Монографії, підручники, навчальні посібники

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Композиційна суміш на основі знежиреної молочної сироватки для харчування спортсменів
    (2024) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна; Долиніна, Міла Мілківна; Науменко, Іван Юрійович
    Nowadays, there are observed the increasing interest of the famous foods producing enterprises to elaboration of foodstuffs for athletes, the tendency of sporting federation to maximally utilize the health-maintaining and preventive properties of the novelty food products for athletes’ health retention. All these tasks stimulate the full-scale researches in both the large scientific laboratories of the leading world countries and the educational institutions. Therefore, the production of dry milk mixtures fortified with biologically active components whose effectiveness is well proven scientifically is quite a relevant issue, and this work is dedicated to its solution
  • Ескіз
    Документ
    Поетика архітворів англо-американської літератури у сучасних українських перекладах
    (2024) Науменко, Наталія Валентинівна
    У статті проведено порівняльний розгляд українських перекладів трьох архітворів англо-американської літератури із різною просодичною домінантою. Це 130-й сонет Вільяма Шекспіра, верлібр «Чую, співає Америка» Волта Вітмена та поезія «Зупинка у лісі сніжного вечора» Роберта Фроста, позначена особливою строфічною будовою. На основі текстуального аналізу оригіналів виявлено лексичні та синтаксичні риси, котрі становлять певні труднощі для перекладачів, відтак головним завданням стало визначити шляхи їх відтворення засобами української поетичної мови. Добір першотворів для опрацювання зумовлено наявністю значної кількості їх інтрепретацій, що, своєю чергою, дало змогу установити декілька взаємопов’язаних парадигм дослідження
  • Ескіз
    Документ
    Українська мова (за професійним спрямуванням) : навчально-методичний комплекс до вивчення дисципліни для студентів усіх спеціальностей заочної форми навчання
    (2006) Галузинська, Любов Іванівна; Науменко, Наталія Валентинівна
    У пропонованому навчально-методичному посібнику висвітлюються основні питання з вивчення української мови (за професійним спрямуванням) для студентів усіх спеціальностей заочної форми навчання. The proposed teaching aids covers the main issues of the Ukrainian language (for professional purposes) for students of all majors distance learning.
  • Ескіз
    Документ
    Науковий стиль фахового мовлення
    (2009) Науменко, Наталія Валентинівна; Галузинська, Любов Іванівна; Колосюк, Валерій Олексійович
    Найповніше наукове знання про предмет, його ознаки та властивості виявляється в жанрах власне наукового підстилю (монографія, книга, дисертація). Близькими до наукових монографій є підручники та посібники для вищих навчальних закладів. Вони відрізняються наявністю визначень, чіткістю побудови й викладу. У статтях найчастіше подають розгляд одного з аспектів, однієї зі сторін, пов'язаних із тим чи іншим науковим поняттям, з тією чи іншою проблемою. Отже, усі типи наукових текстів – доповідь, дискусія, монографія, підручник, стаття – у різному ступені демонструють наукове знання, його семантику.
  • Ескіз
    Документ
    Низькотемпературна безвідходна технологія сублімованих продуктів з вуглеводовмісної сировини
    (2011) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна
    Актуальними є й подальші дослідження у напрямі отримання сухих напівфабрикатів та біологічно активних добавок до їжі методом сублімаційного сушіння. Це єдиний метод, який забезпечує максимальне збереження всіх біологічно активних речовин сировини, дає можливість використати її на якісно новому рівні і відкриває широкі перспективи постачання населенню повноцінної продукції. Актуальны и дальнейшие исследования в направлении получения сухих полуфабрикатов и биологически активных добавок к пище методом сублимационной сушки. Это единственный метод, который обеспечивает максимальное сохранение всех биологически активных веществ сырья, дает возможность использовать ее на качественно новом уровне и открывает широкие перспективы поставок населению полноценной продукции. Topical and further research towards a semi-dry and biologically active additives to food by freeze-drying. This is the only method that ensures maximum preservation of all biologically active substances of raw materials, allows to use it to a new level and opens up broad prospects for supply of high-grade products