Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Екологічні проблеми цукрової промисловості та шляхи їх вирішення сировини(2013) Танащук, Людмила Іванівна; Степанець, Любов ФилимонівнаВ даній роботі проведено аналіз екологічного стану та охарактеризовано основні екологічні проблеми цукрової галузі харчової промисловості. Запропоновано інтенсифікувати процес абсорбції диоксиду карбону в апаратах І та II сатурації, що дозволить досягнути ефекту абсорбції 35 - 38 %.Документ Передумови удосконалення технологій виготовлення харчових продуктів з використанням пектинових біоактивних добавок(2001) Смірнов, Вадим Семенович; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Мазуренко, Олександр Григорович; Танащук, Людмила Іванівна; Смірнова, A. B.В умовах складної ситуації в Україні для покращання стану здоров’я населення необхідна нормалізація харчування з використанням спеціальних біоактивних добавок (БАД). Заданими Об’єднаного комітету експертів ФАО/ВОЗ по харчовим продуктам людині потрібно приблизно 90 харчових добавок, які забезпечують ефективне регулювання усіх функцій його організму. In the difficult situation in Ukraine to improve population health requires normalization of food using special bio-active additives (BAA). ByAccording Joint Expert Committee FAO / WHO for Food person needs about 90 food additives that ensure effective management of all functions of his body .Документ Шляхи підвищення рівня практичної підготовки студентів в контексті Болонського процесу(2006) Левандовський, Леонід Вікторович; Танащук, Людмила Іванівна; Суходол, Вікторія Хомівна; Степанець, Любов ФилимонівнаЗдійснено аналіз стану та змісту практичної підготовки студентів-екологів. Запропоновано конкретні шляхи підвищення ефективності цієї складової навчального процесу.Документ Одержання глюкозно-фруктозних сиропів з використанням електроактивованої води(2012) Танащук, Людмила ІванівнаДосліджено процес гідролізу цукрози з використанням в якості розчинника електроактивованої води з метою отримання глюкозно-фруктозних сиропів. В якості вихідної сировини використовували білий цукор та жовтий цукор II продукту цукрового виробництва. Наведено результати досліджень. Запропоновано спосіб одержання глюкозно-фруктозних сиропів зі ступенем гідролізу 35 - 100 % залежно від вимог споживача. Глюкозно-фруктозні сиропи найбільш прийнятні для виробництва продуктів харчування з регламентованими кількостями ди- та моноцукридів. The process of hydrolysis of sucrose using as solvent elektroaktyvovanoyi water to obtain a glucose-fructose syrups. As a raw material used white sugar and yellow sugar the second product of sugar production. The results of research. Optimal concentrations of solutions, 40 % for white sugar and 25 % for yellow sugar. A method of obtaining glucose-fructose syrups with a degree of hydrolysis of 35 - 100 %, depending on user requirements. Hydrolysis can be carried out in the temperature range 65 - 90 °С. Glucose-frukozni syrups can be used for food rehamentovanymy quantities of sugary substances.Документ Застосування іонообмінних смол для розділення лакто-лактулозного розчину на лактулозу и лактозу(2006) Танащук, С. В.; Савченко, Олександр Аркадійович; Танащук, Людмила Іванівна; Ніколайчук, Аліна ОлександрівнаВ роботі представлено результати дослідження процесу розділення лактози та лактулози з використанням іонообмінних смол вітчизняного та зарубічного виробництва. При використанні іонообмінної смоли КУ-2-4 вихід лактулози з концентрацією 83-87% становить 85%, активна кислотність розчину 5-5,5; іонообмінної смоли Амберлайт CR1320К вихід лактулози складав 93% з концентрацією 85-87%.Документ Очищення стічних вод молокопереробних підприємств(2004) Семенова, Олена Іванівна; Танащук, Людмила Іванівна; Ткаченко, Т. Л.Наведена характеристика стічних вод молокопереробних підприємств. Представлені показники процесу очищення стічних вод за допомогою метанової ферментації. Обґрунтована необхідність застосування доочищення стічних вод в аеротенках. Given characteristics of wastewater milk processing enterprises. These indicators are the waste water purification process with the help of methane fermentation. There is substantiated a necessity to use additional treatment of waste water in the aeration basin.Документ Біологічне очищення концентрованих стічних вод(КНУ им. Тараса Шевчекно, 2004) Сулейко, Тетяна Леонідівна; Семенова, Олена Іванівна; Танащук, Людмила ІванівнаРозглянута проблема очищення стічних вод харчових підприємств. Проаналізовані традиційні технології очищення стічних вод. Наведені переваги використання метанової ферментації. The problem of treatment of wastewater for food enterprises. Analyzed by traditional technology of waste water treatment. Advantages of using methane fermentation.