Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 13
  • Ескіз
    Документ
    Чинники, резерви та шляхи зниження витрат виробництва як основа зменшення ціни товару
    (2011) Цимбалюк, Людмила Георгіївна; Скригун, Наталія Петрівна
    Узагальнено групи чинників зниження витрат виробництва, систематизовано види резервів зниження витрат виробництва, конкретизовано шляхи зниження витрат задля оптимізації цінової політики підприємства. The groups of factors of production costs decline are generalized, the types of backlogs of production costs decline are systematized, and ways of decline of expenses are specified with the purpose of optimization of the enterprise’s price policy.
  • Ескіз
    Документ
    Економічна сутність категорії витрат виробництва
    (2007) Скригун, Наталія Петрівна
    Розглянуто сутність категорії витрат виробництва, наведено підходи щодо трактування цієї категорії, визначено етапи руху ресурсів в операційному циклі підприємства.
  • Ескіз
    Документ
    Підходи до удосконалення методики калькулювання собівартості продукції на підприємствах хлібопекарської галузі
    (2007) Скригун, Наталія Петрівна
    Розглянуто особливості калькулювання собівартості продукції в хлібопекарській галузі, визначено недоліки чинної методики розрахунку собівартості, запропоновано спосіб удосконалення існуючої методики калькулювання собівартості продукції хлібопекарських підприємств. The features of unit cost calculation are considered in bread baking industry, the lack of operating methodology of prime price calculation are certain, the method of existent methodology improvement of unit calculation of bread baking enterprises cost are offers.
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування методики вдосконалення управління виробничими витратами на хлібопекарському підприємстві
    (2006) Скригун, Наталія Петрівна
    Розглянуто концептуальні підходи до зниження собівартості на підприємствах хлібопекарської галузі, які б враховували всі галузеві особливості. Обґрунтовано необхідність розробки власної системи заходів зі зниження собівартості. З метою вдосконалення методики управління витратами запропоновано поетапний порядок визначення собівартості продукції в хлібопекарській галузі. The conceptual going is considered near the prime price decline on the enterprises of bread baking industry that would take into account all branch features. The necessity of development of the own system of events is reasonable on the prime price decline. With the aim of perfection of methodology management charges the stage-by-stage order of determination of unit cost offers in bread baking industry.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості визначення собівартості продукції в харчовій промисловості та оцінення її прибутковості
    (2005) Скригун, Наталія Петрівна
    В статті сконцентровано увагу на деяких особливостях визначення собівартості одиниці продукції в харчовій промисловості, розглянуто сутність та призначення калькулювання собівартості продукції, види калькуляцій та методи калькулювання залежно від цілей калькулювання собівартості, характеру продукції, технологічних і організаційних особливостей виробництва. The attention is focused on some peculiarities of unit cost fixing in food industry, essence and function of unit cost calculating are considered, the types of calculation and calculating methods depending on the aim of unit cost calculating, production nature, technological and organizational peculiarities of production are given.
  • Ескіз
    Документ
    Управління витратами на якість продукції та її конкурентоспроможність
    (2004) Скригун, Наталія Петрівна
    Розглянуто сутність управління витратами на якість продукції. Визначено взаємозв’язок витрат на якість продукції та її конкурентоспроможністю. It is considered the essence of management charges on the products' quality. It is described the intercommunication of charges on the products' quality and its competitiveness.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення методики калькулювання собівартості продукції на підприємствах хлібопекарської галузі
    (2009) Скригун, Наталія Петрівна; Цимбалюк, Людмила Георгіївна
    Проведено аналіз існуючих методів розподілу непрямих витрат на собівартість окремих виробів на підприємствах хлібопекарської галузі. Показано необхідність вибору точної бази розподілу непрямих витрат. Запропоновано вибір бази розподілу непрямих витрат з урахуванням результатів кореляційно-регресійного аналізу. The analysis of existent methods of division of indirect cоsts is conducted on the prime price of separate wares on the enterprises. The necessity of choice of exact base of division of indirect cоsts is shown. The choice of base of division of indirect cоsts is offered taking into account the results of correlation regressive analysis.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінювання ефективності управління витратами виробництва на підприємствах харчової промисловості
    (2008) Скригун, Наталія Петрівна
    Розглянуто методи оцінювання ефективності витрат виробництва, показано значення управління витратами в системі управління підприємством, запропоновано показники оцінювання ефективності виробничих витрат. The methods of evaluation of efficiency of charges of production are considered, a role and value of management charges is shown in the control an enterprise system, the indexes of evaluation of efficiency of charges of productions are offered.
  • Ескіз
    Документ
    Система та функції управління витратами на підприємствах
    (2007) Скригун, Наталія Петрівна
    Розглянуто сутність системи управління витратами на підприємствах, узагальнено основні функції управління витратами, визначено принципи та задачі управління витратами виробництва. The essence of the expenses management system of the enterprises is examined, the main functions of the expenses management are summarized, the principles and tasks of the production expenses management are defined.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація виробничих запасів як один із напрямів управління витратами
    (2003) Скригун, Наталія Петрівна; Цимбалюк, Людмила Георгіївна
    Вибір оптимальної моделі планування замовлень сприяє мінімізації витрат підприємства і є одним із способів ефективного управління ними. В статті розглянуто особливості систем традиційного та своєчасного виробництва; моделі визначення оптимального розміру запасу, характерні для вітчизняних та зарубіжних промислових підприємств. Choosing of the optimal model for production orders planning assists in cutting costs of production and represents one of the ways for efficient Cost Management. Features of traditional and modern production systems were considered in this article, as well as models for evaluation of optimal resource quantities, typical for foreign and local enterprises.