Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 58
  • Ескіз
    Документ
  • Ескіз
    Документ
    Heroes of the energy front
    (2023) Kukharyk, Roman; Zinkevych, Petro
    Introduction. Distribution networks (Oblenergo), trunk networks (Ukrenergo) and generation facilities (CHP, TPP, HPP) were the main target of artillery and missile attacks by the Russian Federation. As a result of shelling in the system, 50% of the country's electrical networks were damaged. Results and discussion. The northern, southern, eastern and western regions suffered the greatest damage. During the war, the following electrical distribution networks (oblenergo) were damaged as a result of artillery shelling: 1. Dtek Kyiv Regional Power Grids; 2. DTEK Donetsk power grids; 3. "Kharkivoblenergo" JSC; 4. "Khersonoblenergo" JSC; 5. JSC "Mykolaivoblenergo"; 6. PJSC "Zaporizhjiaoblenergo"; 7. JSC "Chernihivoblenergo"; 8. Sumioblenergo JSC. Damage to main electrical networks (UKRENERGO): The northern, southern, eastern and western regions suffered the greatest damage. About 30 substations of various voltages were damaged.
  • Ескіз
    Документ
    Alternative energy suppli of food industry
    (2019) Seryogin, Oleksandr
    Global energy supply problems are shifting to the level of autonoms energy supply for food basinesses. In addition to environmental issues, thera are a number affactors that affect the competitiveness of food businesses. Unstable energy supply , fluctuaations inenergy prices associated with the use of traditional energy sources, impede the development of companies and corporation. Over the last 10 years, electricity prices for Bulgarian industrial enterprises have increased several times.
  • Ескіз
    Документ
    Напрямки розвитку енергозбереження при дослідженні конструкцій тістоподільників
    (2018) Литовченко, Ігор Миколайович
    Проведений аналіз стану сучасного хлібопекарського виробництва, представлені способи підвищення якості хлібобулочних виробів в залежності від розвитку конструкцій тістоподільних машин. Запропоновано методи удосконалення конструкції тістоподільних машин з лопатевим нагнітанням.The analysis of the state of modern baking production is carried out, methods of improving the quality of bakery products are presented, depending on the development of constructions of dough machines. Methods of improving the design of dough-bearing machines with louvre injection have been proposed.
  • Ескіз
    Документ
    До розрахунку витрат енергії на процес замішування тіста
    (2018) Анісімов, Андрій; Ільчук, Михайло; Рачок, Віталій Вікторович; Теличкун, Юлія Станіславівна
    Останні теоретичні та експериментальні дослідження процесу замішування пшеничного тіста доводять необхідність внесення змін в методику розрахунку витрат енергії на процес замішування, виключення формального підходу до даного процесу та врахування витрат енергії на структурні перетворення, які є визначальними з точки зору і витрат енергії і якості тістового напівфабрикату.Recent theoretical and experimental studies of the process of mixing wheat dough prove the need to introduce changes in the methodology for calculating energy costs for the process of mixing, the exclusion of the formal approach to this process and the consideration of energy costs for structural transformations that are defining in terms of energy consumption and quality of dough semifinished products.
  • Ескіз
    Документ
    Atomic energy and its significance in the soviet years
    (2018) Pidhoretskii, Konstantin; Chala, Kateryna
  • Ескіз
    Документ
    Energy sources
    (2018) Tsos, Andriy; Chala, Kateryna
  • Ескіз
    Документ
    Эффективность расходования энергии при производстве хлеба как фактор конкурентоспособности производства
    (2018) Литовченко, Игорь Николаевич
    Определены способы сокращения потерь энергии и повышения рентабельности производства. The ways of reducing energy loss and increase are determined profitability of production.
  • Ескіз
    Документ
    Вимоги до харчування гольфістів
    (2017) Голуб, Анастасія Андріївна; Коваль, Ольга Андріївна
    Проаналізовано втрати енергії для різних видів спорту, представлено продукти, що поліпшують зір, покращують роботу суглобів. The energy losses for different sports are analyzed, products that improve vision, improve joints.
  • Ескіз
    Документ
    Energy security processes sprouting malt
    (2013) Koval, Olga V.; Piddubny, Vladimir
    The technological modes stabilize temperature and humidity solodoroschennya. Established under optimum conditions of aeration solodoroschenni.