Монографії, підручники, навчальні посібники

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Оздоровчі продукти – світовий тренд та основний об’єкт перспективних технологій: теорія і практика
    (2023) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна
    Створений з урахуванням нових освітніх технологій підручник відповідає програмі дисципліни й сприятиме отриманню здобувачами навичок, достатніх як базові для кваліфікованого вирішення теоретичних питань і практичних завдань удосконалення перспективних і розроблення нових технологічних процесів перероблення харчової сировини. Новизна концепції підручника – в тому, що він містить найсучасніші теоретичні матеріали щодо використання фізико-хімічних процесів для розвитку принципово нового напряму харчових технологій – індустрії здорового харчування. Експериментальний матеріал супроводжується таблицями та рисунками, які в сукупності створюють панораму розвитку інноваційних технологій у харчовій промисловості України
  • Ескіз
    Документ
    Наука як система знань та наукові дослідження
    (2023) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна; Камінська, Світлана Владиславівна
    Створений з урахуванням нових освітніх технологій підручник відповідає програмі дисципліни й сприятиме отриманню здобувачами навичок, достатніх як базові для кваліфікованого вирішення теоретичних питань і практичних завдань проведення експериментальних досліджень як основи виробництва нових оздоровчих продуктів, науково обґрунтованої організації наукових досліджень, розуміння актуальної проблематики технології оздоровчого харчування і використання світового досвіду у даному напрямі. Новизна концепції підручника – в тому, що він містить найсучасніші теоретичні матеріали щодо сутності наукового пізнання, наукового дослідження, категоріального апарату та інформаційного забезпечення. Практичний блок дисципліни містить завдання для самостійної роботи, запитання та завдання для самоконтролю, перелік рекомендованої літератури
  • Ескіз
    Документ
    Наукові основи оренди земель у сільському господарстві
    (2016) Данкевич, Андрій Євгенович
    Висвітлено теоретико-методологічні засади розвитку й регулювання земельних відносин у сільському господарстві. Розкрито особливості та передумови формування ринкового обігу земель сільськогосподарського призначення. Висвітлено результати ринкових трансформацій земельних відносин, визначено ключові проблеми та окреслено напрями їх розв’язання. Викладено науково-методичне забезпечення здійснення нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення. Обґрунтовано концептуальні засади розширеного відтворення родючості ґрунтів та напрями ефективного використання сільськогосподарських угідь. Розкрито основні тенденції інноваційного розвитку зрошуваного землеробства
  • Ескіз
    Документ
    Наукове обгрунтування інновацій та концепції розвитку ресурсоефективних технологій оздоровчих продуктів
    (2023) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна
    Розвиток інноваційного шляху харчової промисловості зумовлює необхідність накопичення всебічних знань в галузі функціональних та прикладних наук – біохімії, мікробіології, біотехнології, фізіології, нутриціології; оволодіння економічними, законодавчими, нормативно-правовими документами; освоєння прикладних науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт, на базі яких створюються інноваційні технології та необхідні для їх реалізації технічні засоби і обладнання. Для розвитку ресурсоефективних технологій оздоровчих продуктів на початковому етапі важливим складником є концепція нового продукту та формування шляхів реалізації наукової ідеї у виробництві таких продуктів, чому й присвячено дану роботу.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективні технологічні процеси виробництва нових продуктів та дієтичних добавок
    (2018) Українець, Анатолій Іванович; Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна
    Створений з урахуванням нових освітніх технологій, підручник відповідає програмі дисципліни й сприятиме отриманню студентами навичок, достатніх як базові для кваліфікованого вирішення теоретичних питань і практичних завдань удосконалення перспективних і розроблення нових технологічних процесів перероблення сільськогосподарської, лікарської сировини та вторинних сировинних ресурсів на готові продукти, які відповідають головному призначенню – повноті задоволення детермінованого споживача комплексом і оптимальним співвідношенням нутрієнтів для підтримання адекватного матеріального та енергетичного балансу організму. Новизна концепції підручника полягає в тому, що він містить найсучасніші теоретичні матеріали щодо використання фізико-хімічних процесів для розвитку принципово нового напряму харчових технологій – індустрії здорового харчування. Експериментальний матеріал супроводжується таблицями та рисунками, які в сукупності створюють панораму розвитку інноваційних технологій у харчовій промисловості України.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення фінансового механізму системи АПК в умовах активізації глобалізаційних процесів
    (2015) Говорушко, Тамара Андріївна; Мартиненко, Василь Петрович; Сілакова, Ганна Віталіївна; Климаш, Наталія Іванівна
    Досліджено теоретичні основи сутності фінансового механізму підприємств харчової промисловості. Розкрито хронологію розвитку наукової думки щодо сутності, мети і місця фінансового планування в системі управління підприємством. Висвітлено сутність індикативного фінансового планування і запропоновано авторський підхід до його запровадження на підприємствах харчової промисловості. Проведено оцінку ефективності функціонування фінансового механізму підприємств харчової промисловості. The theoretical foundations of the essence of the financial mechanism of food industry enterprises are investigated. The chronology of the development of scientific thought about the essence, goals and place of financial planning in the enterprise management system is revealed. The essence of indicative financial planning is highlighted and the author's approach to the project implementation at the food industry enterprises isoffered. The efficiency of the financial mechanism of food industry enterprises was assessed
  • Ескіз
    Документ
    Державне регулювання інвестиційно-інноваційної діяльності: ефектометричний інструментарій
    (2013) Галиця, Ігор Олександрович; Шевченко, Микола Миколайович; Никифоров, Анатолій Євгенійович; Погуда (Шиян), Наталія Вікторівна
    У монографії висвітлені теоретико-методологічні засади державного регулювання інвестиційно-інноваційної діяльності та його ролі в умовах становлення економіки знань. Розглянуті чинники розвитку державного регулювання інвестиційно-інноваційної діяльності, обґрунтовано поняття ефектометрії з розкриттям ефектометричного інструментарію, а також розкрито особливості удосконалення системи державного регулювання інвестиційно-інноваційної діяльності. Проведений аналіз економічної ефективності інвестицій у контексті використання ефектометричних методів. Значну увагу приділено обґрунтуванню системи оцінювання економічної ефективності інвестицій в інновації. The book highlights the theoretical and methodological principles of state regulation of investment and innovation and its role in the context of the establishment of the knowledge economy. The factors of state regulation of investment and innovation, proved the concept of disclosure efektometrycal tools, as well as the features improving the system of state regulation of investment and innovation. The analysis of the economic efficiency of investments in the context of effektometrical methods. Special attention is paid to the grounding system of evaluation of the economic effectiveness of investments in innovation
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційна складова розвитку олійно-жирової промисловості України
    (2014) Сіднєва, Жанна Костянтинівна; Кузьмінська, Наталія Леонідівна
    Розглянуто місце олійно-жирової галузі у харчовій промисловості, проаналізовано інноваційну діяльність галузі. An innovative component of oil and fat industry of Ukraine The place of oil and fat industry in the food industry is studied. The innovation sector of industry is analyzed.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційні технології та продукти. Оздоровче харчування
    (2010) Сімахіна, Галина Олександрівна
    Характерна прикмета сучасного етапу економічно розвинених передових країн – інноваційний шлях розвитку, в основі якого лежить цілеспрямований процес пошуку, підготовки і реалізації інновацій, які дозволяють підвищити ефективність суспільного виробництва, в нашому випадку – виробництва нових харчових продуктів з поліпшеними характеристиками. A characteristic sign of the current stage of the developed advanced countries - an innovative way of development, which is based on a targeted search process, preparing and implementing innovations that can improve the efficiency of social production, in this case - the production of new food products with improved characteristics.