Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Зараз показуємо 1 - 10 з 11
Документ Використання гідролізованого морквяного пюре при виробництві неглазурованих цукерок типу нуги(2020) Ковбаса, Анастасія Вячеславівна; Кохан, Олена ОлександрівнаУ даній роботі показано можливість отримання цукерок типу нуга зі зниженим вмітом цукру та покращеними органолептичними показниками за рахунок використання гідролізованого морквяного пюре. Експериментально встановлено раціональне дозування пюре, що становить 20% до маси цукру. В якості заміни крохмалю та борошна пропонується використовувати полідекстозу, що в свою чергу сприятиме зниженню калорійності продукту. This work shows the possibility of obtaining nougat-type candies with reduced sugar content and improved organoleptic indicators due to the use of hydrolyzed carrot puree. Experimentally established a rational dosage of puree, which is 20% by mass of sugar. As a substitute for starch and flour, it is suggested to use polydextose, which in turn will help reduce the calorie content of the product.Документ Використання аквафаби при розробці органічних кондитерських виробів пастильної групи(2021) Грицайова, Анна Олександрівна; Безпечна, Софія Костянтинівна; Кохан, Олена ОлександрівнаУ даній роботі розглянуто можливість повної заміни яєчного білка в рецептурі органічного зефіру на піноутворювач рослинного походження аквафабу виготовлену з насіння нуту. Встановленно раціональні режими приготування відвару з нуту та технологічних властивостей самої аквафаби. З метою покращення піноутворювальної здатності та стійкості піни на основі аквафаби запропоновано додаткове внесення лимонної кислоти та часткового внесення цукру на початку збивання маси. На основі аналізу органолептичних і фізико-хімічних показників якості запропоновано додатково використовувати камедь гуару, що дозволить отримати вироби подібні за якістю до контрольного зразка. This paper considers the possibility of completely replacing egg white in the recipe of organic marshmallows with a foaming agent of plant origin, aquafaba made from chickpea seeds. Rational modes of preparation of chickpea decoction and technological properties of aquafaba itself have been established. In order to improve the foaming ability and stability of aquafaba-based foam, additional input is suggested of citric acid and partial addition of sugar at the beginning of mass whipping is suggested. Based on the analysis of organoleptic and physico-chemical quality indicators, it is proposed to additionally use guar gum, which will allow to obtain products similar in quality to the control sample.Документ Реологические и акустические свой-ства некоторых фторорганических соединений(2020) Бурмистров, Александр Николаевич; Шатковская Галина Ивановна; Литвинчук (Воронцова), Светлана ИвановнаАкустическими и реологическими методами исследованы равновесные свойства рода фторпроизводных бензола и толуола: 1,3-1,4- бистрифторметилбензол, перфтормезитилен, мезитилен и другие в интервале температур 293-473 К вдоль кривой равновесия. Скорость распространения звука измеряли импульсно-фазовым методом на частоте 5 МГц, плотность - пикнометром. На основании измеренных величин плотности и скорости звука били рассчитаны низкочастотные модули упругости, показатели адиабаты, знтальпии парообразования и другие параметры. Все данные сведены в таблицу, сделаны соответствующие выводы. Acoustic and rheological methods were used to study the equilibrium properties of the fluorine derivatives of benzene and toluene: 1,3-1,4-bistrifluoromethylbenzene, perfluoromesitylene, mesitylene and others in the temperature range 293-473 K along the equilibrium curve. The speed of sound propagation was measured by the pulse-phase method at a frequency of 5 MHz, and the density was measured with a pycnometer. Based on the measured values of the density and sound velocity of the beat, the low-frequency moduli of elasticity, adiabatic exponents, vaporization constants, and other parameters were calculated. All data are summarized in a table, appropriate conclusions are made.Документ Оцінка конкурентоспроможності і тенденцій розвитку страхового ринку України(2018) Шірінян, Лада Василівна; Арич, Михайло ІвановичУ науковому дослідженні проведено комплексну оцінку конкурентоспроможності і тенденцій розвитку страхового ринку України. Результати дослідження виявили як позитивні риси, так і прояв негативних тенденцій на страховому ринку України. До позитивних характеристик можна віднести наявність конкуренції і високу конкурентоспроможність на ринку «non-life» страхування. A scientific study conducted a comprehensive assessment of the competitiveness and trends of the Ukrainian insurance market. The results of the study revealed both positive features and the appearance of negative trends in the Ukrainian insurance market. Positive characteristics include the presence of competition and high competitiveness in the market of "non-life" insurance.Документ Українська система бонус-малус при страхуванні автотранспортних засобів(2018) Михайлюк, Марина ЮріївнаУ роботі досліджено українську систему бонус-малус при страхуванні автотранспортних засобів. Встановлено, що важливим інструментом при страхуванні відповідальності власників транспортних засобів є система «бонус-малус», що використовується страховими компаніями при розрахунку вартості договору страхування. Основним призначенням системи бонус-малус вважається сприяння зменшенню аварійності при експлуатації водіями транспортних засобів. В Україні система бонус-малус є єдиною для всіх страховиків. In this work the Ukrainian system of bonus-malus is investigated in insurance of motor vehicles. It has been established that an important tool for liability insurance of vehicle owners is the bonus-malus system used by insurance companies when calculating the value of an insurance contract. The main purpose of the system of bonus-malus is to facilitate the reduction of accidents during the operation of drivers of vehicles. In Ukraine, the bonus malus system is unique for all insurers.Документ Аналіз страхової компанії «АХА Страхування» на страховому ринку України(2018) Керімова, Сєвда ІлгарівнаУ роботі досліджено стан страхової компанії «АХА Страхування» на страховому ринку України. Встановлено, що страховий резерв страхової компанії протягом 2012-2016 років поступово збільшувався, і на кінець 2016 року, порівняно з 2012 приріст становив 97,03%. Страхова компанія «АХА Страхування» протягом аналізованого періоду займала в рейтингу серед інших страховиків України високі місця, що підтверджує її лідерську позицію на ринку ризикового страхування України. The state of the insurance company "AXA Insurance" in the insurance market of Ukraine is investigated. It was established that insurance company's insurance reserve gradually increased during the years 2012-2016, and by the end of 2016, compared to 2012, the gain was 97.03%. Insurance company AXA Insurance during the analyzed period ranked among other insurers of Ukraine high places, which confirms its leading position in the Ukrainian insurance market.Документ Стан та перспективи розвитку добровільного медичного страхування в Україні(2018) Галицька, Яна ВікторівнаУ роботі досліджено стан та перспективи розвитку добровільного медичного страхування в Україні. Встановлено, що в розвиток добровільного медичного страхування відбувається нерівномірно. На це впливає ряд факторів, серед яких: високий рівень безробіття, низькі доходи населення, недосконалі законодавчі акти, нестача високопрофесійних кадрів та недовіра населення до страхування тощо. The paper examines the state and prospects of the development of voluntary medical insurance in Ukraine. It is established that the development of voluntary medical insurance is uneven. There are a number of factors influencing this: among them high unemployment, low incomes of the population, imperfect legislative acts, lack of highly professional personnel and distrust of the population to insurance, etc.Документ Страхування відповідальності власників транспортних засобів(2018) Бихкало, Ганна РоманівнаДослідивши та проаналізувавши стан автострахування в Україні, можна сказати, що рівень страхування у цій галузі перебуває на етапі підняття. Проте, для максимізації корисного ефекту від розвитку галузі нашій державі в особі приватних суб’єктів страхування потрібно побороти ще велику кількість проблем, які потребують подальшого дослідження та обміркованого вирішення. Having examined and analyzed the state of motor insurance in Ukraine, we can say that the level of insurance in this area is at the stage of lifting. However, in order to maximize the beneficial effects of the development of the industry, our state, in the person of private insurance subjects, needs to overcome a large number of problems that require further research and deliberate resolution.Документ Змінення фізико-хімічних властивостей спирту етилового технічного під час його денатурації(2002) Строкач, Дмитро ВікторовичДосліджені властивості спирту етилового денатурованого (СЕД) із використанням в якості денатуруючої добавки діетил-фталату.Документ Визначення оптичної щільності інокуляту B. bifidum на середовищі із соєвого екстракту з додаванням селеніту натрію(2015) Трегуб, Н. С.; Капрельянц, Леонід ВікторовичУ наш час у багатьох багатьох країнах світу, зокрема в Україні спостерігається дефіцит споживання мікроелементу селену. Селен - есенціальний елемент, що в нормі надходить до організму з продуктами харчування . Nowadays, many many countries, including Ukraine observed consumption of micronutrients deficiency of selenium. Selenium-essential elements that normally enters the body with food.