Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження ефективності дезінфікуючого засобу «Санітарін» щодо мікрофлори бурякоцукрового виробництва(2009) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Решетняк, Людмила Расуловна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Касян, Ірина МиколаївнаДосліджено мікрофлору цукрових буряків та дифузійного соку. Визначено ефективність дії дезінфікуючого засібу „Санітарін” щодо бактерій Bacillus subtilis, В. mycoides, B. Megatherium, В. stearothermophilus, слизоутворювальних бактерій роду Leuconostoс, мікроміцетів родів Botrytis, Rhizopus, Mucor, Fusarium, Aspergillus, Penicillium, Gliocladium. Efficiency of disinfectant action chemical mean „Sanitarin" is determined. Way of disinfection diffusion juice are scientifically proved and developed.Документ Аналіз ефективності дії дезінфектантів щодо мікроорганізмів — активних збудників кагатної гнилі(2014) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана МиколаївнаУ статті наведено результати досліджень ефективності дії сучасних дезінфекційних, засобів на основі натрієвої солі дихлоризаціанурової кислоти, полігексаметиленгуанідину, цитросайду, монензину натрію та природних оксикислот щодо пригнічення контамінуючої мікрофлори цукрових буряків. Показано, що серед обраних культур мікроміцетів є активні збудники кагатної гнилі, здатні самостійно руйнувати тканини коренеплоду, та види менш активні, здатні руйнувати тканини коренеплоду значно повільніше. Встановлено, що засоби «Санітарін», «Жавель-Клейд», «Гембар», «Біодез», «Нобак-фермент», «Каморан» мають стабільну фунгіцидну та фунгістатичну дію щодо широкого спектра мікроміцетів, зокрема здатні пригнічувати розвиток активних збудників кагатної гнилі. Крім того, зазначені засоби виявились ефективними щодо пригнічення розвитку слизоутворювальних бактерій. Також доведено доцільність застосування вищезазначених засобів для обробки коренеплодів цукрових буряків з метою їх дезінфекції і запобігання розвитку кагатної гнилі. This article presents the results of studies of the effectiveness of modern disinfectants based on dichloroisocyanuric acid sodium, polyhexamethyleneguanidine, cytrocide, monenzyne sodium and natural hydroxy acids on contaminating microflora of sugar beet. Analysis showed that among the selected Micromycetes cultures gray rot causative agents were present, capable to destroy the root tissue and less active species, which can destroy the root tissue in less active manner. The high efficiency of selected disinfectants such as "Sanitarin", "Javel-Kleyd", "Hembar", "Biodez" on a wide range of microorganisms has been proved. As a result of the researches, it is shown that the products "Sanitarin", "Javel-Kleyd", "Hembar", "Biodez", "Nobak-enzyme", "Kamoran" have stable fungicidal and fungistatic effect against a broad spectrum of Micromycetes which are gray rot causative agents and lead to poor technological quality of sugar beet. In addition, these agents are also effective in inhibiting the development of slimeforming bacteria. According to results of the experimental research, the feasibility of using the aforementioned means in sugar beet processing for the purpose of disinfection and prevention of gray rot is substantiated.Документ Аналіз мікробіологічних процесів та способів їх пригнічення при зберіганні цукрових буряків(2010) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Гусятинський, Микола Володимирович; Касян, Ірина МиколаївнаДосліджено вплив видового складу специфічної мікрофлори на інтенсивність загнивання цукрових буряків, при зберіганні. Визначено ефективність застосування фунгіцидних засобів на основі по-лігексаметиленгуанідину(«Біодез»), натрієвої солі дихлорізоціанурової кислоти («Жавель-Клейд», «Са-нітарін») для обробки цукрових буряків перед закладанням на зберігання. Influence oispecificcomposition ofmicroflora!ofsugarbeetson relation tointensityoi'theirrotting. Efficiency oi'application oi'new'fungitsidpreparations fortreatmentofsugarbeetbefore the laying on storage is explored.Документ Аналіз мікробіологічних процесів та способів їх пригнічення при зберіганні цукрових буряків(2010) Тетеріна, Світлана Миколаївна; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Касян, Ірина Миколаївна; Гусятинський, Микола ВолодимировичДосліджено вплив видового складу специфічної мікрофлори на інтенсивність загнивання цукрових буряків, при зберіганні. Визначено ефективність застосування фунгіцидних засобів на основі полігексаметиленгуанідину („Біодез”), натрієвої солі дихлорізоціанурової кислоти („Жавель-Клейд”, „Санітарін”) для обробки цукрових буряків перед закладанням на зберігання. Influence of specific composition of microfloral of sugar beets on relation to intensity of their rotting. Efficiency of application of new fungitsid preparations for treatment of sugar beet before the laying on storage is explored.