Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Удосконалення технологи виробництва спирту і дріжджів(1995) Левандовський, Леонід Вікторович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Шустикова, Наталія Євгенівна; Ткаченко, Любов ВолодимирівнаЕкспериментально встановлено, що оптимальна тривалість культивування дріжджів у двопродуктовому виробництві в умовах мінімального накопичення спирту в середовищі становить 8—10 годин.Документ Технологія переробки меляси на спирт з біологічним підкисленням середовища(2000) Ткаченко, Любов Володимирівна; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід ВікторовичРозроблено технологію спирту, у якій підкислення середовища здійснюють молочною кислотою синтезованою молочнокислими бактеріями безпосередньо в суслі, що дозволяє відмовитись від використання неорганічних кислот і значно покращити якість барди як корму для тварин.Документ Біологічне обґрунтування одночасного оцукрювання та зброджування крохмалю змішаною культурою Saccharomyсes cerevisiae та Aspergillus awamori(2008) Левандовський, Леонід Вікторович; Олійнічук, Олексій Сергійович; Ткаченко, Алла ФеодосіївнаДосліджено можливість безпосереднього зброд- жування сировини змішаною культурою пліснявого гриба Aspergillus awamori та Saccharomyces cerevisiae. Встановлено, що для ефективного оцукрювання крохмалю культурою гриба для приготування змішаної культури у виробничих умовах необхідно отримувати посівний матеріал гриба через вегетативну форму з міцелію шляхом вирощування на середовищі концентрацією 17-18% сухих речовин протягом 24 годин. Investigated the possibility of starch-containing material fermentation with mixed culture of mold Asp. awamori and yeasts Saccharomyces cerevisiae. Determined that for efficient saccarification of starch with mold culture for preparation mixed culture in industrial conditions it is necessary to obtain mold seed material through vegetative form out of mycelium by the way of cultivation in the medium at, concentration 17-18% DS (Dry Substance) with duration of 24 hours.Документ Вплив концентрації сухих речовин середовища на метаболізм дріжджів при спиртовому зброджуванні зернового сусла(2011) Левандовський, Леонід Вікторович; Михайлів, Андрій ПетровичНаведено результати досліджень вмісту вторинних продуктів бродіння у дозрілій бражці при зброджуванні основного сусла з вмістом сухих речовин (СР) від 17 до 20 % дріжджами, вирощеними на середовищі концентрацією 18 та 19 % СР. З точки зору накопичення вторинних продуктів бродіння та економічності процесу найбільш прийнятним є використання для бродіння дріжджів, вирощених на суслі з 19 % СР. Results on the content of secondary products of fermentation in spirit brew during the fermentation of the wort with the main content of dry substanses (DS) of 17 to 20% of yeast grown on a medium concentration of 18 and 19% DS. In terms of accumulation of secondary products of fermentation and efficiency of the process is the most effective use for the fermentation of yeast, which are grown on wort with 19% DS.Документ Дослідження ферментативного гідролізу біополімерів жита у спиртовому виробництві(2011) Глускіна, Тетяна Сергіївна; Левандовський, Леонід Вікторович; Мудрак, Тетяна ОмелянівнаОдержано експериментальні дані щодо біотрансформації складових зерна жита в технології спирту шляхом застосування ферментних препаратів (ФП) з β-глюканазною та протеазною активностями разом із ФП амілазної дії. У цих умовах спостерігалось зменшення в’язкості сусла, збагачення його продуктами гідролізу білка, що обумовлює посилення спиртоутворюючої активності дріжджів та збільшення питомого виходу спирту. Ці результати є передумовою для переробки більш концентрованого зернового сусла, що матиме економічну та екологічну доцільність у спиртовому виробництві. Findings about rye’s constituents biotransformation in alcohol production by using enzyme preparation (FP) with β-glucan- and proteolytic activities in combination with amylolytic FP. In the circumstances wort’s viscosity reduction and his enrichment from hydrolyzate, which produce yeast’s activity and alcohol’s specific yield increase . These results are preconditions for treatment of more concentrated grain ’s wort , which provides economical and ecological suitability in alcohol findings.Документ Дослідження впливу умов культивування дріжджів на результати спиртового зброджування сусла із зерна(2011) Левандовський, Леонід Вікторович; Михайлів, А. П.Експериментально визначено оптимальну концентрацію сухих речовин (СР) зернового сусла для культивування спиртових дріжджів, яка становила 19%. Використання таких дріжджів у якості засівних дозволяє одержати найкращі результати спиртового зброджування сусла підвищеної концентрації СР та створює умови для поліпшення технологічних, економічних та екологічних показників технології спирту із зерна. By results of experiments was found an optimal concentration of dry substainses (DS) grain wort for the cultivation of alcohol yeasts, which was 19 %. Use of such yeasts as seed yeasts permit to have the best results of alcohol fermentation of wort with higher concentration of DS and creates conditions for the increase of technological, economical and ecological points of production of alcohol from grain.