Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження енерговитрат при безперервному віброекстрагуванні із рослинної сировини(2023) Зав'ялов, Володимир Леонідович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Чорний, Валентин МиколайовичКонструювання та оптимізація режимних параметрів віброекстракторів безперервної дії потребує обґрунтування впливу низькочастотних механічних коливань, генерованих привідною системою, на витрати енергії та встановлення закономірностей її зміни від конструктивних та режимних параметрів апарата. Дослідження виконувались на пілотному віброекстракторі безперервної дії, за схемою. Апарат має вертикальний корпус діаметром 0,3 м, висотою 1,5 м, з пристроями введення та виведення фаз. В робочому об’ємі апарата встановлено механічну врівноважену систему з двох штоків із закріпленими на них транспортувальних вібруючих тарілок.Документ Дослідження сушіння культивованих грибів різними інфрачервоними випромінювачами(2015) Буpлака, Тетяна Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван ФедоровичВ останні роки перспективним напрямом в харчовій промисловості є створення харчових продуктів нового покоління. Наразі значна частина сировини, яка використовується для виробництва харчових продуктів, переобтяжена засвоюваними вуглеводами і тому ці продукти мають низьку біологічну цінність, малий вміст вітамінів і підвищену калорійність. Нами пропонується удосконалити технологію виробництва харчових продуктів і використовувати принципово нову сировину - їстівні гриби. Огляд літературних джерел показав, що практично відсутні відомості про процеси, які відбуваються під час сушіння грибів. Тому, метою наших досліджень стало вивчення процесу сушіння культивованих грибів та змін, які відбуваються в грибах під час сушінняДокумент Processes of walnuts splitting(2017) Ukrainets, Anatoliy; Smirnova, Elizabeth; Negrei, OlenaДокумент Визначення статистичної багатофакторної залежності витрат енергії на замішування хлібного тіста(2016) Шпак, Максим Сергійович; Чепелюк, Олена ОлександрівнаДослідивши вплив кожного з факторів на витрати енергії в процесі замішування, встановлено, що для забезпечення якісного замісу борошняного тіста при незначних витратах питомої енергії необхідно максимально можливо збільшувати вологість тіста при зменшенні тривалості процесу з урахуванням якісних показників продукції. Examining the impact of each factor on energy consumption during mixing, found that for high-quality flour kneading dough at low cost specific energy need maximum possible increase humidity test at reducing the duration of the quality indicators based products.Документ Координація мети керування, як засіб економії енергії багатоасортиментного виробництва(2015) Іващук, Вячеслав ВіталійовичЗ підвищенням вартості енергії до виробничих комплексів пред’являються більш жорсткі вимоги, що спонукає наукове товариство до роботи над проектами, які досі не мали комерційної привабливості. В сучасних виробничих умовах вже не є достатнім підтримувати технологічний регламент процесу, необхідним є його супроводження. With increasing cost of energy to industrial complexes imposed more stringent requirements, prompting the scientific community to work on projects that have not yet had the commercial appeal. In modern production conditions are not sufficient to maintain production schedules process, it is necessary to support it.Документ Оптимізація енерговитрат та підвищення якісних показників в транспортних операціях(2015) Гуць, Віктор Степанович; Губеня, Олексій ОлександровичВажливим чинником проектування технологічних ліній є мінімізація енерговитрат для переміщення вантажів. Визначити раціональні умови переміщення вантажів можливо за допомогою математичного моделювання на основі силового аналізу руху вантажу. An important factor in the design of production lines is to minimize the energy moving. Define rational-moving conditions possible using mathematical modeling based on power analysis of the movement of cargo.Документ Використання альтернативної системи щадного кип’ятіння, як способу скорочення витрат теплової енергії(2015) Мерзляк, Дмитро Вікторович; Марцинкевич, Леся Валентинівна; Удодов, Сергій ОлександровичПитання раціонального використання тепло-енергоресурсів постає наразі актуальним для підприємств пивоварної промисловості. Все більше приділяється увага на можливість скорочення енергоємного обладнання, перехід на системи та технології з мінімальним використанням енергії на одиницю продукції. The issue of rational use of heat energy there is now urgent for the enterprises of the brewing industry. More and more attention is paid to the possibility of reducing energy-intensive equipment, switching to systems and technologies with minimal energy use per unit of output.Документ Витрати енергії на фізичну роботу(2014) Жолдош, Марія Петрівна; Гуць, Віктор СтепановичЗапропонована математична модель дає можливість розрахувати витратити енергії необхідної для піднімання вантажу. The mathematical model makes it possible to calculate the energy required to spend to lift cargo.Документ Економічні та організаційні аспекти енергоменеджменту на підприємствах харчової промисловості(2013) Кутас, Олена ОлександрівнаРозглянуто аспекти енергоменеджменту, який охоплює питання управління енерговиробництвом та енергоспоживанням.Документ Організаційні та економічні аспекти енергоменеджменту на підприємствах харчової промисловості(2013) Кутас, Олена ОлександрівнаРозглянуто аспекти енергоменеджменту, який охоплює питання управління енерговиробництвом та енергоспоживанням. Аre considered the aspects of energy management, which includes the management of energy production and consumption.