Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Перспективні напрями енергозбереження при біоконверсії рослинної сировини в етиловий спирт(2006) Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Сизько, Валерій Борисович; Кириленко, Роман Григорович; Рудаков, Володимир КостянтиновичВ проблемній науково-дослідній лабораторії Ніцонального університету харчових технологій проводяться роботи по удосконаленню та оптимізації спиртового виробництва, підвищенню конкуретоспроможності вітчизняної спиртової галузі як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках. За участю фахівців ПНДЛ розроблено та налагоджено виробництво сучасного науковоємного обладнання брагоректифікаційних установок, розроблена технологія технічного, денатурованого та парфумерного спирту з вуглеводвмісної сировини, паливних оксигенатів з поновлювальної рослинної сировини, високооктанової кисневмісної добавки-сирцю до бензинів, яка є сировиною для виробництва палиивного етанолу. In the problem research laboratory of Niconal'nogo of university of food technologies works are conducted on an improvement and optimization of alcoholic production, increase of konkuretospromozhnosti of domestic alcoholic industry, both on internal and on external, markets. With participation of specialists of PNDL the production of modern naukovoemnogo equipment of the bragorektifikaciynikh settings is developed and adjusted, developed technology of the technical, denaturized and perfume alcohol from vuglevodvmisnoy raw material, fuel oksigenativ from a renewal digister, high-antiknock oxygen-containing addition-raw to petrols, which is raw material for the production of paliivnogo ethanol.Документ Перспективні напрямки енергозбереження в спиртовому виробництві(2006) Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Сосницький, Віталій ВолодимировичРозглянуті пріоритетні напрямки зниження енерговитрат у спиртовому виробництві, зокрема впровадження технології низькотемпературної водно-теплової обробки крохмалевмісної сировини з використанням концентрованих ферментних препаратів (ФП) селективної дії та енергетичної модернізації брагоректифікаційних установок.Документ Вплив концентрації сухих речовин сусла та температури бродіння на склад леткої частини спиртової бражки(2006) Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман Григорович; Сизько, Валерій Борисович; Єрмакова, Ганна Володимирівна; Сосницький, Віталій ВолодимировичЗ метою визначення оптимального технологічного режиму брагоректифікації та забезпечення стабільного виробництва високоякісного ректифікованого спирту одержані дані щодо біосинтезу органічних летких домішок спирту під час бродіння залежно від концентрації сухих речовин та температури.Документ Зброджування висококонцентрованого сусла осмофільними штамами дріжджів(2009) Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман Григорович; Єрмакова, Ганна Володимирівна; Сосницький, Віталій Володимирович; Боровик, І.Одним з напрямків впровадження безвідходної енерго- та ресурсозберігаючої технології переробки зерна на спирт, харчові, кормові продукти та біоетанол є використання висококонцентрованого сусла із крохмалевмісної сировини і подальше його зброджуванням осмофільними расами дріжджів, толерантними до основного продукту їх життєдіяльності (етанолу) і підвищеної температури та з високою біосинтетичною здатністю.Документ Технологічні особливості переробки жита в етанол(2004) Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Кириленко, Роман Григорович; Сизько, Валерій Борисович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Артюхов, Володимир Якович; Михайлів, А. П.Останнім часом на ринку сировини для спиртової галузі переважає жито, що вирізняється високою крохмалистістю та відносно низькою ціною. Однак це нетехнологічна, важка для виготовлення спирту сировина, її переробляють переважно в суміші з іншими зерновими, зокрема пшеницею. Цим досягають середньозваженого виходу спирту з однієї тони умовного крохмалю.