Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Влияние условий экстрагирования на выход фенольных соединений и антиоксидантные свойства вытяжек из нетрадиционного растительного сырья(2012) Иванова, Виктория Джановна; Каряка, Н. С.Экстракты являются вытяжками из сырья,содержат широкий спектр биологически активніх веществ с различной физиологической активностью. При их получении основной задачей является максимальное извлечение соединений и сохранение их биологической активности. Extracts from raw materials contain a wide range of biologically aktivnіh substances with different physiological activity. With their main objective is to obtain maximum recovery of compounds and the preservation of their biological activity.Документ Використання екстрактів з нетрадційної рослинної сировини як харчових барвників(2011) Іванова, Вікторія Джанівна; Каряка, Н. С.Останнім часом у всьому світі спостерігається тенденція до розроблення функціональних харчових продуктів. Надання продуктам профілактичних властивостей стає можливим за рахунок зменшення вмісту харчових добавок штучного походження та/або введення до їх складу натуральних компонентів протекторної дії. Джерелом біологічно активних речовин (БАР) для створення такої продукції можуть бути рослини. Метою роботи було вивчення можливостей максимального вилучення БАР з лікарських рослин, що розповсюджені в Україні, та використання екстрактів як харчових барвників при створенні продуктів функціонального призначення. Recently, the worldwide trend towards the development of functional food products. Providing products prophylactic properties becomes possible due to the reduction of artificial food additives and / or the introduction of their natural ingredients protector action. The source of biologically active substances (BAS) to create such products can be plants. The aim of the work was to study the possibilities maximum extraction BAR from medicinal plants common in Ukraine, and the use of extracts as food coloring to create products functionality.Документ Дослідження антиоксидантних властивостей екстрактів з нетрадиційної рослинної сировини(2011) Іванова, Вікторія Джанівна; Каряка, Н. С.Складено композиції з квітів бузини та липи, пагонів чорниці, листя меліси, малини, суниці, чорної смородини, що є джерелами біологічно активних сполук антиоксидантної дії. Підібрано оптимальні умови одержання екстрактів, визначено вміст в них фенольних сполук, катехінів, дубильних речовин та їх активність у тесті з 2,2-дифеніл-1-пікрилгідразилом.