Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
14 результатів
Результати пошуку
Документ Рівняння швидкості адсорбції на основі механізму очищення соку карбонатом кальцію під час безперервної карбонізації(2015-09) Логвін, Володимир Матвійович; Наконечна (Мартинюк), Аліна Сергіївна; Виговський , Валерій Юрійович; Резніченко, Юрій МиколайовичВ результаті досконалого вивчення механізму очищення соку карбонатом кальцію під час безперервної карбонізації виведено рівняння швидкості адсорбції несахарозних речовин. На основі рівняння швидкості адсорбції знайдено шлях інтенсифікації процесу карбонізації.Документ Барвні речовини в очистці соку карбонатом кальцію(2014) Логвін, Володимир Матвійович; Наконечна (Мартинюк), Аліна Сергіївна; Резніченко, Юрій Миколайович; Виговський, Валерій ЮрійовичПідвищення ефективності очищення вапнованого соку СаСО3 можливе завдячуючи більш широкому пізнанню механізму очищення соку під час карбонізації. У технології цукру стверджується, що очищення відбувається внаслідок адсорбції несахарозних речовин на поверхні твердої фази карбонату кальцію. Очищення вапнованого соку твердою фазою СаСО3 відбувається лише під час зростання його частинок. Якщо очищення відбувається лише під час росту частинок карбонату кальцію, то несахарозні речовини повинні знаходитися всередині частинок СаСО3. Шляхом розмивання частинок карбонату кальцію розчином соляної кислоти підтверджено, що несахарозні речовини знаходяться в середині кристалів карбонату кальцію та встановлено, на якому етапі періодичної карбонізації.Документ Взаємовплив функціонування вапняно-газової печі і станції вапнокарбонізації на ефективність роботи заводу та екологію навколишнього середовища(2017) Хомічак, Любомир Михайлович; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Петриченко, Ігор Борисович; Резніченко, Юрій МиколайовичВ статті розглянуто режим роботи вапно випалювальної печі, склад пічного газу та вапняного молока. Проаналізовано чинники, які впливають на склад вищеперерахованих реагентів, надані практичні пропозиції промисловості щодо підвищення ефективності роботи відділень. The article deals with the mode of operation of a calcareous kiln, the composition of furnace gas and lime milk. The factors that influence the composition of the above reagents are analyzed, practical suggestions of the industry on increasing the efficiency of the departments' work are given.Документ З ювілейної конференції НУХТ(2010) Карпович, Інна Віталіївна; Резніченко, Юрій МиколайовичВисвітлена робота міжнародної науково-практичної конференції «Новітні технології, обладнання, безпека та якість харчових продуктів: сьогодення та перспективи» присвяченої 80-річчю НУХТ.Документ Вплив повертань на процес попереднього вапнування(2013) Резніченко, Юрій Миколайович; Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій ЮрійовичВизначено оптимальний ступінь карбонізації соку після основного вапнування, що використовується в якості повертання на попереднє вапнування. The optimal degree of carbonation juice after the main liming, which is used as a return to the pre-defecation.Документ Покращення седиментаційно-фільтраційних показників осаду соку та підвищення ступеню видалення нецукрів за умов використання вапнокарбонізації дифузійного соку(2013) Резніченко, Юрій Миколайович; Виговський, Валерій Юрійович; Петриченко, Ігор Борисович; Таран, Вікторія Володимирівна; Чередніченко, В. В.Аналізується вплив вапнокарбонізації дифузійного соку на седиментаційно-фільтраційні показники осаду соку та якісні показники очищеного соку. Analyzes the impact of the raw juice defekokarbonizatsii on sedimentation and filtration of sediment juice indicators and qualitative indicators purified juice.Документ Кафедра технології цукру і підготовки води: минуле, сьогодення, майбутнє(2013) Грабовська, Олена Вячеславівна; Резніченко, Юрій МиколайовичУ статті висвітлено діяльність кафедри технології цукру і підготовки води щодо підготовки фахівців для цукрової та крохмале-патокової промисловості. Article is devoted to the activities of the Department of Technology of sugar and water treatment in terms of training for sugar and starch and syrup industry.Документ Технологічні показники очищених соків в способі з відокремленням осаду і ступінчастого зниження лужності на І та ІІ карбонізаціях(2013) Виговський, Валерій Юрійович; Петриченко, Ігор Борисович; Резніченко, Юрій Миколайович; Таран, Вікторія Володимирівна; Рябченко, М. В.Аналізується влив відокремлення осаду до основного вапнування і ступінчастого зниження лужності на І та ІІ карбонізаціях на якісні показники очищеного соку та шляхи їх підвищення. Analyzes the impact of the precipitate to the main liming and stepdown alkalinity I and II of carbonation on the quality parameters of the purified juice and ways to improve.Документ Про підготовку фахівців для цукрової промисловості(2012) Резніченко, Юрій Миколайович; Логвін, Володимир МатвійовичРекламується спеціальність “Технології цукру та полісахаридів”. Advertised specialty "Technology of sugar and polysaccharides".Документ Дослідження оптимальних умов проведення гарячого ступеню основного вапнування в секційному апараті(2012) Виговський, Валерій Юрійович; Таран, Вікторія Володимирівна; Логвін, Володимир Матвійович; Резніченко, Юрій Миколайович; Петриченко, Ігор БорисовичВ статті представлені експериментальні дослідження з визначення оптимального технологічного режиму проведення процесу гарячого ступеню основного вапнування в секційному апараті. В результаті проведених досліджень встановлено, що при проведенні очищення дифузійного соку в секційному апараті гарячого ступеню основного вапнування збільшився ефект розкладання редукувальних речовин значно зменшилася забарвленість очищеного соку та вміст в ньому солей кальцію.