Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Колонні дифузійні установки(1994) Пушанко, Микола Миколайович; Серьогін, Олександр Олександрович; Кухар, Володимир Миколайович; Винник, Іван ЙосиповичЗа останні 10 років на цукрових заводах України і Росії модернізовано понад 30 дифузійних установок колонного типу, в яких замінено транспортні системи застарілої конструкції. В основу модернізації покладено теоретичні й експериментальні дослідження екстракції цукру з бурякової стружки, проведені науковцями кафедри технологічного обладнання харчових виробництв Українського державного університету харчових технологій. Over the past 10 years, more than 30 diffusion units of the column type have been modernized at sugar factories in Ukraine and Russia, in which the transport systems of obsolete structures have been replaced. The basis of modernization is based on theoretical and experimental studies of extraction of sugar from beetroot chips, conducted by the scientists of the Department of Process Equipment of Food Production at the Ukrainian State University of Food Technologies.Документ Ефективність модернізації шнеків дифузійних апаратів системи DdS і С-17(1966) Пушанко, Микола Миколайович; Лисянський, Віктор Маркович; Бузикін, О. М.Аналітичний метод дослідження процесу екстракції цукру з буряків в апаратах системи DdS показав, що коефіцієнти масовіддачі на різних ділянках апарата залежать від його конструктивних особливостей і від технологічного режиму роботи. Отже, за локальними значеннями коефіцієнта масовіддачі в апараті можна судити про раціональність конструкції окремих елементів апарата і про оптимальність режиму роботи. Так, проведені дослідження показали, що більш раціональним типом пристрою для переміщення і перемішування стружки була б конструкція робочого органу з використанням лап і контрлап замість шнеків.Документ Моделювання процесу стискання сокостружкової суміші в дифузійних апаратах(2013) Люлька, Дмитро Миколайович; Пушанко, Микола МиколайовичВступ. Проаналізовано розподіл тисків в сокостружковій суміші та рівняння для визначення коефіцієнта фільтрації під дією стискаючих зусиль, що переміщують тверду фазу. Матеріали і методи. Досліджували сокостружкову суміш в промислових дифузійних апаратах, яка являє собою двохфазну систему. Вона складається з бурякової стружки та соку і характеризується величиною питомого наповнення стружкою об’єму дифузійного простору. Результати. Вирішено крайову задачу ущільнення шару сокостружкової суміші, яка дає можливість виявити вплив цілого ряду факторів на процес розподілу тиску в шарі і процес фільтрації соку через шар стружки та отримано закон зміни тиску від часу для будь-якого фіксованого перерізу шару, а також закон зміни тиску по висоті шару для будь-якого фіксованого проміжку часу. Рівняння описують зміну параметрів, що характеризують стан сокостружкової суміші на різних етапах її перебування в апаратах. Розподіл тисків в сокостружковій суміші під дією робочих органів транспортних систем в апаратах різних типів впливає на фільтраційну здатність шару стружки і відповідно формує температурні поля в апаратах, оскільки в більшості з них нагрівання стружки відбувається за рахунок передачі тепла стружці від нагрітого соку. Analyzed the distribution of pressure of juice chips mixtures and equations for determining the filter under compressive effort that moves the solid phase. Materials and methods. Studied of juice chips mixtures in industrial diffusers, which is a two-phase system. It has beet chips and juice and is characterized by the specific content strand volume diffusion space. Results. Resolved boundary value problem sealing layer of juice chips mixtures makes it possible to identify the impact of a number of factors on the distribution of pressure in the reservoir and the process of filtering the juice through a layer of chips and obtained the variation of pressure from time to time for any fixed section layer and the variation of pressure height layer for any fixed period of time. The equation describing the change in the parameters characterizing the state of juice chips mixtures at different stages of her life in vehicles. Pressure distribution in of juice chips mixtures under operating systems of transport in devices of different types affect the filtering ability of the chip layer and thus forms the temperature fields in the apparatus , since most of these chips is heated by heat transfer from the heated chips juice. Conclusions. The results recommended using when developing new and upgrading of existing transport systems diffusion facilities and installations.Документ Оцінювання технічного рівня дифузійних установок(2010) Верхола, Леонід Арнольдович; Пушанко, Микола МиколайовичВ статті розглянуто методи оцінки технічної досконалості дифузійних установок цукробурякового виробництва. The paper deals with methods for assessing technical excellence diffusion plant sugar production.Документ Методи підвищення продуктивності колонних дифузійних апаратів(2012) Парахоня, Андрій Миколайович; Пушанко, Микола МиколайовичОглянуто особливості проведення процесу дифузії цукрози з бурякової стружки, а саме, вплив механічних процесів на протитечійний рух стружки в об’ємі апарата. Опрацьовані результати експериментів. Вони показали змінний характер розподілу стружки по висоті та радіусу колони. Проаналізовані основні стадії процесу екстракції цукрози. Запропонована нова конструкція завантажувального пристрою колонного дифузійного апарата. The features of the diffusion of sucrose from beet chips, namely, the influence of mechanical processes on the countercurrent movement of the chips in volume of the unit. Treated with the experimental results. They found a variable distribution of chips in height and within columns. The analysis of the main stages of the process of extraction of sucrose. A new design of the boot device column diffuser.Документ Ошпарювачі зрошувального типу(2005) Пушанко, Микола Миколайович; Верхола, Леонід АрнольдовичРозглянуто рекуперацію тепла у дифузійних установках різних типів та ефективний спосіб підвищення їх теплової економічності. Проаналізовано сучасні конструкції, які забеспечують ефективне теплопередавання від дифузійного соку, який відбирається на подальшу переробку до свіжої стружки, що надходить до дифузійної установки. Considered heat recovery in diffusion plants of various types and effective way to improve their thermal efficiency. Analysis of modern design, which Provides effective teploperedavannya of juice that shown for further processing to fresh shavings coming to diffusion plant.Документ Розподіл питомого навантаження стружки в об’ємі колонного дифузійного апарата(2012) Пушанко, Микола Миколайович; Парахоня, Андрій МиколайовичРозглянуто особливості проведення процесу дифузії цукрози з бурякової стружки. Проведено огляд конструкцій колонних дифузійних апаратів. Показано нерівномірний характер розподілу стружки по висоті колони. Розглянуто розроблену, захищену патентом України на корисну модель, конструкцію пробовідбірника ПВ-1 та методику проведення дослідів. Опрацьовані результати експериментів. Вони показали нерівномірний характер розподілу стружки по радіусу R колони. Знайдено графічні та аналітичні функції . Розглянуто чинники, що впливають на розподіл питомого навантаження сокостружкової суміші в об’ємі колони. Запропоновані практичні заходи, що забезпечать покращення роботи колонної дифузійної установки. The features of the diffusion of sucrose from sugar beet chips. An examination of column designs diffusers. Indicated on the uneven distribution of the chips on the height of the column. Considered developed, protected by a patent of Ukraine for useful model konstruktsіyu PV-1 probe, and how to conduct experiments. Treated with the experimental results. They pointed to the uneven distribution of the chips on the radius R column. Found graphical and analytical functions. The reasons that affect the distribution of the specific load sokostruzhechnoy mixture in the volume column. Proposed practical techniques that will ensure improvement of the diffusion column installation.Документ Особливості зношення елементів транспортних систем колонних дифузійних апаратів(2012) Пушанко, Микола Миколайович; Парахоня, Андрій МиколайовичРозглянуто конструктивні особливості транспортних систем колонних дифузійних апаратів. Проведено порівняльний аналіз характеру зношення їх елементів. Розроблено методику проведення досліджень. Наведено дані експериментальних досліджень транспортних систем колонних дифузійних апаратів типу КД2-А30 та ЕКА-3. Опрацьовані результати експериментальних досліджень, підтверджено нерівномірний характер зношення лопатей по довжині та по висоті колони. Подано можливі причини нерівномірного зношення матеріалів транспортних систем колонних дифузійних апаратів в процесі експлуатації. Встановлено механічні фактори, що впливають на процес зношення металу. Запропоновано нову систему оцінки зношуваності їх елементів в залежності від справжньої тривалості роботи дифузійної установки та від кількості переробленої сировини. We consider the design features of transport systems columned diffusers. A comparative analysis of the nature of wear of the elements. The method of research. The data of experimental studies of transport systems columned diffusers type KD2-A30-3 and ECA. Revised results of experimental studies confirmed the uneven wear blades along the length and height of the column. Filed possible causes uneven wear and material transport systems pillared diffusion devices during operation. Established mechanical factors that affect the wear of metal. A new evaluation system znoshuvanosti their elements according to the true diffusion length of the installation and the amount of recycled raw materials.