Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Волоські горіхи як сировина для промислового виробництва олії та паст
    (2022) Лукіянік, Олександра Валентинівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    У роботі розглянуто питання промислової переробки волоських горіхів. Виробництво горіхових паст та олій в Україні є перспективним напрямом харчової промисловості, з огляду великої кількості садів волоських горіхів. Особливу увагу при розробленні технології виробництва паст і олій слід звернути на збільшення терміну зберігання готової продукції. The issue of industrial processing of walnuts is considered in the work. The production of nut pastes and oils in Ukraine is a promising area of the food industry, given the large number of walnut orchards. Particular attention in the development of technology for the production of pastes and oils should be paid to increase the shelf life of finished products.
  • Ескіз
    Документ
    Технологічні аспекти промислового виробництва олії та паст з волоських горіхів
    (2022) Лукіянік, Олександра Валентинівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    У роботі розглянуто питання промислової переробки волоських горіхів. Виробництво горіхових паст та олій в Україні є перспективним напрямом харчової промисловості, з огляду великої кількості садів волоських горіхів. Особливу увагу при розробленні технології виробництва паст і олій слід звернути на збільшення терміну зберігання готової продукції. The issue of industrial processing of walnuts is considered in the work. The production of nut pastes and oils in Ukraine is a promising area of the food industry, given the large number of walnut orchards. Particular attention in the development of technology for the production of pastes and oils should be paid to increase the shelf life of finished products.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення рецептури м’ясного паштету для спеціального харчування
    (2021) Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Головачко, Валерій Михайлович
    З метою отримання м'ясних продуктів, що відповідають фізіологічним нормам харчування науковці рекомендують здійснювати збагачення їх функціональними інгредієнтами рослинного походження, які забезпечать надходження ессенціальних нутрієнтів. Метою наукової роботи є розробка рецептури комбінованого м'ясного паштету для спеціального харчування з використанням сировини тваринного і рослинного походження, що володіє дієтичними властивостями. In order to obtain meat products that meet the physiological norms of nutrition, scientists recommend to enrich them with functional ingredients of plant origin, which will ensure the supply of essential nutrients. The aim of the scientific work is to develop a recipe for combined meat pate for special nutrition using raw materials of animal and vegetable origin, which has dietary properties.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення нового плавленого сиру оздоровчого призначення
    (2019) Бурковська, Наталія; Гойко, Ірина Юріївна
    Показано перспективи використання збагачувачів із рослинної сировини для отримання нового плавленого сиру, що дасть змогу розширити асортимент оздоровчих продуктів, збагачених комплексом біологічно активних речовин. The prospects of using vegetable raw material enrichers to produce new processed cheese are presented, which will allow to expand the range of health products enriched with a complex of biologically active substances.
  • Ескіз
    Документ
    Можливості використання волоських горіхів у виробництві консервованих продуктів
    (2019) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Савич, Сергій Валентинович
    Досліджено хімічний склад волоських горіхів різних сортів. Підібрано оптимальні параметри обсмажування горіхів. На основі отриманої горіхової пасти фруктів та овочів, розроблено ряд продуктів – соуси, пасти, приправи The chemical composition of walnuts of different varieties is investigated. The optimum parameters of roasting nuts are selected. On the basis of the received fruit and vegetable paste, a series of products - sauces, pastes, seasonings
  • Ескіз
    Документ
    Розширення асортименту консервованих продуктів за рахунок використання волоських горіхів. Extension of assortment of canned products due to the use of walnuts
    (2019) Вальчук, Андрій Олегович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    Досліджено хімічний склад волоських горіхів різних сортів. Обрано сорти з низьким вмістом жиру. Розроблено ряд консервованих продуктів – паштети, салати, десерти з використанням горіхів та пасти з них. The chemical composition of walnuts of different varieties is investigated. Low-fat varieties are selected. A number of canned foods have been developed - pasta, salads, desserts with nuts and pasta.
  • Ескіз
    Документ
    Використання волоських горіхів у технологіях консервованих продуктів
    (2018) Вальчук, Андрій Олегович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    Досліджено хімічний склад волоських горіхів різних сортів. Розроблено ряд консервованих продуктів з їх використанням. The chemical composition of walnuts of different varieties is investigated. A number of canned products have been developed with their use.
  • Ескіз
    Документ
    Встановлення терміну придатності напою з волоського горіха
    (2015) Савчук, Юрій Юрійович; Усатюк, Світлана Іванівна
  • Ескіз
    Документ
    Технологія та застосування горіхової олії вітчизняного виробництва
    (2014) Радзієвська, Ірина Гіронтіївна
    Горіх волоський Juglans regia є пріоритетною культурою сучасного садівництва України. На частку України припадає 22,5% валових зборів горіхів в Європі, частка експорту у вітчизняному виробництві досягла 30%. Однак споживання горіхів в Україні є недостатнім: 12-31 % від загальновизнаного стандарту 3,6 кг на людину в рік. Сортові рослини відрізняються високою врожайністю - 122 кг з дерева, значним вмістом ядра - 53-47,1%, масою плоду - 17,6-10,8 г, легкістю виділення ядра з шкаралупи і стійкістю до ураження плодів і листя хворобами. Walnut Juglans regia is a priority of modern culture Horticulture Ukraine. The share of Ukraine accounted for 22.5% of total fees nuts Europe, the share of exports in domestic production reached 30%. however consumption of nuts in Ukraine is not sufficient: 12-31% of the universally Standard 3.6 kg per person per year. Plant varieties are characterized by high yields - 122 kg per tree, a high content of core - 53-47,1% fetal weight - 17,6-10,8 g, ease of isolation kernel from the shell and resistance to defeat fruits and leaf diseases.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення параметрів екстракції білків з волоського горіха
    (2014) Савчук, Юрій Юрійович; Усатюк, Надія Михайлівна; Усатюк, Світлана Іванівна
    Дефіцит білків у харчовому раціоні українців - одна з основних проблем сучасного харчування. Одним зі шляхів ліквідації цієї проблеми є використання білковмісної сировини рослинного походження у виробництві харчових продуктів. Deficiency of protein in the diet Ukrainian - one of the main problems modern nutrition. One way to eliminate this problem is to use bilkovmisnoyi Vegetable raw materials in food production.