Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Directions and prospects of using food blood of slaughter animals(2020) Pasichnyi, Vasyl; Polumbryk(Ivanova), Manyefa; Khorunzha, ТetianaAn analytical review of the ways of using the blood of slaughtered animals. Due to the nutritional properties and content of biologically active components, it is widely used to create functional foods, food additives for various purposes. The industry uses both whole blood and all its components: plasma, hemoglobin, serum and fibrin. The collected food blood in the slaughterhouse of the meat-packing plant is pumped to the blood processing department. Further use of blood and its fractions depends on what product they want to get from it. One third of the blood collected at the enterprises goes to food production, mainly in the form of plasma and serum. Thus, hemoglobin in comparison with blood plasma proteins has a lower nutritional value, so the plasma separated from it is used for the production of dietary products. Проведено аналітичний огляд шляхів використання крові забійних тварин. Завдяки харчовим властивостям і вмісту біологічно активних компонентів, набуває широкого застосування для створення функціональних продуктів харчування, добавок до їжі різного призначення. У промисловості використовують як цільну кров, так і всі її складові частини: плазму, гемоглобін, сироватку і фібрин. Зібрану харчову кров в забійному цеху м’ясокомбінату перекачують у відділення переробки крові. Подальше використання крові та її фракцій залежить від того, який продукт з неї хочуть отримати. Одна третина зібраної на підприємствах крові йде на вироблення харчової продукції, в основному у вигляді плазми і сироватки. Так, гемоглобін в порівнянні з білками плазми крові має харчову цінність нижче, тому плазму, відокремлену від нього, використовують для виробництва дієтичних продуктів.Документ Можливість зниження вмісту нітриту натрію в ковбасах з гемовим залізом(2019) Хорунжа, Тетяна Олегівна; Пасічний, Василь Миколайович; Полумбрик (Іванова), Манєфа МиколаївнаНітрит натрію використовують при виробництві варених ковбас. Небезпека використання нітритів полягає в тім, що саме вторинні аміни здатні реагувати з нітритами ковбас, утворюючи нітрозаміни. Тому пошук шляхів мінімізації використання нітритів у виробництві ковбас лишається актуальним завданням. Представляються актуальними дослідження з обґрунтування рецептур і технології варених ковбасних виробів зі зменшенням часки нітриту в рецептурах ковбас. Розглянуто питання можливості зменшення частки нітриту натрію завдяки збільшенню кількості в складі пастеризованих ковбас кольороформуючого пігменту, при використанні крові забійних тварин. Показано вплив використання даного сировинного компоненту на терміни зберігання пастеризованих ковбасних виробів.Документ Виготовлення варених ковбасок з використанням гемового заліза(2019) Капітула, Єлізавета Ігорівна; Кохан, Богдан Анатолійович; Дьяченко, Євгенія Олегівна; Пасічний, Василь МиколайовичІснує необхідність створювати нові види м’ясної продукції з високими споживчими показниками, зі збалансованим складом білків та жирів. Було розроблено рецептури сосисок на основі курячого м’яса з використанням сухої молочної сироватки, харчової крові, колагеновмісного препарату Скан Про, білковий стабілізатор з курячої шкури і колагеновмісного препарату. За основу для виробництва ковбасних виробів збагачених гемовим залізом була використана технологія сосисок варенихДокумент Варені ковбаси з білковим стабілізатором на основі крові(2019) Холод, Артем Михайлович; Толюпа, Тетяна Іванівна; Дьяченко, Євгенія Олегівна; Пасічний, Василь МиколайовичУ технології виробництва м'ясопродуктів використовується харчова кров, одержувана в результаті забою великої рогатої худоби та свиней. Частка даної сировини досить велика і становить від 3 до 6% живої маси тварин. Кров містить, крім білка, необхідні організму біологічно активні речовини. Перед харчовою промисловістю постає завдання розширення асортименту і підвищення якості продукції, що випускається. Для ефективного використання крові запропоновано її використання в складі білкових стабілізаторів на основі колагенвмісної сировини. Використання крові в складі білкових стабілізаторів дозволяє уніфікувати процес виробництва м'ясомістких з використанням некондиційної сировини.Документ Використання вторинної сировини тваринного походження у технології м'ясопродуктів(2017) Віхоть, Катерина Олександрівна; Страшинський, Ігор Мирославович; Гончаров, Георгій ІвановичВажливу роль у виробництві якісних м’ясних виробів займає вторинна сировина тваринного походження, яка при раціональному використанні дозволяє покращити технологічні властивості готової продукції. Основними джерелами вторинної сировини тваринного походження є білок свинячої дерми, кров, суха молочна сироватка. An important role in the production of quality meat products covers a secondary raw material animal is the rational use improves the technological properties of the finished product. The main sources of secondary raw animal protein is pig dermis, blood, whey powder.Документ Проблеми харчування людей, що мають підвищене фізичне навантаження(2015) Дикун, Світлана Василівна; Новохацька, Олександра Олександрівна; Гащук, Олександра ІзидорівнаУ XXI сторіччі інтенсивний спосіб життя вимагає розробки продуктів харчування для людей з підвищеним фізичним навантаженням. З точки зору фізіології будь-яка трудова діяльність - це витрати фізичної і розумової енергії людини. Фізична діяльність визначається, в основному, роботою м’язів, до яких посилено поступає кров, забезпечуючи надходження кисню та вилучення продуктів окиснення. In the XXI century intensive lifestyle requires the development of food for people with high physical activity. In terms of physiology any employment - is the cost of physical and mental energy person. Physical activity is defined mainly working muscles, which strongly enters the blood, providing oxygen and removing oxidation products.Документ Рівень глюкози крові у щурів з експериментальним цукровим діабетом(2014) Кульбаєва, Юлія Андріївна; Кучмеровська, Тамара МуратівнаЦукровий діабет (ЦД) є одним з найпоширеніших ендокринних захворювань у всьому світі, що становить глобальну медико-соціальну проблему XXI століття. Актуальність дослідження даної патології визначається швидкими темпами зростанням кількості хворих та розвитком супутніх ускладнень, ранньої інвалідності, тощо. Diabetes mellitus (DM) is one of the most common endocrine diseases in the world, which is a global medical and social problem of the XXI century. Relevance of the study of the pathology determined rapidly increasing number of patients and the development of related complications, early disability and so on.Документ Трансфузиология и риск инфекции в кардиохирургии(2013) Третьякова, И. А.; Чалая, Екатерина МихайловнаПереливание крови, или трансфузия крови (Трансфузиология (от лат. transfusio — переливание) — отрасль медицинской науки, изучающая способы и средства управления функциями организма путем воздействия на него переливания цельной крови, ее компонентов (эритроцитов, лейкоцитов, тромбоцитов, стволовых кроветворных клеток, плазмы крови) и кровозаменителей ) на сегодняшний день является универсальным и широко распространенным методом, входящим в комплекс лечебных мероприятий при многих заболеваниях, и, прежде всего, случаях острой кровопотери. The transfusion of blood or blood transfusion (Transfusiology (from Lat. Transfusio - transfusions) - a branch of medical science that studies the ways and means to control the functions of the organism by exposing it to the transfusion of whole blood and its components (red cells, white cells, platelets, blood stem cells, plasma blood) and blood substitutes) today is widely used method within the range of therapeutic interventions in many diseases, and, above all, cases of acute blood loss.