Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
83 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Створення нових продуктів за принципами food-pairing(2023) Силка, Ірина Миколаївна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаДокумент Моделювання процесу оброблення м’ясопродуктів на мікрокутері(2022) Новицький, Владислав Сергійович; Чепелюк, Олександр МиколайовичЕфективне перероблення м'ясної сировини при приготуванні фаршу передбачає якісне її подрібнення при помірних витратах енергії. З метою створення раціональної конструкції обладнання для тонкого подрібнення м’ясної сировини, обґрунтування доцільних режимів його роботи проведено імітаційне моделювання процесу її оброблення в програмі Solid Works Flow Simulation. Визначено раціональні конструктивні та режимні параметри обладнання для якісного проведення процесу подрібнення. Доцільно використовувати ріжучий механізм, що складається з решіток з діаметром отворів 3 мм і 6 мм та двома різними ножами - з трьома лезами та чотирма лезами.Документ Контроль якості продукції ресторанного господарства з використанням комп’ютерної колориметрії(2015) Петруша, Оксана Олександрівна; Нєміріч, Олександра ВолодимирівнаУ роботі розглядається можливість використання доступної сучасної цифрової техніки: планшетних сканерів, цифрових фотоапаратів та веб-камер для визначення кольору інгредієнтів харчових продуктів.Документ Використання нетрадиційної сировини при виробництві м’ясних продуктів для НоReCa(2023) Бірюк, Юлія Вікторівна; Резніченко, Марина Віталіївна; Чернюшок, Ольга АнатоліївнаРозширення асортименту м’ясних продуктів для HoReCa передбачає використання нетрадиційної сировини різного походження для приготування м’ясних напівфабрикатів та готових страв. Expanding the range of meat products for HoReCa involves the use of non-traditional raw materials of various origins for the preparation of meat semi-finished products and ready meals.Документ Fortification of cut semi-finished product using oat flour and dry demineralized milk whey(2023) Biryuk, Yulia; Chernyushok, OlgaThe object of research was selected chopped meats semi-finished products, which which are proposed to be enriched by adding dry milk whey and oat flour to the recipe. The expediency of using ingredients is substantiated and useful substances contained in dairy and vegetable raw materials are given. Об’єктом дослідження обрано посічені м’ясні напівфабрикати, які збагачено, за допомогою внесення до рецептури сухої молочної сироватки та вівсяного борошна. Обгрунтовано доцільність використання інгредієнтів та наведено корисні речовини, які містяться у молочній і рослинній сировині.Документ Джерки та білтонг – натуральні м’ясні снеки(2022) Сидорук, Дмитро Сергійович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаМ’ясні снеки представлені на ринку двома групами: це формовані та/або цільном’язові продукти. За способом попередньої підготовки м’ясних снеків бувають солоні та мариновані. За способом термічної обробки – сушені, сиров’ялені, сиро- або варено-копчені. Джерки готують шляхом висушування тонких шматків м’яса різних видів (слайсів), оброблених лише спеціями та прянощами. Білтонг – це закуска з високим вмістом білка та низьким вмістом вуглеводів, приготована з в’яленого м’яса, солі, оцту та спецій Meat snacks are presented on the market in two groups: they are molded and/or whole-muscle products. According to the method of preliminary preparation, meat snacks are salted and pickled. According to the method of heat treatment - dried, raw-dried, raw or boiled-smoked. Jerky is prepared by drying thin pieces of meat of various types (slices), treated only with spices and herbs. Biltong is a high-protein, low-carb snack made from cured meats, salt, vinegar, and spices.Документ Технологія м'ясних паштетів з оздоровчо-профілактичними властивостями(2023) Ліпінський, Кирило АндрійовичПерспективним науковим напрямком у харчових технологіях є розроблення інноваційних продуктів, в рецептурах яких є використання нетрадиційної сировини з метою отримання повноцінного виробу з оздоровчо-профілактичними властивостями. В якості компонентів розроблених м’ясних паштетів пропонується використовувати м'ясо та субпродукти свинини, клітковину з насіння кунжуту та насіння соняшника, цибулю, сіль, перець. A promising scientific direction in food technology is the development of innovative products, the recipes of which include the use of non-traditional raw materials in order to obtain a full-fledged product with health and preventive properties. As components of the developed meat pâtés, it is proposed to use meat and pork offal, fiber from sesame seeds and sunflower seeds, onions, salt, and pepper.Документ Promising domestic raw materials for use in meat products(2021) Galenko, Oleg; Shapovalov, VladyslavA promising raw material for the production of meat products is hemp seeds - one of the best sources of easily digestible vegetable protein; phytonutrients that maintain the normal condition of tissues, blood vessels, skin cells and internal organs; polyunsaturated fatty acids; vitamins A, D and E and group B, calcium, sodium, iron and dietary fiber. Перспективною сировиною для виробництва м’ясних продуктів є насіння конопель – одне з найкращих джерел легкозасвоюваного рослинного білка; фітонциди, що підтримують нормальний стан тканин, судин, клітин шкіри та внутрішніх органів; поліненасичені жирні кислоти; вітаміни A, D і E і групи B, кальцій, натрій, залізо і харчові волокна.Документ Prospects for the spinning of linen flour for the production of pate products(2020) Galenko, Oleg; Golovachko, ValeryToday there is only one plant, 100 g of which is enough to provide a person with full nutrition for the whole day. These are flax seeds. Most often, flax seeds for gastritis are a protective and anti-inflammatory agent. Such action is explained by the high content of mucus: it as a film covers the affected mucous membrane and prevents its irritation. Therefore, the pain is reduced, the mucosa without constant mechanical effects on it calms down, the healing process begins.Документ Інноваційний сурімі-подібний матеріал з м'яса індиків для м'ясних виробів(2020) Галенко, Олег Олександрович; Шулер, Світлана МиколаївнаПроведенні дослідження на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів НУХТ по використанню сурімі-подібного матеріалу в технології нових м’ясних продуктів дали змогу розробити рекомендації до впровадження їх на підприємствах м'ясної галузі харчової промисловості.