Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу постійного магнітного поля на інтенсифікацію процесу приготування пивного сусла
    (Дослідження впливу постійного магнітного поля на інтенсифікацію процесу приготування пивного сусла / З. М. Романова, В. С. Зубченко, М. В. Карпутіна, М. С. Романов // Харчова і переробна промисловість. - 2005. - № 11. - С. 21-22., 2005) Романова, Зоряна Миколаївна; Зубченко, Віктор Сергійович; Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Романов, Микола Сергійович
    Для переведення в розчин екстрактивних компонентів зернової сировини (процес затирання у пивоварінні) використовують ферментисолоду і концентровані ферментні препарати (КФП) [1,2,4]. Однак при всіх перевагах такого поєднання – отримання максимальної кількості ферментів для розчинення зернових заторів, слід відмітити і такий суттєвий недолік, як високу вартість солоду та КФП , що призводить до зростання собівартості кінцевого продукту – пива. Дана робота присвяченадослідженням, спрямованим на отримання високоекстрактивних пивних заторів з використанням лише солоду, як джерела ферментів. Екзогенні ферменти у дослідженнях не використовували. To convert the solution of extractive components of the grain material (mashing process in brewing) using enzymes and concentrated malt enzymes (CFR) [1,2,4]. However, with all the benefits of this combination - a maximum number of enzymes to dissolve grain congestion, it should be noted, and a major drawback is the high cost of malt and CFR, which leads to an increase in the cost of the final product - beer.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу лазерного випромінювання на вихід екстрактивних речовин
    (2010) Романова, Зоряна Миколаївна; Зубченко, Віктор Сергійович; Карпутіна, Маргарита Віталіївна
    Наведені результати дослідження впливу лазерного опромінювання ультрафіолетовогго діапазону хвиль на процеси затирання у пивоварінні. Визначений оптимальний час впливу лазерного опромінювання на затори (естрактивні розчини зернопродуктів) для підвищення стабільності пивного сусла і покращення його якості. The influence of the constant laser rays and x-rays on the activity of ferment processes when soluble substances of grain products being converted into the solution while preparing beer has been investigated. Optimum meanings of the given factors and the time of their influence upon the increasing stability and improving the qualitative indices of the beer must have been investigated.
  • Ескіз
    Документ
    Фізичні методи обробки сировини
    (2006) Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Романова, Зоряна Миколаївна; Маринченко, Віктор Опанасович; Носенко, Володимир Єрофійович
    В роботі показано, що при виробництві етанолу використання ультразвукової обробки замісів крохмалевмісної сировини перед термофермент ативною обробкою дає змогу на 1 годину скоротити тривалість процесу і на 20-30% зменшити кількість ферментного препарату.
  • Ескіз
    Документ
    Гідроліз поліфруктозанов екстракту топінамбура в електромагнітному полі надвисокої частоти
    (2000) Ісаєнко, Володимир Миколайович; Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Носенко, Володимир Єрофійович; Шабуніна, Тетяна Іванівна; Островська, А. О.
    Дослідження присвячені актуальному питанню – одержанню екстракту з коренеплодів топінамбура i його раціональній обробці, яка забезпечує не тільки максимальний вмiст у гiдролiзатах редукуючих речовин, а й дозволяє максимльно зберегти біологічно активні речовини похідної сировини. Використання НВЧ поля дозволяє вирішити цю задачу. Експериментально визначені оптимальні параметри процесу гiдролiзу полiфруктозанiв топiнамбура пiд дiєю НВЧ поля.