Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
19 результатів
Результати пошуку
Зараз показуємо 1 - 10 з 19
Документ Моделювання технологічного процесу виробництва вершкового масла(2020) Криворучко, Олена Володимирівна; Костюк, Юлія Володимирівна; Самойленко, Юлія ОлександрівнаДокумент Методичні засади координації роботи підсистем складного технологічного комплексу(2017) Заєць, Наталія АнатоліївнаРозроблена структура системи координації роботи підсистем складного технологічного комплексу забезпечує виконання принципу рекурсивності, оскільки система управління окремою частиною системи повністю відповідає принципам побудови всієї системи. The developed structure of the system for coordinating the work of the subsystems of a complex technological complex provides the implementation of the basis of recursiveness, since the control system of a separate part of the system totally coincides to the basis of building the whole system.Документ The information-analytical system of the quality control in the bakery industry(2017) Pankov, DmitryOn the basis of the developed methodology according to the principles of a dynamic computer qualimetry the information-analytical system of quality control of raw materials, prefabrications and finished goods in bakery industry is created. Such system belongs to intellectual expert systems of real time for control of multi-parameter objects and processes. На основі розробленої методології відповідно до принципів динамічного комп'ютера квалиметрия створюється інформаційно-аналітична система контролю якості сировини, напівфабрикатів і готової продукції в хлібопекарській промисловості. Така система відноситься до інтелектуальних експертних систем реального часу для управління технологічним комплексом.Документ Intelligent control of rhythmicality functioning of the technological complex of the sugar refinery(2016) Sych, Maryna; Kyshenko, VasilТехнологічні процеси цукрового виробництва мають всі характерні ознаки складних організаційно-технічних систем. Основним чинником є значна ступінь невизначеності і складний характер поведінки такого об’єкта керування через наявність явищ переміжності, тобто в чередуванні детермінованих, стохастичних та хаотичних режимів. Technological processes of sugar production have all special features of complex organizational and technical structures. The main factor is a considerable degree of uncertainty and the complex behavior of the object of control because of the presence intermittency effects, so interlace determinate, stochastic and chaotically behavior.Документ Управління технологічним комплексом в класі організаційно-технологічних систем(2012) Бойко, Регіна Олегівна; Ладанюк, Олег АнатолійовичІнтенсифікація виробництва, wideuse комп'ютерних технологій, створення комп'ютерно-інтегрованих систем, об'єктивно призвести до вибору нового класу об'єктів організаційно - технічних систем (OTS). Intensification of production, wideuse of computer technologies, creation of the computer-integrated systems, objectively result in the selection of new class of objects organizationally - technical systems (OTS).Документ Нечітке синергетичне регулювання технологічних параметрів варочного відділення пивзаводу(2015) Чернецький, Микола Володимирович; Кишенько, Василь ДмитровичПроаналізувавши особливості технологічних процесів харчової промисловості на прикладі варочного відділення пивзаводу встановлено, що доцільним є використання ієрархічних методів синергетичного управління на основі розробки бази знань ситуацій в об’єкті управління, що дозволяє заощадити енергію та ресурси. After analyzing the characteristics of technological processes on the example of food industry cooker branch brewery established that it is expedient to use hierarchical methods synergistic management through the development of a knowledge base situations in facility management, which saves energy and resources.Документ Управління технологічними комплексами харчових виробництв в умовах невизначеності(1998) Ладанюк, Анатолій Петрович; Кишенько, Василь Дмитрович; Кофанова, Н. В.; Пархоменко, Іван ІвановичРозглянуті методи управління складними технологічними комплексами в умовах невизначеності на основі інтелектуальних технологій. The considered methods of management difficult technological complexes are in the conditions of vagueness on the basis of intellectual technologies.Документ Застосування методів когнітивного моделювання в задачах керування складними технологічними комплексами(2007) Іващук, Вячеслав Віталійович; Ладанюк, Анатолій Петрович; Кишенько, Василь ДмитровичОхарактеризована методика когнітивного моделювання функціонування складних технологічних комплексів для виявлення вагомих факторів, а також встановлення суттєвих взаємозв’язків між факторами в процесі еволюції технологічної системи.Документ Розв’язання ситуаційних конфліктів при управлінні комплексами(2004) Кишенько, Василь ДмитровичВизначені фактори, що визивають виникнення ситуаційних технологічних конфліктів, а також наведені методи їх усунення. Certain factors, which to define the origin of situatioonal technological conflicts, and also resulted methods of their removal.Документ Задачи координации и управления запасами в компьютерно-интегрованных структурах технологических и производственных комплексов(2000) Ладанюк, Анатолий Петрович; Кишенько, Василий ДмитриевичРозглядаються підходи до синтезу структур систем управління складними технологічними комплексами. В рамках цих підходів приводиться постановка завдання управління запасами напівфабрикатів в умовах ресурсного конфлікту. Розглядаються підходи до синтезу структур систем управління складними технологічними комплексами. В рамках цих підходів приводиться постановка завдання управління запасами напівфабрикатів в умовах ресурсного конфлікту. Going is examined near the synthesis of structures of control system by difficult technological complexes. Within the framework of these approaches, raising over of task of control of inventories of ready-to-cook foods is brought in the conditions of resource conflict.