Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    Олійні та бобові культури як джерела рослинного білка
    (2023) Ляшко, Галина Василівна; Янюк, Тетяна Іванівна
    Незамінними компонентами раціону людини є білки. Білки рослинного походження неухильно набирають популярності, і очікується, що ця тенденція зростання збережеться протягом наступних кількох десятиліть. Рослинні білки є гарним джерелом багатьох незамінних амінокислот, важливих макроелементів, і їх достатньо для досягнення повноцінного білкового харчування.
  • Ескіз
    Документ
    Promising domestic raw materials for use in meat products
    (2021) Galenko, Oleg; Shapovalov, Vladyslav
    A promising raw material for the production of meat products is hemp seeds - one of the best sources of easily digestible vegetable protein; phytonutrients that maintain the normal condition of tissues, blood vessels, skin cells and internal organs; polyunsaturated fatty acids; vitamins A, D and E and group B, calcium, sodium, iron and dietary fiber. Перспективною сировиною для виробництва м’ясних продуктів є насіння конопель – одне з найкращих джерел легкозасвоюваного рослинного білка; фітонциди, що підтримують нормальний стан тканин, судин, клітин шкіри та внутрішніх органів; поліненасичені жирні кислоти; вітаміни A, D і E і групи B, кальцій, натрій, залізо і харчові волокна.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання горіхової сировини у харчовій індустрії
    (2022) Москалюк, Оксана Євгеніївна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Романюк, Євген Олегович; Ліпінський, Кирило Андрійович
    На сьогоднішній день вживання населенням білка є дефіцитним як в кількісному, так і в якісному відношенні. Серед можливих шляхів вирішення цієї проблеми головне і вирішальне місце належить залученню резерву білків рослинного походження. Нестачу білка в раціоні можливо ліквідувати за рахунок використання нетрадиційних джерел рослинного походження. To date, the population's consumption of protein is in short supply both quantitatively and qualitatively. Among the possible ways to solve this problem, the main and decisive place is to attract a reserve of plant proteins. Lack of protein in the diet can be eliminated through the use of non-traditional sources of plant origin.
  • Ескіз
    Документ
    Современные тренды в технологиях производства и потребления растительных белков
    (2019) Носенко, Тамара Тихоновна
    В работе представлен обзор современного состояния технологий производства растительных белков из шротов масличных семян. Особый акцент сделан на технологиях модификации технологических свойств белковых продуктов. Основное внимание уделено технологиям получения белковых гидролизатов, а также их технологическим свойствам. Белковые гидролизаты имеют высокую растворимость в широком диапазоне рН в отличие от нативных белков, которые практически нерастворимы в водных растворах при рН близких к изоэлектрической точке (рН < 4,5), а также более высокие функционально технологические свойства. Review of the current state of technology for the production of vegetable proteins from oil seeds is present in this work. Special attention is payed to technologies for modifying of the technological properties of protein products. Main attention is paid to the technologies of protein hydrolysates production, as well as their technological properties. Protein hydrolysates have high solubility over a wide range of pH, in contrast to native proteins, which are practically insoluble in aqueous solutions at pH close to the isoelectric point (pH <4.5), and also higher functional and technological properties.
  • Ескіз
    Документ
    Можливість використання нетрадиційної рослинної сировини у кулінарії
    (2017) Собін, Олексій Владиславович; Лаленко, Таміла Вікторівна; Корецька, Ірина Львівна; Рахметов, Джамал Бахлулович
    Представлено можливість внесення до рецептури гомогенізованої пасти з Щавнату, проведено досліди на «РЕОТЕСТ - 2», розраховано амінокислотний СКОР продукту. Presents the possibility of introducing in the formulation of homogenized paste with Savnet, conducted experiments on "REOTEST - 2", designed amino acid SKOR product.
  • Ескіз
    Документ
    Спільне використання рослинного та тваринного білків
    (2013) Гладчук, Ольга Михайлівна; Корецька, Ірина Львівна
    На нашу думку, існує лише одна можливість отримати весь набір необхідних білків без їжі тваринного походження. Це досягається шляхом ретельного поєднання рослинних білків. In our opinion, there is only one opportunity to get the whole set of necessary protein without eating animal products. This is achieved through a careful combination of plant proteins.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективне використання препаратів рослинного білку у виноробстві
    (2008) Весютова, Антоніна; Чурсіна, Ольга Олексіївна; Загоруйко, Володимир; Бабич, Ірина Михайлівна
    У зв’язку із зростанням вимог до високоякісних вин і розширення їх експорту, основним завданням виноробства є підвищення строків стабільності готового продукту. Для обробки виноматеріалів у теперішній час широко використовуються допоміжні білкові матеріали тваринного походження ( яєчний альбумін, свинячий і бичачий желатин, молочний казеїн). Тим часом в усьому світі сильно зріс попит на натуральні вина, при обробці яких використовуються натуральні природні матеріали, що мають сполуку тієї ж пироди, що і оброблювана сировина. With the increasing requirements for high-quality wines and expand their exports, the main task is to improve winemaking terms of stability of the finished product. To finish the wine at present widely used auxiliary materials protein of animal origin (Egg albumin, swine and bovine gelatin, milk casein). Meanwhile, worldwide strong demand for natural wines, the processing of which uses natural materials, with a compound pyrody same as the processed raw materials
  • Ескіз
    Документ
    Influence of vegetable protein isolates on structural and mechanical properties of wheat dough
    (2016) Makhynko, Valeriy; Chernish, Lyudmila; Berezhna, Oksana
    The influence of soya’s, pea’s and rice’s isolates on the structural and mechanical properties of wheat dough. Dough’s’ farinogram are explored with the addition of 20% of the isolates showed that all samples bind more water than the control: the least – with the addition of rice protein isolate (5% more over the control), the most - soya’s isolate (32% more over the control). We calculated that the addition of 1 g of isolate of soya requires in additional 2.2 g of water, 1 g of protein isolate of peas – 1.4 g of water and 1 g of rice protein isolate – 1.2 g of water.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження альтернативних джерел отримання рослинного білку та огляд розробок з даного питання
    (2015) Муляр, Ольга Анатоліївна
    Вторинна сировина олійної промисловості - це високо вмісний білковий продукт, до складу якого також входять ненасичені жирні кислоти, вітаміни та мінеральні речовини. Хоча рослинний білок вважається неповноцінним, проте створюючи комбінації білкових концентратів з різної сировини, можна створити різні білкові продукти якими можна збагачувати в повсякденні продукти харчування, що відповідно зробить їх функціональними. Recycled materials oil industry - a high protein containing product, to which also includes unsaturated fatty acids, vitamins and minerals. While vegetable protein is considered inferior, but creating a combination of protein concentrate from different raw materials to create different protein products which can enrich in everyday foods that under make them functional.
  • Ескіз
    Документ
    Біологічна цінність рослинного білку з нетрадиційної сировини
    (2014) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Прокопенко, Дарина Сергіївна
    Проведені дослідження показують перспективність використання вторинних сировинних ресурсів харчової промисловості, в даному разі зеленої маси буряків, при виробництві білоквмісних харчових продуктів та функціональних збагачувачів, що дасть можливість значною мірою подолати дефіцит харчового білку в раціоні харчування населення України і розширити спектр якісної, недорогої продукції оздоровчого та профілактичного спрямування. Past studies have shown promising use of secondary raw materials of food industry, in this case green mass beet bilokvmisnyh the production of food and functional dresser that will enable a large extent overcome the deficiency of dietary protein in the diet of the population of Ukraine and expand the range of high-quality, inexpensive products and health preventive orientation.