Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
12 результатів
Результати пошуку
Документ Запобіжні заходи від саботажу на харчових підприємствах(2019) Шуліка, Аліна Олександрівна; Петруша, Оксана ОлександрівнаПитання конкуренції між виробниками харчових підприємств сьогодні постає досить гостро і нерідко переходить з доброчесної в не доброчесну, що вимагає застосування заходів захисту, які дозволять проаналізувати та оцінити ризик виникнення події саботажу в умовах виробництва харчової продукції. Today, the issue of competition between food producers is quite acute and often turns from fair to unfair, which requires the application of protection measures that will allow analysing and assessing the risk of sabotage in the context of food production.Документ Запобіжні заходи від саботажу на харчових підприємствах(2019) Шуліка, Аліна Олександрівна; Петруша, Оксана ОлександрівнаВиробник повинен оцінити ризики за принципами НАССР, пов'язані з потенційними ризиками саботажу, вандалізму або тероризму і намітити пропорційні захисні заходи. Детальний аналіз всіх етапів виробництва та застосування відповідних заходів дозволяє знизити ймовірність виникнення події саботажу чи тероризму. The manufacturer must assess the risks in accordance with the HACCP principles associated with potential risks of sabotage, vandalism or terrorism and plan proportionate protective measures. A detailed analysis of all stages of production and the application of appropriate measures can reduce the likelihood of a sabotage or terrorist event.Документ Впровадження автоматичних систем керування при роботі автоклавів, запорука безпечної експлуатації обладнання(2020) Лукіянік, Олександра Валентинівна; Сірик, Аліна ОлегівнаВ роботі проведено теоретичну оцінку ризику травмування працівників при обслуговуванні автоклавів з урахуванням виконання термічних операцій над твердими і рідкими суспензіями при робочому тиску вище атмосферного. The paper carries out a theoretical assessment of the risk of injury to workers when servicing autoclaves, taking into account the performance of thermal operations on solid and liquid suspensions at operating pressures above atmospheric.Документ Побудова моделі інформаційно-керуючої системи управління охороною праці підприємств на основі використання мультиагентних технологій(2016) Сірик, Аліна ОлегівнаУ доповіді представлена математична модель інтелектуального агента в структурі інформаційної системи управління, яка відрізняється від існуючої інформаційної моделі виробничого середовища, яка описує параметри шкідливих і небезпечних факторів. Ця модель дозволяє враховувати динаміку вектора стану безпеки і зміну структури вектора регулювання охорони праці в електроенергетиці харчової промисловості. In the report the mathematical model of intelligent agents in the structure information management system, which differs from the existing informational model of the production environment, which describes the parameters of harmful and dangerous factors. This model allows to take into account the dynamics of the state vector the safety and the change of the vector regulatory framework for labor safety in the power sector of the food industry.Документ Удосконалення інформаційно-керуючої системи управління в енергетичному господарстві підприємств харчової промисловості(2016) Сірик, Аліна Олегівна; Пивовар, АнастасіяВ доповіді пропонується удосконалення інформаційно-керуючої системи енергетичного господарства підприємств харчової промисловості за допомогою введення в таку систему системи підтримки прийняття рішень із інтелектуальними агентами. Система підтримки прийняття рішення зможе надавати керівнику альтернативні рішення із прорахованими показниками ефективності та збитків по кожному рішенню, а керівник вже сам приймає рішення на виконання тих чи інших заходів, виходячи із своєї суб’єктивної думки, досвіду, почуттів, інтуїції. In the report suggested improving the information and control system of the energy sector of the food industry by introduction in such system the systems of decision-making with intelligent agents. The systems of the support decisions-making can provide alternative decisions to leader with calculated indicators of efficiency and losses for each decision. The leader makes own decisions on the implementation certain events, based on own subjective opinion, experience, feelings and intuition.Документ Оцінювання збитків від виробничого травматизму на харчовому підприємстві з урахуванням фактора ризику(2016) Кучерява, Анна; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаВ роботі запропонована методика оцінювання збитків від виробничого травматизму з урахуванням прямих та непрямих втрат харчового підприємства від нещасних випадків і ймовірнісної природи травматизму. У методиці прийняті до уваги всі, крім страхових відшкодувань потерпілим, втрати, які можуть бути на харчовому підприємстві внаслідок настання нещасного випадку. Враховано, що величина збитків залежить від тяжкості нещасних випадків для потерпілих, від масштабу ушкодження виробничих фондів та інших наслідків для виробничого процесу. In the report suggested assessment procedure of losses caused by occupational injuries considering direct and indirect losses of a food factory from accidents and probabilistic nature of injuries has been designed. The procedure considers all the possible losses of a food factory caused by an accident, except insurance claims to the victims. It is considered that the extent of the losses depends on the severity of accidents for the victims, the extent of damage to assets and other consequences for the production process.Документ Business Intelligence в системах підтримки прийняття рішень для харчових підприємств(2015) Харкянен, Олена ВалеріївнаЕфективне управління харчовим підприємством в умовах конкуренції та нестабільної економічної ситуації вимагає від керівників прийняття оперативних, обґрунтованих рішень. Як правило, українські харчові підприємства мають високий рівень розвитку ERP-систем в яких накопичується цінна бізнес-інформація обсяги якої з часом неухильно зростають.Документ Оцінка ефективності впровадження сховища даних для задач планування харчового підприємства(2014) М'якшило, Олена Михайлівна; Харкянен, Олена ВалеріївнаЕфективність впровадження Системи підтримки прийняття рішень на основі технологій Data Warehouse, OLAP та Data Mining для задач планування харчового підприємства, пропонується оцінювати на основі визначення окупності і прибутку від інвестицій в розроблюваний проект. The effectiveness of the implementation of decision support systems based on technologies Data Warehouse, OLAP and Data Mining tasks for planning food business proposed to be evaluated on the basis of the definition of payback and return on investment in development projects.Документ Інтелектуальні засоби інформаційної підтримки роботи технолога харчового підприємства(2014) М'якшило, Олена Михайлівна; Маковецька, Світлана ВасилівнаЗадача візуалізації ходу технологічного процесу залишається актуальною і складає суттєву частину інформаційної підтримки діяльності технолога. The task of visualizing the technological process remains relevant and is an essential part of information support of technologist.Документ Оптимізація структури рухомого складу автотранспортного відділу харчового підприємства(2014) Горлова, Тетяна МихайлівнаВ умовах мінливого попиту на виконання того чи іншого виду перевезень виникає проблема адаптації структури рухомого складу автотранспортного відділу до зовнішніх динамічних умов. In a changing demand for any given type of traffic is a problem of adaptation of the structure of the rolling stock motor department to external dynamic conditions.