Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу терміну зберігання на якість полікомпонентних сумішей на основі чаю та кави
    (2017) Рубанка, Катерина Володимирівна
    В статті описано харчову цінність та технологічні переваги виробництва полікомпонентних сумішей на основі сухих екстрактів чаю та кави. З метою встановлення гарантійного терміну зберігання розроблених сумішей, запропоновано два види пакувального матеріалу – поліетилен та металізований поліпропілен. Досліджено вплив виду упаковки на якість готових сумішей Встановлено гарантійний термін зберігання сумішей для різних видів упаковки. The article describes the nutritional value and technological advantages of the production of poly-component mixtures based on dry tea and coffee extracts. In order to establish the warranty period for the storage of the developed mixtures, two types of packing material - polyethylene and metallized polypropylene are offered. The influence of the type of packaging on the quality of the finished mixtures was investigated. The warranty period of storage of mixtures for different types of packaging was established.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження гігроскопічних властивостей полікомпонентних сумішей на основі кави та чаю
    (2014) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта Альбертівна; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна
    Стаття присвячена дослідженню гігроскопічних властивостей полікомпонентних сумішей на основі кави та чаю, а саме: здатності поглинати та віддавати вологу при різних значеннях відносної вологості та тиску. Розглянуто структурні характеристики пор досліджуваних зразків. На підставі проведених досліджень запропоновані умови зберігання полікомпонентних сумішей на основі кави та чаю. The article is devoted to the study of the hygroscopic properties of multicomponent mixtures with a basis of coffee and tea, namely: the ability to absorb and give moisture at different values of relative humidity and pressure. The structural pore characteristics of the test samples were examined. On the basis of these studies the storage conditions of multicomponent mixtures based on coffee and tea were proposed.
  • Ескіз
    Документ
    Полікомпонентна суміш на основі чаю як добавка до харчових продуктів
    (2014) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта Альбертівна; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна
    Показано доцільність використання сухих екстрактів рослинної сировини у харчовій промисловості як джерела біологічно активних речовин. Представлена технологія виробництва полікомпонентної суміші на основі чаю, яка збалансована за вмістом вітамінів та мінеральних речовин. Досліджено хімічний склад, вміст токсичних елементів та мікробіологічну чистоту розробленої полікомпонентної суміші на основі чаю. In the study has been shown the feasibility of using dry extracts of plant material in the food industry as a source of biologically active substances. The technology of multicomponent mixtures based on tea is balanced with vitamins and minerals has been presented. The chemical composition, the content of toxic elements and microbiological purity of the developed multicomponent mixtures based on tea have been researched.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження зміни форм зв’язку вологи під час сушіння екстракту чаю зеленого
    (2013) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта Альбертівна; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна
    Розглянуто процес сушіння екстракту, як один з найголовніших процесів виробництва сухого рослинного екстракту. Проведено дериватографічний аналіз рідкого та сухого екстракту чаю зеленого. Встановлено: температурний інтервал видалення вільної на зв’язаної вологи в сухому та рідкому екстрактах чаю зеленого; максимально допустима температура нагрівання екстракту чаю зеленого; втрати вологи під час сушіння екстракту. The process of drying the extract as one of the most important processes of dry plant extract has been studied. A derivatographic analysis of liquid and dry green teaextracts has been carried out. The temperature range of free and bound moisture removal in dry and liquid green tea extracts, the maximum allowable temperature of heating of green tea extracts and also moisture loss during drying the extracts were found.