Монографії, підручники, навчальні посібники

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Оздоровчі продукти – світовий тренд та основний об’єкт перспективних технологій: теорія і практика
    (2023) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна
    Створений з урахуванням нових освітніх технологій підручник відповідає програмі дисципліни й сприятиме отриманню здобувачами навичок, достатніх як базові для кваліфікованого вирішення теоретичних питань і практичних завдань удосконалення перспективних і розроблення нових технологічних процесів перероблення харчової сировини. Новизна концепції підручника – в тому, що він містить найсучасніші теоретичні матеріали щодо використання фізико-хімічних процесів для розвитку принципово нового напряму харчових технологій – індустрії здорового харчування. Експериментальний матеріал супроводжується таблицями та рисунками, які в сукупності створюють панораму розвитку інноваційних технологій у харчовій промисловості України
  • Ескіз
    Документ
    Наукове обгрунтування інновацій та концепції розвитку ресурсоефективних технологій оздоровчих продуктів
    (2023) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна
    Розвиток інноваційного шляху харчової промисловості зумовлює необхідність накопичення всебічних знань в галузі функціональних та прикладних наук – біохімії, мікробіології, біотехнології, фізіології, нутриціології; оволодіння економічними, законодавчими, нормативно-правовими документами; освоєння прикладних науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт, на базі яких створюються інноваційні технології та необхідні для їх реалізації технічні засоби і обладнання. Для розвитку ресурсоефективних технологій оздоровчих продуктів на початковому етапі важливим складником є концепція нового продукту та формування шляхів реалізації наукової ідеї у виробництві таких продуктів, чому й присвячено дану роботу.
  • Ескіз
    Документ
    Дифузія як чинник розвитку інноваційного процесу
    (2019) Кундєєва, Галина Олексіївна; Соломка, Ольга Миколаївна; Швед, Тетяна Володимирівна
    В статті запропонована модель, що може бути використана для прогнозу визначення доцільності продажу новації фірмами, що створили дану новацію та з метою визначення доцільності покупки новації підприємствами, які готові її впровадити, оскільки запропонована нами модель фактично розглядає динаміку двох ринків – ринку товарів і ринку новацій. The article proposes a model that can be used to forecast the feasibility of selling an innovation by firms that created this innovation and for the purpose of determining the feasibility of buying an innovation by enterprises that are ready to implement it, since our proposed model actually considers the dynamics of two markets - the market of goods and the market of innovations .
  • Ескіз
    Документ
    Перспективні технологічні процеси виробництва нових продуктів та дієтичних добавок
    (2018) Українець, Анатолій Іванович; Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна
    Створений з урахуванням нових освітніх технологій, підручник відповідає програмі дисципліни й сприятиме отриманню студентами навичок, достатніх як базові для кваліфікованого вирішення теоретичних питань і практичних завдань удосконалення перспективних і розроблення нових технологічних процесів перероблення сільськогосподарської, лікарської сировини та вторинних сировинних ресурсів на готові продукти, які відповідають головному призначенню – повноті задоволення детермінованого споживача комплексом і оптимальним співвідношенням нутрієнтів для підтримання адекватного матеріального та енергетичного балансу організму. Новизна концепції підручника полягає в тому, що він містить найсучасніші теоретичні матеріали щодо використання фізико-хімічних процесів для розвитку принципово нового напряму харчових технологій – індустрії здорового харчування. Експериментальний матеріал супроводжується таблицями та рисунками, які в сукупності створюють панораму розвитку інноваційних технологій у харчовій промисловості України.
  • Ескіз
    Документ
    Водка: технология, качество, инновации
    (2011) Кузьмин, Олег Владимирович; Топольник, Вера Григорьевна; Ловягин, Александр Николаевич; Кузьмин, Владимир Владимирович
    В монографии рассмотрены направления научных разработок с использованием статистических методов исследования, а именно математического планирования эксперимента для решения технологических задач и получения математических моделей основных показателей, характеризующих качество водки. Рассмотрены качественные составляющие технологических потоков процесса производства водки с применением квалиметрических методов исследования, а также возможные инновационные решения по стабилизации её качества. In a monograph directions of scientific developments are considered with the use of statistical methods of research, namely mathematical planning of experiment for the decision of technological tasks and receipt of mathematical models of basic indexes, characterizing quality of vodka. The high-quality constituents of technological streams of process of production of vodka are considered with the use of qualimetric methods of research, and also possible innovative decisions on stabilizing of her quality.
  • Ескіз
    Документ
    Державне регулювання інвестиційно-інноваційної діяльності: ефектометричний інструментарій
    (2013) Галиця, Ігор Олександрович; Шевченко, Микола Миколайович; Никифоров, Анатолій Євгенійович; Погуда (Шиян), Наталія Вікторівна
    У монографії висвітлені теоретико-методологічні засади державного регулювання інвестиційно-інноваційної діяльності та його ролі в умовах становлення економіки знань. Розглянуті чинники розвитку державного регулювання інвестиційно-інноваційної діяльності, обґрунтовано поняття ефектометрії з розкриттям ефектометричного інструментарію, а також розкрито особливості удосконалення системи державного регулювання інвестиційно-інноваційної діяльності. Проведений аналіз економічної ефективності інвестицій у контексті використання ефектометричних методів. Значну увагу приділено обґрунтуванню системи оцінювання економічної ефективності інвестицій в інновації. The book highlights the theoretical and methodological principles of state regulation of investment and innovation and its role in the context of the establishment of the knowledge economy. The factors of state regulation of investment and innovation, proved the concept of disclosure efektometrycal tools, as well as the features improving the system of state regulation of investment and innovation. The analysis of the economic efficiency of investments in the context of effektometrical methods. Special attention is paid to the grounding system of evaluation of the economic effectiveness of investments in innovation
  • Ескіз
    Документ
    Инновационность пищевой промышленности Украины как основа ее конкурентоспособности
    (2013) Сиднева, Жанна Константиновна; Кузьминская, Наталья Леонидовна
    Рассмотрены основные тенденции инновационного развития пищевой промышленности Украины, особое внимание уделено влиянию инноваций на ее конкурентоспособность. Обосновывается необходимость модернизации материально-технологической базы предприятий, увеличение финансирования их инновационной деятельности. The basic tendencies of development of innovative of the food industre in Ukraine is studied, special attention is paid to the influence of innovation on competitiveness. The necessity of modernization of material and technological base of enterprises, and increase in funding for their innovation activity are identified.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційна складова розвитку олійно-жирової промисловості України
    (2014) Сіднєва, Жанна Костянтинівна; Кузьмінська, Наталія Леонідівна
    Розглянуто місце олійно-жирової галузі у харчовій промисловості, проаналізовано інноваційну діяльність галузі. An innovative component of oil and fat industry of Ukraine The place of oil and fat industry in the food industry is studied. The innovation sector of industry is analyzed.