Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 79
  • Ескіз
    Документ
    Вершкове масло з наповнювачами приваблива сировина для HоReCa
    (2024) Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Копитко, Олександр Володимирович; Ризун, Олександр Васильович
    Масло вершкове з наповнювачами є перспективною сировиною для використання в HоReCa. Масло вершкове селянське 72,5 % виробляють способом перетворення високожирних вершків, суть якого полягає у термомеханічній обробці високожирних вершків у спеціальних апаратах безперервної дії з термостатуванням. Наповнювачами для вершкового масла в НoReCa можуть виступати сіль, перець, трав’яні суміші, спеції, трюфель та інші. Масло вершкове у ресторанах використовується для приготування м’ясних стейків з метою доповнення особливого смаку під час визрівання та подачею м’ясних стейків. Саме вершкове масло може створити смакове та візуальне доповнення стейку, не порушити його технологію, та додати особливого зовнішнього вигляду, що додає ефекту при візуалізації стейку.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз ринку виробництва котлет «по-київськи»
    (2021) Бірюк, Юлія Вікторівна; Пасічний, Василь Миколайович; Чернюшок, Ольга Анатоліївна
    Розглянуто аналіз ринку виробництва котлет "по-київськи" в Україні та закордоном, представлено технологію їх виробництва. The analysis of the market for the production of "Kyiv-style" meatballs in Ukraine and abroad is considered, and the technology of their production is presented.
  • Ескіз
    Документ
    Identification the falsification of butter by fluorescent method
    (2016-05) Ganechko, Marina; Petrusha, Oksana
    In this paper, a method is given for determining the falsification of butter by vegetable fats, which involves the use of digital technology and in luminescent illumination of a sample identifying points with a certain value of the color coordinates.
  • Ескіз
    Документ
    Отримання вершкового масла оздоровчого призначення
    (2017) Гаврилова, Ірина Володимирівна; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    В роботі запропоновано для отримання вершкового масла оздоровчого призначення в якості функціональних збагачувачів таку рослинну сировину, як насіння льону та базилік. The paper proposed for recreational purposes butter oil as dresser functionality such vegetable raw materials as flax seeds and basil.
  • Ескіз
    Документ
    Метод комп’ютерного люмінесцентно-колориметричного визначення фальсифікації вершкового масла
    (Херсонський національний технічний університет, вид-во ПП Вишемирський В. С., 2016) Петруша, Оксана Олександрівна; Ганечко, Марина Євгенівна
    У роботі приведений спосіб визначення фальсифікації вершкового масла рослинними жирами, який передбачає використання цифрової техніки і при люмінесцентному освітленні зразку ідентифікації пікселів із певним значенням колірних координат. In this paper, a method is given for determining the falsification of butter by vegetable fats, which involves the use of digital technology and in luminescent illumination of a sample identifying points with a certain value of the color coordinates.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження стану ринку вершкового масла
    (2016) Ступка, Катерина Євгеніївна; Аннєнкова, Надія Борисівна
    Вершкове масло - один із найбільш смачних, корисних і повністю засвоюваних організмом молочних продуктів, який користується широким попитом серед різних верств населення. Butter - one of the most delicious, healthy and full body digest dairy products, which is in great demand among different population groups.
  • Ескіз
    Документ
    Люмінесцентний метод визначення фальсифікації вершкового масла із застосуванням комп’ютерної колориметрії
    (2016) Ганечко, Марина Євгенівна; Петруша, Оксана Олександрівна
    На сьогоднішній день дієтологи радять споживати здоровим людям, а саме без серцево-судинних захворювань, вершкове масло у кількості 10...ЗО г на добу. Оскільки цей продукт у своєму складі має значну кількість вітамінів А, В, D, Е, РР, корисні речовини, як вуглеводи, жири та жирні кислоти, білки, кальцій, залізо, марганець, магній, мідь і натрій, фосфор і цинк. Але в теперішній час значна кількість виробників вершкового масла для зменшення витрат на виробництво вдаються до фальсифікації, тобто заміни молочного жиру на рослинний, інколи неякісний, який при значній кількості споживання може призвести до низки захворювань. Today, nutritionists recommend consuming healthy people, namely without cardiovascular disease butter in the number 10 ... thirty grams per day. Since this product incorporates a significant amount of vitamins A, B, D, E, PP, nutrients like carbohydrates, fats and fatty acids, protein, calcium, iron, manganese, magnesium, copper, sodium, phosphorus and zinc. But at present a large number of producers of butter to reduce production costs resorted to fraud, ie replace milk fat in vegetable and sometimes poor quality that when a large number of consumption may lead to several diseases.
  • Ескіз
    Документ
    Безглютеновий хліб з кукурудзяним борошном поліпшеної якості
    (2016) Грищенко, Анна Миколаївна; Ситниченко, Наталія Олександрівна
    В статті наведено результати досліджень впливу масла вершкового та меланжу на показники технологічного процесу та якість безглютенового хліба з кукурудзяним борошном. Встановлено, що меланж та масло вершкове сприяє поліпшенню аромату, смаку виробів, забарвлення скоринки. The papers demonstrate the researching of the effect of butter and melange on the indicators of technological process and quality of the gluten-free bread with corn flour. It was found that the melange and butter helps to improve the flavor and taste of products, color of bread crust.
  • Ескіз
    Документ
    Исследование влияния меланжа и сливочного масла на показатели качества безглютенового хлеба
    (2015) Грищенко, Анна Николаевна; Коломиец, Петр Владимирович
    Исследовано влияние сливочного масла и меланжа на показатели качества безглютенового хлеба. Установлено позитивное влияние сливочного масла на органолептические показатели качества хлеба при дозировке до 5 %. Добавление меланжа приводит к улучшению цвета, вкуса и запаха, но объем изделий значительно уменьшается. По результатам исследования целесообразно добавлять меланж в количестве до 5 % к массе крахмалсодержащего сырья. The influence of butter and melange on quality of gluten-free bread have been researched. It was found a positive influence of butter on organoleptic properties qualities of bread at a dose of up to 5%. Adding melange resulting improvement in color, taste and smell, but the volume of production significantly reduced. According to the study melange suitably added in an amount of up to 5% by weight of starch-containing raw materials.
  • Ескіз
    Документ
    Якість вершкового масла
    (2012) Романовська, Тетяна Іванівна; Левчук, Наталія Іванівна
    Виробництво вершкового масла в Україні скорочується, що обумовлено скороченням поголів’я молочного стада, зниженням цін на сухе молоко на світовому ринку . Помітний вплив на виробництво масла має кон’юнктура ринку інших молочних продуктів, зокрема твердого сиру. Oil production in Ukraine is reduced, due to the reduction in the number of dairy herds, lower prices for milk powder on the world market. Significant impact on the production of oil market conditions has other dairy products, including cheese.