Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження можливості використання кавітаційного емульсора у виробництві кисломолочних продуктів
    (2004) Фещенко, Галина Петрівна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Поліщук, Галина Євгеніївна
    Вивчено зміну фізико-хімічних показників молока після термізації та оброблення на кавітаційному емульсорі, розробленому фірмою ОАО КСПКБ “МеНас” (Київ). Доведено доцільність впровадження у виробництво кисломолочних напоїв кавітаційного оброблення з огляду на його позитивний вплив на якість молока та готової продукції та енергозбереження. Потреба кавітаційного емульсора в електроенергії в 3 рази менша за потреби гомогенізатора клапанного типу. One researched a change in physical and chemical indicators of milk after thermization and processing on caviation emulsifier assembled by the PJSC KSPKB “MeNas” (Kyiv). It is proved the applicability of caviation processing in production of fermented milk products given its favorable impact on quality of milk and finished goods as well as energy savings. Cavitation emulsifier consumes energy three times less comparing to valve homogenizer.
  • Ескіз
    Документ
    Термізація молока як спосіб поліпшення його технологічних властивостей
    (2004) Фещенко, Галина Петрівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна
    Доведено доцільність використання первинної термообробки вихідного молока – термізації, з метою підвищення його термостійкості, поліпшення якісних характеристик молока та стійкості до зберігання. Вивчено характер змін фізико-хімічних показників молока після термізації і протягом зберігання. Встановлено оптимальний режим термізації при виробництві молочних продуктів. One substantiated appropriateness (feasibility) of the primary heat treatment – thermization – of original milk, aimed to improve its thermal stability, quality properties and storage stability. Change patterns in physical and chemical indicators of milk after thermization and during storage were studied. Optimal thermization conditions for dairy products were determined.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив первинної термообробки на якість кисломолочних напоїв
    (2002) Фещенко, Галина Петрівна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна
    Досліджено вплив термізації, проведеної за різних температур, на кислотність та термостійкість вихідного молока. Встановлено раціональний режим термізації при виробництві молочних продуктів, зокрема кисломолочних напоїв. Наведено фізико-хімічні показники кисломолочних напоїв, виготовлених з термізованої сировини (в’язкість, синерезис, титрована кислотність). Виявлено позитивний вплив термізації на якість кисломолочних напоїв та їх здатність до тривалого зберігання. Subject of the research is a thermization impact carried out at different temperatures on acidity and thermal stability of the original milk. It is determined the efficient thermization conditions for the dairy products manufacturing in particular for fermented milk drinks. One presented physical and chemical features of the fermented milk drinks produced from thermized raw materials (viscosity, syneresis, titratable acidity). Positive impact of thermization on the quality of fermented milk drinks and their ability for long-term storage was revealed.
  • Ескіз
    Документ
    Стабілізаційні системи у виробництві молочних продуктів
    (2001) Ромоданова, Валентина Олександрівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Фещенко, Галина Петрівна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна
    Наведено результати досліджень можливості використання в технологіях молочних продуктів стабілізаторів: желюючих крохмалів екструзійного та фосфатного, створених кафедрою цукристих речовин НУХТ, і карбоксиметилцелюлози (КМЦ) модифікацій АЕ 1985, АЕ 2785, АЕ 2985 (виробництва «Акzо Nobel» (Нідерланди). Досліджено умови їх розчинення в різних розчинниках (вода, незбиране молоко), визначено в’язкість і плинність розчинів стабілізаторів різних концентрацій від 0,3 до 1,5 % для КМЦ та від 0,8 до 3,0 % для модифікованих крохмалів. Встановлені раціональні дози введення вказаних стабілізаторів. малов. One presented research results of the potential application of the following stabilizers in the dairy product technologies: gelling starch, extruded and phosphate starch, developed by the Sugar Materials Department of NUFT and carboxymethylcellulose (CMC) with modifications of АЕ 1985 АЕ 2785, АЕ 2985 (“Akzo Nobel” (Netherland) production). Conditions of their dissolving in different solvents (water, whole milk) are researched and one determined viscosity and fluidity of the stabilizer solutions with different concentrations ranging from 0.3% to 1.5% for CMC and from 0.8% to 3.0% for modified starches. Efficient rates of the injection for the mentioned stabilizers were determined.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження взаємодії білкових речовин з вуглеводами у молочно-цикорних сумішах
    (2005) Попова, Інна Вадимівна; Фещенко, Галина Петрівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Лезенко, Галина Олександрівна
    Досліджено та проаналізовано взаємодію білкових речовин з вуглеводами цикорію у модельних молочно-цикорних сумішах для подальшого використання при розробленні технологій цикорієвмісних молочних продуктів. Такі типи взаємодії встановлено поляриметричними, хроматографічними та електрофоретичними методами в модельних системах та промислових зразках.