Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 56
  • Ескіз
    Документ
    Огляд законодавства Європейського Союзу у галузі безпеки та здоров’я на роботі
    (2023) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна
    У статті висвітлено та обґрунтовано необхідність сучасного підходу до підвищення безпеки праці працівників на підприємствах, установах, організаціях України шляхом впровадження в систему управління охороною праці Рамкової стратегії Європейського Союзу із безпеки та здоров’я на роботі на 2021-2027 роки.
  • Ескіз
    Документ
    The production of health products based on the principles of pharmaconutrition
    (2024) Kaminska, Svitlana
    Food products not only satisfy our basic needs but also can have a significant impact on our health and well-being. One direction gaining increasing popularity is the production of health products based on the principles of pharmaconutrition
  • Ескіз
    Документ
    Гігієна фізичної культури та спорту
    (2024) Топчієва, Ганна Олександрівна
    У роботі аналізується охорона та зміцнення здоров'я населення на основі знань та розуміння гігієни. Розглядається дотримання відповідних гігієнічних норм і вимог у процесі занять фізичною культурою та спортом
  • Ескіз
    Документ
    Функціональне харчування для підтримання здоров’я населення України в умовах війни
    (2023) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Населення України під час війни перебуває у стані стресу через невизначеність майбутнього, ризики втрати життя та майна, через страх перед обстрілами, переживання за життя рідних, які знаходяться у лавах сил оборони або опинилися на тимчасово непідконтрольних Україні територіях. Спостерігається зниження якості харчування, питної води, погіршення стану навколишнього середовища. На сьогодні відомо, що поліпшити стан здоров’я людини, яка знаходиться під впливом комплексу несприятливих чинників, можна шляхом використання спеціального харчування з повним набором необхідних есенціальних нутрієнтів, здатних забезпечити фізичну та психологічну витривалість, протидіяти впливові негативних екзо- та ендогенних факторів, запобігти виникненню і розвиткові соматичних, нервових та інших видів захворювань. Такі ефекти забезпечують оздоровчі та функціональні харчові продукти. При їх створенні доцільно зосередитися на збагаченні харчовими речовинами, що поліпшують роботу ключових ланок захисних систем організму: системи антиоксидантного захисту, ферментної системи детоксикації, стан мембранного апарату клітин.
  • Ескіз
    Документ
    Використання плодів бузини чорної в стравах української кухні
    (2023) Дочинець, Інга Вікторівна
    Обґрунтовано доцільність використання плодів чорної бузини у харчовій промисловості, завдяки її цілющим та смаковим якостям, з неї можна приготувати багато корисних і смачних українських страв з високою біологічною та харчовою цінністю, які так необхідні для покращення раціону харчування людини
  • Ескіз
    Документ
    Фізіологічні впливи природних дієтичних добавок на організм людини
    (2023) Сімахіна, Галина Олександрівна
    Сучасна наука припускає, що фізичні, інтелектуальні та духовні сили людини взаємопов’язані на ще не досить вивченому, глибокому рівні. І дуже ймовірно, що в усіх цих сил одна й та сама основа – харчування. Бо поліпшені якості навіть звичайної, повсякденної їжі (не кажучи вже про функціональні продукти) неодмінно покращують дію всіх органів та систем, що дає підстави стверджувати: відновлення здоров’я починається з фізичного стану потім поширюється на всі інші, включаючи інтелект та духовність.
  • Ескіз
    Документ
    Analysis of dietary habits and food intake among students in Ukraine
    (2023) Kozlova, Yaroslava; Kaminska (Halapsina), Svitlana
    As it is known, nutrition has a significant impact on human health. Living without food is impossible, as it can be both medicine and poison. Our health and, consequently, our lifespan depend on our diet. Dietary trends change over time, influenced by culture, the overall state of society, scientific discoveries, and research.
  • Ескіз
    Документ
    Innovative approaches to nutrition: the role of pharmaconutrition in building a healthy future
    (2023) Kaminska (Halapsina), Svitlana
    Eating has always been a key aspect of our lives, influencing our health, energy, and overall well-being. However, contemporary trends in the fields of nutrition and medicine allow us to view eating as more than just satisfying hunger. Innovative approaches to nutrition, aimed at ensuring a healthy future, place special emphasis on pharmaconutrition – the synergy between pharmacology and nutrition. In this article, we will explore how pharmacology transforms our perception of how nutrition can enhance our health.
  • Ескіз
    Документ
    Ціннісне значення фізичної культури і спорту у здоров’язбереженні здобувачів вищої освіти
    (2023) Топчієва, Ганна Олександрівна
    У роботі розглядається цінності фізичної культури: сформовані спеціальні знання та переконання, рухові вміння та навички виконання відповідних норм та правил, основні фізичні та спеціальні якості. Володіючи та ефективно використовуючи різні фізичні вправи, людина покращує свій фізичний стан і підготовленість, фізично удосконалюється. The work examines the values of physical culture: formed special knowledge and beliefs, motor skills and skills in the implementation of relevant norms and rules, basic physical and special qualities. By mastering and effectively using various physical exercises, a person improves his physical condition and readiness, improves physically
  • Ескіз
    Документ
    Функціональні жировмісні продукти
    (2020) Романовська, Тетяна Іванівна; Осейко, Микола Іванович; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Наявність природних рослинних стеролів у нативному стані визначає функціональність продуктів із насіннєвої маси олійних культур у підтриманні здоров’я та профілактиці метаболічних порушень.