Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Functional ingredients of wild berries to include into diets for military personnel(2023) Simahina, Galina; Naumenko, Nataliia; Masliychuk, OlhaThe article represents the results of experimental studies over black currant biological value. There was confirmed that they are the rich source of the wholesome complex of biologically active substances necessary for normal functioning of a soldier’s body, especially during active combats. Therefore, using black currant in the new technologies to obtain the foodstuff with increased biological value is affirmed as the way to widen the range of food for military personnel, proven scientifically, expedient technologically, and profitable economically.Документ Порівняння раціонів харчування військовослужбовців у різних країнах світу(2023) Гойко, Ірина ЮріївнаПоказано, що головними завданнями харчуванням військовослужбовців є забезпечення організму енергією та харчовими інгредієнтами в достатній кількості та збалансованому співвідношенні при гарантованій якості та безпеки харчових продуктів. It is shown that the main tasks of the nutrition of military personnel are to provide the body with energy and food ingredients in sufficient quantities and in a balanced ratio with guaranteed quality and safety of food products/Документ Обґрунтування використання ягідної сировини у виробництві напою для військовослужбовців(2023) Гаврилюк, Олександр; Гойко, Ірина ЮріївнаНапій з ягідної сировини - чорної смородини, обліпихи, червоної смородини, журавлини має чудові органолептичні властивості та допомагає покращити психоемоційний стан військовослужбовців.A drink made from berry raw materials - black currant, sea buckthorn, red currant, cranberry has excellent organoleptic properties and helps to improve the psycho-emotional state of military personnelДокумент Пастоподібний концентрат оздоровчого напою для харчування військовослужбовців(2020) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина ЮріївнаОбґрунтовано доцільність створення пастоподібного концентрату із плодів обліпихи крушиноподібної. Основна сировина забезпечує вітамінну та антиоксидантну дію продукту, а додаткова дозволяє поліпшувати розумову і фізичну діяльність, здійснює нейропротекторну, антигіпоксичну дію, а також стимулює регенерацію тканин організму військовослужбовців. The expediency of creating a pasty concentrate from sea buckthorn is substantiated. The main raw material provides vitamin and antioxidant action of the product, and additional allows to improve mental and physical activity, carries out neuroprotective, antihypoxic effect, and also stimulates regeneration of body tissues of servicemen.Документ Розроблення рекомендацій до проектування жирнокислотного складу харчових продуктів для військовослужбовців(2018) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина ЮріївнаВ роботі представлені медико-біологічні вимоги до жирнокислотного складу харчових продуктів, які можуть бути використані при проектуванні комбінованих багатокомпонентних продуктів для військовослужбовців. The work presents the medical and biological requirements for the fatty acid composition of food products that can be used in the design of combined multi-component products for military personnel.Документ Розроблення складу сухого білково-рослинного напівфабрикату для збагачення продуктів, призначених для харчування військовослужбовців(2018) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина ЮріївнаВ роботі запропонована рецептура сухого білково-рослинного напівфабрикату на основі молочної сироватки. Він призначений для збагачення харчових продуктів для військовослужбовців, спрямований на забезпечення організму необхідною кількістю макро- та мікронутрієнтів. Споживання таких продуктів дозволить збагатити харчовий раціон військовослужбовців повноцінним білком, незамінними амінокислотами, мінеральними речовинами, вітамінами, зокрема β-каротином. Використання напівфабрикату дозволить підвищувати працездатність військовослужбовців, прискорювати процеси відновлення організму людини в екстремальних умовах (надмірно високі фізичні та психоемоційні навантаження, стрес тощо). The paper proposes a formulation of dry protein-vegetable semi-finished products based on dry whey. It is intended for the enrichment of food products for military personnel, aimed at providing the body with the required amount of macro- and micronutrients. Consumption of such products will enable the nutritional diet of the soldiers to be enriched with a complete protein, essential amino acids, minerals, vitamins, in particular β-carotene. The use of semi-finished products will increase the working capacity of military personnel, accelerate the processes of restoration of the human body under extreme conditions (excessively high physical and psycho-emotional stress, etc.).