Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Масляна паста з порошком із червоного столового буряка
    (2013) Рашевська, Тамара Олексіївна; Гончаров, Георгій Іванович; Подковко, Оксана Анатоліївна
    У статті досліджено вплив комплексу рослинних харчових добавок, підібраного на основі аналізу літературних даних, на структуру і консистенцію масляної пасти. Встановлено доцільність використання порошку із червоного столового буряка, насіння льону та інуліну у складі масляної пасти. According to the analysis of literature data was selected complex of plant food supplements, which is composition of the butter paste. Researched the effect of the complex on the structure and consistence of the butter paste. Established the expediency of using a red beet powder, flax seeds and inulin into the composition of the butter paste.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження технологічно-функціональних властивостей порошків із буряка
    (2018) Подковко, Оксана Анатоліївна; Поліщук, Галина Євгеніївна
    У статті досліджено технологічно-функціональні властивості порошків із буряка, що отримані за допомогою різних методів сушіння. З метою забезпечення високих споживчих характеристик масляної пасти рекомендовано у її складі надавати перевагу використанню порошку з буряка кріогенного методу сушіння.The technologically-functional properties of red beet powders it’s obtained bу criogenic, low temperature spraying and air free drying methods for the using the most efficient of them in the butter paste composition have been investigated by the authors of the paper. Therefore, in aim to ensure high consumer characteristics of butter paste, it is recommended to using red beet criopowder in its composition.
  • Ескіз
    Документ
    Масляна паста з підвищеним вмістом мінеральних речовин
    (2015) Подковко, Оксана Анатоліївна; Рашевська, Тамара Олексіївна
    Обраний комплекс рослинних харчових добавок підвищує вміст мінеральних речовин в готовому продукті, найбільше - вміст феруму. калію, кальцію, хлору. Вмісту токсичних елементів, таких як свинець, кадмій, миш як, ртуть та цинк - у готовій масляній пасті не виявлено, а вміст міді та заліза — в межах норми. The selected range of herbal food supplements increases the mineral content in the finished product, most - iron content. potassium, calcium, chlorine. Content of toxic elements such as lead, cadmium, a mouse, mercury and zinc - in the finished oil paste is found, and the content of copper and iron - in the normal range.
  • Ескіз
    Документ
    Наукове обґрунтування складу солодко вершкової масляної пасти
    (2016) Подковко, Оксана Анатоліївна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Гурєєва, Валентина
    Розроблено склад солодковериіковоі масляної пасти з масовою часткою жиру 42 % без наповнювачів. Науко/«) обгрунтовано композицію жиророзчинних поверхнево-активних речовин, що складається з емульгаторів марок «Естер-А» та полігліцерол полірщинояеат 03 у кількостях 0,6 та 0,4 % відповідно. Обране співвідношення емульгаторів сиріше ефективному диспергуванню плазми, формуванню високо'ітермостійкості та здатності структури масляної пасти утримувати вільний рідкий жир під чек зберігання. The composition of sweet creamy huiler paste with mass fraction of fat 42 % w ithout fillers is dev cloned The composition of /ill-soluble surfactants consistine of emulsifiers marks "Esther-.!" and po/ihlitserol po/irinnoleal 03 in Clltanlilies of 0.6 and 0. 4% respectively is scientific founded. The emulsifiers ratio promotes effective plasma dispersible, high heal resistance formations and abilities of butler paste structure to retain free liauid fat during storage.