Монографії, підручники, навчальні посібники
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Економічні ризики: методи вимірювання та управління(2021) Скопенко, Наталія Степанівна; Федулова, Ірина Валентинівна; Мазник, Ліана Валеріївна; Кириченко, Ольга Миколаївна; Удворгелі, Лариса ІванівнаУ навчальному посібнику розглядаються питання сутності, ідентифікації, аналізу, оцінки та управління економічними ризиками. Значна увага приділяється висвітленню методів управління ризиками та їх врахуванню під час прийняття управлінських рішень в умовах невизначеності та ризику. Теоретичний матеріал структурований згідно з логікою засвоєння здобувачами основних понять, економічних категорій, методів і способів їх використання в практичній діяльності. До кожного розділу подано питання для поглибленого засвоєння знань, тестові завдання для самоконтролю, завдання для самостійної роботи. Посібник призначено для здобувачів вищої освіти економічних спеціальностей усіх форм навчання, викладачів вищих навчальних закладів, аспірантів, працівників підприємств, які цікавляться даною проблематикою. The textbook addresses the issues of the essence, identification, analysis, evaluation and management of economic risks. Considerable attention is paid to the coverage of risk management methods and their consideration in making management decisions under conditions of uncertainty and risk. The theoretical material is structured in accordance with the logic of mastering the basic concepts, economic categories, methods and ways of using them in practice. Each chapter contains questions for for in-depth knowledge acquisition, test tasks for self-control, tasks for independent work. The textbook is intended for students of economic specialities of all forms of education, teachers of higher educational institutions, postgraduate students, and employees of enterprises interested in this issue.Документ Теоретико-прикладні підходи до формування соціальної відповідальності підприємств харчової промисловості(2022) Безпалько, Олена Вікторівна; Бергер, Аліна Дмитрівна; Березянко, Тамара Володимирівна; Драган, Олена Іванівна; Ємцев, Віктор Іванович; Ємцева, Галина Федорівна; Лисак, Володимир Юрійович; Мазник, Ліана Валеріївна; Маршаленко, Маріанна Петрівна; Федулова, Ірина Валентинівна; Чеснік, Наталія МиколаївнаУ колективній монографії розглянуті теоретичні і прикладні аспекти формування та розвитку соціальної відповідальності підприємств харчової промисловості з урахуванням останніх наукових досліджень та практичного досвіду. Значну увагу приділено прогресивним підходам до соціальної відповідальності менеджменту підприємств. Призначена для викладачів закладів вищої освіти, аспірантів, здобувачів, керівників, менеджерів та всіх, хто цікавиться проблемами формування, впровадження та розвитку корпоративної соціальної відповідальності на підприємствах. The collective monograph considers theoretical and applied aspects of formation and development of social responsibility of food industry enterprises on the basis of recent scientific research and practical experience. Considerable attention is given to progressive approaches to corporate social responsibility. It is intended for teachers of higher educational institutions, postgraduates, applicants, executives, managers and all those who are interested in the problems of formation, implementation and development of corporate social responsibility in enterprises.Документ Менеджмент організацій і адміністрування: теорія та практика(2020) Березянко, Тамара Володимирівна; Безпалько, Олена Вікторівна; Гринюк, Юлія Михайлівна; Грищенко, Діана Григорівна; Драган, Олена Іванівна; Євсєєва, Ірина Василівна; Ємцев, Віктор Іванович; Ємцева, Галина Федорівна; Кириченко, Ольга Миколаївна; Ковтун, Олена Анатоліївна; Кулиш, Оксана Анатоліївна; Кундєєва, Галина Олексіївна; Кутас, Олена Олександрівна; Мазник, Ліана Валеріївна; Марченко, Валентина Миколаївна; Маршаленко, Маріанна Петрівна; Мостенська, Тетяна Леонідівна; П'янкова, Оксана Василівна; Пєтухова, Ольга Михайлівна; Піменов, Сергій Анатолійович; Піменова, Олена Володимирівна; Пузина, Аліна Олександрівна; Рибак, Надія Олексіївна; Скопенко, Наталія Степанівна; Соломка, Ольга Миколаївна; Стахурська, Світлана Антонівна; Тертична, Любов Іванівна; Федулова, Ірина Валентинівна; Филюк, Галина Михайлівна; Чеснік, Наталія Миколаївна; Юрій, Едуард ОлександровичУ колективній монографії розглянуті теоретичні і прикладні аспекти менеджменту організацій і адміністрування, визначені проблеми та перспективи їх розвитку. Значну увагу приділено питанням розвитку, формування, впровадження стратегій, моделей, технологій сучасного менеджменту і прогресивним підходам до соціальної відповідальності менеджменту підприємств. Призначена для викладачів закладів вищої освіти, аспірантів, здобувачів, керівників, менеджерів та всіх, хто цікавиться проблемами менеджменту організацій і адміністрування. The collective monograph examines the theoretical and applied aspects of management of organizations and administration, identifies problems and prospects for their development. Considerable attention is paid to the development, formation, strategies implementation, models, technologies of modern management and approaches to social responsibility of enterprise management. It is predesignated for teachers of higher education, graduate students, applicants, managers, and everyone interested in the problems of organizational management and administration.Документ Фінансово-господарська діяльність підприємств харчової промисловості в умовах глобальної інформатизації(2015) Чернелевський, Леонід Миколайович; Темчишина, Юлія Леонідівна; Ткаченко, Надія Марківна; Колос, Ірина Василівна; Прохорова, Любов Іванівна; Овдій, Олена Василівна; Беренда, Надія Іванівна; Кравченко, Ірина Йосипівна; Духновська, Людмила Миколаївна; Редзюк, Тетяна Юріївна; Щербина, Ольга Сергіївна; Небильцова, Валентина Михайлівна; Осадча, Ганна Григорівна; Лісовий, Андрій Васильович; Момот, Людмила Володимирівна; Кудренко, Наталія Володимирівна; Чернелевська, Олена Леонідівна; Терещенко, Лариса Олександрівна; Михайленко, Геннадій Анатолійович; Скопенко, Наталія Степанівна; Михайленко, Ольга Валеріївна; Скоморохова, Світлана Юріївна; Ніколаєнко, Світлана Миколаївна; Федулова, Ірина Валентинівна; Слободян, Наталія Геннадіївна; Семенишин, Х. М.; Лісова, Т. А.В монографії розкриті теоретичні, методичні та прикладні аспекти обліку, аналізу та аудиту різноманітних спрямувань виробничо-господарської діяльності підприємств агропромислового комплексу та переробної промисловості в умовах євроінтеграційних процесів. Досліджені обліково-аналітичне забезпечення та особливості формування облікової політики підприємства з урахуванням МСФЗ. Економічна концентрація як фактор зростання економіки України вивчена за умови її впливу на рівень світового споживання та кон’юнктури на вітчизняний ринок продовольства, стійкого розвитку підприємств на основі реалізації його економічного потенціалу та дослідженні стану продовольчої безпеки країни. The monograph describes theoretical, methodological and applied aspects of accounting, analysis and auditing of different areas of production and economic activity of enterprises of agroindustrial complex and processing industry in the conditions of European integration processes. Studied accounting and analytical support and features of formation of accounting policy taking into account IFRS. Economic concentration as a factor of economic growth of Ukraine is studied, provided its impact on the global consumption and market conditions in the domestic food market, the sustainable development of enterprises on the basis of its economic potential and research status of food security of the country.Документ Методичні підходи до аналізу продовольчої безпеки(2013) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Федулова, Ірина ВалентинівнаРозгляд індикаторів продовольчої безпеки країни подано в контексті основних принципів її забезпечення. Consideration of food security indicators are presented in the context of the basic principles of software.Документ Інноваційний потенціал підприємств(2010) Федулова, Ірина Валентинівна; Кундєєва, Галина ОлексіївнаРозглянуто проблеми визначення, формування структури, аналізу, управління, розвитку і оцінки інноваційного потенціалу промислового підприємства. Сonsidered problem definition, structure formation, analysis, management, development and evaluation of innovative capacity of industrial enterprises.Документ Організація виробництва на підприємствах харчової промисловості(2012) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Бойко, Ірина Анатоліївна; Болотіна, Ірина Миколаївна; Драган, Олена Іванівна; Євсєєва, Ірина Василівна; Ємцев, Віктор Іванович; Межинська-Бруй, Олена Юріївна; Новак, Валентина Олексіївна; Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна; Полінчик-Ярова, Тетяна Володимирівна; Сіднєва, Жанна Костянтинівна; Стахурська, Світлана Антонівна; Сичевський, Микола Петрович; Скопенко, Наталія Степанівна; Ткачук (Стахурська), Світлана Валеріївна; Ткаченко, Ольга Миколаївна; Федулова, Ірина Валентинівна; Цимбалюк, Людмила Георгіївна; Шекмар, Надія Андріївна; Шматкова, Галина Карпівна; Яцунь, Олександр МихайловичПідручник написаний відповідно до навчальної програми з дисципліни «Організація виробництва на підприємствах харчової промисловості», що передбачена галузевим стандартом вищої освіти України для підготовки бакалаврів з галузі знань «Харчова технологія та інженерія» та відповідно до навчальної програми з дисципліни «Організація виробництва на підприємствах харчової промисловості», що передбачена галузевим стандартом вищої освіти України для підготовки бакалаврів з галузі знань «Економіка і підприємництво». В ньому викладено теоретичні , практичні, організаційні основи та система забезпечення організації виробництва із врахуванням галузевої специфіки діяльності підприємств харчової промисловості України. The textbook is written in accordance with a training programme on the subject «Organization of production at enterprises of food industry», provided by the branch standard of higher education of Ukraine for training of bachelors in the field of knowledge «Food technology and engineering» and in accordance with the curriculum for the subject «Organization of production at enterprises of food industry», provided by the branch standard of higher education of Ukraine for training of bachelors in the field of knowledge «Economy and entrepreneurship». It describes the theoretical, practical and organizational principles and system of providing of organization of production, taking into account industry specifics of activity of the enterprises of food industry of Ukraine.Документ Організація виробництва на підприємствах харчової промисловості(2011) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Бойко, Ірина Анатоліївна; Болотіна, Ірина Миколаївна; Драган, Олена Іванівна; Євсєєва, Ірина Василівна; Ємцев, Віктор Іванович; Межинська-Бруй, Олена Юріївна; Новак, Валентина Олексіївна; Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна; Полінчик-Ярова, Тетяна Володимирівна; Сіднєва, Жанна Костянтинівна; Стахурська, Світлана Антонівна; Сичевський, Микола Петрович; Скопенко, Наталія Степанівна; Ткачук (Стахурська), Світлана Валеріївна; Ткаченко, Ольга Миколаївна; Федулова, Ірина Валентинівна; Цимбалюк, Людмила Георгіївна; Шекмар, Надія Андріївна; Шматкова, Галина Карпівна; Яцунь, Олександр МихайловичПідручник написаний відповідно до навчальної програми з дисципліни «Організація виробництва на підприємствах харчової промисловості», що передбачена галузевим стандартом вищої освіти України для підготовки бакалаврів з галузі знань «Харчова технологія та інженерія» та відповідно до навчальної програми з дисципліни «Організація виробництва на підприємствах харчової промисловості», що передбачена галузевим стандартом вищої освіти України для підготовки бакалаврів з галузі знань «Економіка і підприємництво». В ньому викладено теоретичні, практичні, організаційні основи та система забезпечення організації виробництва із врахуванням галузевої специфіки діяльності підприємств харчової промисловості України. The textbook is written in accordance with the curriculum of the subject "The organization of the food industry" that provides an industry standard for higher education in Ukraine Bachelor of field of "Food Technology and Engineering" and in accordance with the curriculum of the course "Organization of production in the food industry "that provides an industry standard for higher education in Ukraine bachelors from the field of" Economics and entrepreneurship ". It laid the theoretical, practical, organizational framework and system of organization of production, taking into account the specifics of the sector of the food industry in Ukraine.