Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Особливості трансформацій енергоматеріальних потоків у замкнених циркуляційних контурах(2017) Коваль, Ольга Володимирівна; Піддубний, Володимир Антонович; Соколенко, Анатолій ІвановичУ статті наведено інформацію, яка стосується оцінки теплових витрат на генерування вторинної пари і на повернення теплового потенціалу транс-формованої вторинної пари в режимі її конденсації сусловарильного апарату. Наведено значення термодинамічних параметрів і ефективності регенерації вторинної пари. Показана доцільність стоварення системи утилізації вторин-ної пари і її енергетичного потенціалу. Дана пропозиція стосується техно-логій, в яких генеруються матеріальні потоки пари, газів або їх сумішей. The article contains information relating to estimates of heating costs for the generation of secondary steam and return the heat capacity of the transformed secondary steam condensing mode of a brewing apparatus. The values of thermodynamic parameters and regeneration efficiency secondary steam. Expediency stovarennya secondary steam recovery system and its energy potential. This offer applies to technologies in which material flows generated steam, gases or mixtures thereof.Документ Енергозбереження в технологіях виробництва шампанського(2013) Мацко, Олександр Петрович; Лензіон, Валентин Йосипович; Лензіон, Сергій Валентинович; Максименко, Ірина Фаддеївна; Коваль, Ольга ВолодимирівнаУ статті наведено інформацію щодо енергозбереження і рекуперації теплової енергії в технологіях виробництва на ділянці обробки холодом шампанізованого вина. Сучасне ефективне обладнання для теплообміну навіть за обмежених температурних перепадів дозволяє здійснювати безперервний процес зі стабілізацією термодинамічних параметрів вхідних і вихідних потоків. викладено переваги апаратурного забезпечення технологічних процесів.Документ Гідродинамічні характеристики газорідинних середовищ(2015) Коваль, Ольга Володимирівна; Піддубний, Володимир АнтоновичЗапропоновано результати аналізу щодо оцінки енергетичних потенціалів газорідинних середовищ, швидкостей газових потоків в циркуляційних контурах, гідродинамічних показників середовищ. Визначено показники рушійних факторів і факторів опору, на балансі яких запропоновано відповідні математичні формалізації. Запропоновано розрахункові формули по визначенню газоутримувальної здатності середовищ. The results of analysis in relation to the estimation of power potentials of gas-liquid environments are offered, speeds of gas streams in circulation contours, hydrodynamic indexes of environments. The indexes of motive factors and factors of resistance are certain, on balance of which the proper mathematical formalizations are offered. Calculation formulas are offered on determination of gas-retaining ability of environments.Документ Визначення геометричних параметрів бродильних апаратів(2015) Коваль, Ольга Володимирівна; Максименко, Ірина Фаддеївна; Леус, Руслан МиколайовичЗапропоновано математичні моделі для оцінки впливів геометричних параметрів бродильних апаратів з точки зору інтересів визначення питомих поверхонь охолодження і стабілізації температурних параметрів. Одержано узагальнення, яке стосується динаміки генерування теплових потоків в зброджуваних середовищах і вибору геометричних параметрів апаратів та представлення факторів впливу на масо- і енергообмін в зброджуваних середовищах. Mathematical models for assessing impacts of geometric parameters fermentation apparatus in terms of determining the interests of specific surface cooling and stabilizing temperature parameters. Obtained generalizations regarding the dynamics of the generation of heat flows in fermented media and choice of geometrical parameters of devices and present impacts on mass and energy transfer in fermented media. The influence of the choice of geometrical parameters of cylindrical and conical technological devices on the values of specific surfaces and surfaces cool. It is shown that when constructing cooling systems in the form of shirts in the environment in a conical volume will be significantly lower temperatures, leading to disruption of circulation and temperature shock appearance for microflora. The measures to activate the circulation paths and homogenization temperature fermentation media.Документ Особливості зброджування середовищ у хлібопекарній галузі(2014) Коваль, Ольга Володимирівна; Піддубний, Володимир АнтоновичУ статті наведено матеріали, що стосуються зброджування тістових заготовок з точки зору оцінки газоутримувальног здатності та енергії, що вводиться в систему. Викладено мотивацію і режими зовнішніх впливів на зброджувані середовища у формі змінних тисків для досягнення якісного замішування тіста на додаток до існуючих технологій машинних процесів. Підгрунтя таких підходів стосується особливостей тістових заготовок, які розглядаються як пружнопластичні системи. The materials relating to dough pieces fermentation from the point of view of gas-retention capacity and energy that is introduced into the system are presented. The article provides the motivation and the modes of external influences for media fermentstion in the form of variable pressure to achieve high quality kneading in addition to the existing technology of machine processes. Background characteristics of such approaches concern the dough pieces which are considered as a resilient system.Документ Особливості взаємодій енергоматеріальних потоків і рекуперація теплової енергії(2013) Піддубний, Володимир Антонович; Коваль, Ольга Володимирівна; Чагайда, Андрій ОлеговичВиконано аналіз складових транспортно-технологічних систем харчових виробництв з елементами замкнутих контурів енергопостачання, наведено приклади рекуперації енергетичних потоків і їх регенерації. The analysis of the components of transport and technological systems of food production with elements of closed contours of supply has been made. The examples of recovery of energy flows and their regeneration have been presented.