Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Удосконалення технологи виробництва спирту і дріжджів(1995) Левандовський, Леонід Вікторович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Шустикова, Наталія Євгенівна; Ткаченко, Любов ВолодимирівнаЕкспериментально встановлено, що оптимальна тривалість культивування дріжджів у двопродуктовому виробництві в умовах мінімального накопичення спирту в середовищі становить 8—10 годин.Документ Двопродуктовий спосіб. Комплексна переробка меляси й зерна при виробництві спирту та хлібопекарських дріжджів(1996) Олійничук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Іващенко, І.; Вітряк, Олександр Петрович; Ярославський, О.Встановлено можливість використання післяспиртової барди виробництва спирту та хлібопекарських дріжджів для приготування замісу при переробці зерна, що створює умови для організації комплексної маловідходної технології спирту і дріжджів із зерна та меляси.Документ Використання соку цукрового сорго для біосинтезу спирту(2011) Левандовський, Леонід Вікторович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Ткаченко, Любов Володимирівна; Ткаченко, Алла ФеодосіївнаНаведено склад соку цукрового сорго і показано можливість його переробки в спирт. Підібрано ефективну расу дріжджів для спиртового зброджування соку. Для інтенсифікації біосинтезу спирту оптимізовано склад соку цукрового сорго джерелами азоту і фосфору. The composition of sugar sorghum juice is derived and the possibility of its processing into ethyl alcohol is demonstrated. Effective type of yeast for alcohol fermentation of such juice is found. The composition of sugar sorghum juice is optimized by nitrogen and phosphor sources for intensification of alcohol biosynthesis.Документ Нетрадиційні види сировини для спиртового виробництва(2011) Левандовський, Леонід Вікторович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Ткаченко, Любов ВолодимирівнаНаведено склад соризу та насіння амаранту і показано можливість переробки цієї сировини в спирт. Визначено ефективні режими для перероблювання соризу та насіння амаранту за різними схемами розварювання. Встановлено вихід спирту з 1 т переробленої сировини (соризу та насіння амаранту). The composition of soriz and seeds of Amaranthus is derived and the possibility of its processing into ethyl alcohol is demonstrated. Effective regimes for the processing of soriz and seeds of Amaranthus according to various schemes of cooking are presented. The alcohol outcome of 1 ton of raw material (soriz and seeds of Amaranthus) is determined.Документ Біологічне обґрунтування одночасного оцукрювання та зброджування крохмалю змішаною культурою Saccharomyсes cerevisiae та Aspergillus awamori(2008) Левандовський, Леонід Вікторович; Олійнічук, Олексій Сергійович; Ткаченко, Алла ФеодосіївнаДосліджено можливість безпосереднього зброд- жування сировини змішаною культурою пліснявого гриба Aspergillus awamori та Saccharomyces cerevisiae. Встановлено, що для ефективного оцукрювання крохмалю культурою гриба для приготування змішаної культури у виробничих умовах необхідно отримувати посівний матеріал гриба через вегетативну форму з міцелію шляхом вирощування на середовищі концентрацією 17-18% сухих речовин протягом 24 годин. Investigated the possibility of starch-containing material fermentation with mixed culture of mold Asp. awamori and yeasts Saccharomyces cerevisiae. Determined that for efficient saccarification of starch with mold culture for preparation mixed culture in industrial conditions it is necessary to obtain mold seed material through vegetative form out of mycelium by the way of cultivation in the medium at, concentration 17-18% DS (Dry Substance) with duration of 24 hours.