Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 13
  • Ескіз
    Документ
    Raman-спектри модифікованих крохмалів
    (2002) Грабовська, Олена Вячеславівна; Клімович, В. М.; Штангеєва, Надія Іванівна; Українець, Анатолій Іванович; Качковський, О. О.
    Досліджено, що raman-спектри полісахаридів крохмалю є досить інформативними і дають змогу вивчати будову та структурні перетворення макромолекул нативного і модифікованих крохмалів, а також оцінювати вплив технологічних умов на властивості крохмалю.
  • Ескіз
    Документ
    Виробництво патоки із крохмалевмісної сировини
    (2003) Кузнєцова, Інга Володимирівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна
    В асортименті цукристих речовин, що широко використовуються у різних галузях харчової промисловості, особливе місце займають цукристі крохмалепродукти: глюкоза кристалічна, патоки різного вуглеводного складу, глюкозно-фруктозні сиропи. In the assortment of sugary substances widely used in various branches of the food industry, special place is occupied by sugary starch products: glucose crystalline, molasses of various carbohydrate composition, glucose-fructose syrups.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження змін просторової та електронної будови крохмалю при гідролізі
    (2001) Качковський, О. О.; Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Дегтярьов, Леонід Сергійович
    В статті наведені результати досліджень, які показали неможливість запобігання стрімкому зростанню забарвленості в процесі кислотного гідролізу крохмалю. При ферментативному гідролізі такого підвищення забарвленості гідролізатів не відбувається. This paper presents the results of studies that have shown the impossibility of preventing the rapid growth chromaticity during acid hydrolysis of starch. In the enzymatic hydrolysis of the hydrolysates chromaticity increase occurs.
  • Ескіз
    Документ
    Сучaсний стан та основні напрямки розвитку крохмале-патокової промисловості України
    (2004) Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна
    Наведено види продукції, які може виробляти крохмале-петокова промисловість України, стан підприємств галузі, пропонуються основні напрямки її розвитку на найближчі роки. Shows the types of products that can produce starch industry petokova Ukraine, the state of the industry, there are key areas of development in the coming years.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу ферментативного розрідження крохмалю
    (2002) Грабовська, Олена Вячеславівна; Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Штангеєва, Надія Іванівна; Українець, Анатолій Іванович
    Наведено результати дослідження оптимальних параметрів проведення ферментативного розрідження кукурудзяного крохмалю для забезпечення найкращої підготовки його для подальшого оцукрювання глюкоамілазою у виробництві цукристих сиропів. The results of the study of optimum parameters of conducting enzymatic liquefaction of corn starch for the best prepare it for subsequent saccharification glucoamylase production in sugar syrup.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження способів підготовки крохмалевмісної сировини до ферментативного гідролізу
    (2002) Грабовська, Олена Вячеславівна; Кузнєцова, Інга Володимирівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Мельник, Людмила Миколаївна
    Встановлено, що виробництво цукристих крохмалепродуктів з кукурудзяної крупки без видалення крохмалю є економічно ефективним за рахунок зниження капіталовкладень, скорочення тривалості виробничого процесу та комплексному використанню сухих речовин зерна. Визначено раціональні технологічні параметри підготовки крохмалевмісної сировини до ферментативного гідролізу. It is established that the production of sugar from corn starch grits without removing the starch is cost-effective by reducing capital investment, reducing the length of the production process and the use of complex solids grain. The rational technological parameters of preparation krohmalsoderzhaschego raw materials to enzymatic hydrolysis.
  • Ескіз
    Документ
    Вивчення кінетики зцукрювання крохмалю до мальтози шляхом застосування комбінацій ферментних препаратів
    (2006) Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Розборський, Є. В.
    Встановлено кінетичні закономірності ферментативного зцукрювання кукурудзяного крохмалю в залежності від виду та походження ферментних препаратів та комбінацій їх сумісного застосування.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація технологічних параметрів ферментативного розріджування крохмалю
    (2004) Грабовська, Олена Вячеславівна; Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Штангеєва, Надія Іванівна; Мірошник, Володимир Олександрович
    Визначено оптимальні технологічні умови ферментативного розріджування кукурудзяного та картопляного крохмалю, як першого етапу гідролізу у виробництві цукристих сиропів.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження змін просторової та електронної будови крохмалю при гідролізі
    (2004) Качковський, О. О.; Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Дегтярьов, Леонід Сергійович
    За допомогою методів комп’ютерної хімії вивчено електронну будову фрагментів амілози та амілопектину з метою виявлення передумов утворення забарвлених речовин в процесі гідролізу крохмалю.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія мальтодекстринів із крохмалю та їх застосування
    (2002) Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Петрушевський, В'ячеслав Віталійович
    Досліджено технологічні умови виробництва мальтодекстринів із кукурудзяного і картопляного крохмалю. Вивчено властивості мальтодекстринів. Запропоновані варіанти використання мальтодекстринів у виробництві низькокалорійних продуктів.