. Poluchylos yo-sta (Jostaberry). Rastenye removed for in 1970 in the FRG hhodah selektsyonerom Rudolf BAUER and widely rasprostraneno in of Western Europe.