Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Політермічна кристалізація сахарози
    (2013) Мирончук, Валерій Григорович; Самілик, Марина Михайлівна; Єщенко, Оксана Анатоліївна
    Розглянуто питання доцільності використання проміжного нагрівання утфелю останньої кристалізації замість розкачок водою чи мелясою при політермічній кристалізації в перемішувачах-кристалізаторах. За таких умов ведення процесу досягається найбільше знецукрення меляси і покращується гранулометричний склад кристалів цукру. The problems of the usefulness of an intermediate heat finish crystallization massecuite instead of water or molasses dilutions during polythermal crystallization at mixers-crystallizer is discussed. Under such conditions of the process is achieved most allocation of sucrose with molasses and improved grain size of sucrose crystals.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування теплової обробки утфелю останнього продукту в перемішувачах-кристалізаторах
    (2012) Мирончук, Валерій Григорович; Єщенко, Оксана Анатоліївна; Самілик, Марина Михайлівна
    В статті, на основі виробничих, лабораторних та обчислювальних експериментів запропоновано новий спосіб інтенсифікації процесу кристалізації утфелю останнього продукту в мішалках-кристалізаторах. Показана доцільність заміни розкачок утфелю останнього продукту водою в мішалках кристалізаторах проміжним нагріванням утфелю на 7–10 °С після зниження його температури до 50÷55 °С. За таких умов досягається ефект кристалізації 7,4÷8,2%.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність проміжного підігріву утфелю останнього продукту в перемішувачах-кристалізаторах
    (2012) Картава, Марина М.; Єщенко, Оксана Анатоліївна; Мирончук, Валерій Григорович
    Розглянуто комбіновану схему кристалізації сахарози цукрового утфелю останнього продукту, оснащену вертикальним та горизонтальними кристалізаторами. Проаналізовано вплив розкачок водою на процес кристалізації утфелю останнього продукту охолодженням. Запропоновано заміну розкачок утфелю водою на проміжний підігрів та доведено його позитивний вплив на процес кристалізації утфелю охолодженням.