Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Особливості електропровідності водних розчинів крохмалів
    (2010) Манк, Валерій Веніамінович; Мельник, Оксана Петрівна
    В статті розглянуто особливості поведінки електропровідності 10% суспензій картопляного і кукурудзяного крохмалів за різних температур їх оброблення в ізотермічному та неізотермічному режимах. Розраховані енергії активації теплового руху та відтворення структури у процесах золь-гель переходу підтверджують висновки про вирішальну роль у цих процесах водневих зв’язків між молекулами полісахариду та води. In article report peculiar of electrical conductance behavior of 10% potato and maize starches suspensions at different temperatures by isothermal and non-isothermal dates were studied. The calculated activation energy of thermal motion and reproduction structure of sol-gel transition confirm conclusions that hydrogen bonds between polysaccharides and water are primary.
  • Ескіз
    Документ
    Температурна поведінка водних розчинів полісахаридів
    (2012) Манк, Валерій Веніамінович; Мельник, Оксана Петрівна
    В роботі приведені результати експериментальних досліджень зміни квазікристалічної структури молекули полісахариду крохмалю методами ІЧ-, ЯМР-спектроскопії та рентгенофазового аналізу. Отримані результати досліджень дозволяють пояснити суттєве збільшення сорбційної здатності молекул розчинів полісахаридів до поверхні глинистих частинок дисперсних мінералів при підвищенні температури у процесах очищення рідинних харчових продуктів. The paper presents results of experimental studies of quasicrystal structure of the molecule changes the starch polysaccharide by IR, NMR spectroscopy and X-ray analysis. The obtained results allow to explain the substantial increase in the adsorption of molecules to the surface polysaccharides solutions of clay particles dispersed minerals at higher temperatures in the process of purification of liquid food products.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження механізму золь-гель переходів у водних розчинах крохмалів
    (2010) Мельник, Оксана Петрівна; Манк, Валерій Веніамінович
    Методами реології та рентгенофазового аналізу проведено дослідження концентраційної та температурної поведінки суспензій кукурудзяного крохмалю. Отримані результати підтверджують новітні погляди на механізм золь–гель переходів в розчинах біополімерів. Methods of rheology and X-ray diffraction analysis conducted research of concentration and temperature behavior of corn starch suspensions. These results confirm the latest views on the mechanism of sol-gel transitions in solutions of biopolymers.