Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 240
  • Ескіз
    Документ
    Температурний вплив на якість екструдатів
    (2002) Сергеєв, Анатолій Дмитрович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Терлецька, Віта Альбертівна; Кобилінська, Олена Валеріївна; Блаженко, Сергій Іванович
    Стаття присвячена дослідженню впливу температури на процес екструдування крохмалемісткої сировини. За допомогою методів математичної статистики виведено математичні залежності коефіцієнта спучування від температури оброблення. The article investigates the effect of temperature on the process of extruding materials containing starch. With the help of mathematical statistics derived mathematical dependence of swelling temperature processing.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення конструкції та режимів роботи хліборізального обладнання
    (2009) Губеня, Олексій Олександрович; Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна
    Застосування наведених рекомендацій щодо вибору різального інструменту, режимів різання хліба та розрахунку силових параметрів процесу дозволяє забезпечити високу продуктивність різання, поверхню зрізу високої якості, без викришування та деформування продукту, та низькі енерговитрати процесу. Application of brought recommendations over in relation to the choice of cutting instrument, modes of cutting of bread and calculation of power parameters of process allows to provide the high yield of cutting, surface of cut of high quality, without painting and deformation of product, and low cost of energy for process.
  • Ескіз
    Документ
    О колебаниях вакуумных захватов с удерживаемыми изделиями
    (1988) Смирнов, Вадим Семенович; Костюк, Владимир Степанович; Шапран, Валентин Захарович
    В укладочных устройствах вакуумные захваты с удерживаемыми изделиями можно рассматривать как колебатильную систему, содержащую упругий элемент – вакуумный захват. In laying the vacuum grippers to hold the article can be seen as kolebatilnuyu system comprising a resilient element - vacuum gripper.
  • Ескіз
    Документ
    О применении делителей потоков штучных изделий в транспортно-манипуляционных системах
    (1989) Шапран, Валентин Захарович; Костюк, Владимир Степанович
    Одной из операций, выполняемых транспортно-манипуляционными системами поточных линий в различных пищевых производствах, является деление потока изделий, обрабатываемых на одной из машин технологической линии, и направление их на последующие менее производительные агрегаты, работающее независимо друг от друга. One of the operations performed by the transport and handling systems of production lines in various food industries, is the division of the flow of goods processed on one machine production line and the direction of the next less productive units operating independently.
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація процесу екструзії
    (2006) Чепелюк, Олена Олександрівна; Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна
    Застосування екструзії в хлібопекарській промисловості для формування пшеничного дріжджового тіста в бродильно-формуючому агрегаті, порівняно з традиційними технологіями, дає змогу скоротити тривалість технологічного процесу, зменшити виробничі площі та вартість устаткування. Розглянуті способи інтенсифікації екструдування, які передбачають як вплив на властивості матеріалу, що формується, так і зміну конструкції формуючого обладнання. Application in bakery industry extrusion molding wheat yeast dough in the fermentation-molding machine, compared with the conventional technology, can reduce the duration of the process, to reduce production area and cost of equipment. The methods of intensification of extrusion, which include the influence of the properties of the molded material, and the change in the form of equipment design were observed.
  • Ескіз
    Документ
    Пристрої формування упаковки із термозварних рулонних матеріалів
    (рукавоутворювач, 2005) Гавва, Олександр Миколайович; Волчко, Анатолій Іванович; Масло, Микола Андрійович; Куштан, В. П.
    Розглянуті основні концептуальні підходи до проектування пристроїв формування упаковок із термозварних полімерних рулонних матеріалів одно- потоковими і багатопотоковими рукавоутворювачами. Приведена методика визначення геометричних параметрів рукавоутворювачів. The basic conceptual approaches to the design of devices forming packages of weldable plastics single-threaded and multithreaded rukavoobrazovatelyami. The technique of determining the geometric parameters
  • Ескіз
    Документ
    Обладнання для механічної переробки сировини і напівфабрикатів формуванням
    (2001) Литовченко, Ігор Миколайович
    Розглянуті основи технологічних процесів в харчовій і переробній промисловості. Приведені будова, призначення, принцип дії та основні розрахункові залежності типового обладнання, згрупійованого за технологічними ознаками.
  • Ескіз
    Документ
    Воздействие интенсивного замеса на длительность брожения полуфабрикатов и качество хлеба
    (1984) Литовченко, Игорь Николаевич; Сидоренко, Светлана Ивановна; Клементенко, В. Л.; Лисовенко, Алексей Тимофеевич
    Досліджено вплив інтенсивності механічної обробки на швидкість бродіння тіста і якість хліба. The influence of intensity of mechanical treatment on the rate of fermentation of the dough and bread quality.
  • Ескіз
    Документ
    Конструктивні елементи транспортних систем пакувального обладнання
    (2006) Масло, Микола Андрійович; Гавва, Олександр Миколайович
    Проведено аналіз транспортних систем для переміщення упаковок по внутрішньо-машинних трасах пакувального обладнання. Представлені результати аналітичних досліджень кінематичних параметрів транспортних систем і силового впливу робочих органів на конструктивні елементи упаковок. The analysis of transport systems to move the packages to internally-machine Tracy packaging equipment. The results of analyzes of kinematic parameters of transport systems and the power of influence on the working bodies of the structural elements of the packages.
  • Ескіз
    Документ
    Поточно-механизированная линия производства сухариков экструзией
    (2009) Теличкун, Владимир Иванович; Теличкун, Юлия Станиславовна; Губеня, Алексей Александрович; Десик, Николай Григорьевич
    Предложено способ производства хлебобулочных изделий, в котором процесс тесторазделки происходит в одном бродильно-ормующем агрегате (экструдере). Это позволяет интенсифицировать процесс, уменьшить его энерго и металлоемкость. Проведены исследования, создано поточно-механизированную линию для производства сухариков. Рассмотрено формирование тестовых заготовок экструзией, выпечку и сушку сухарных шпал, их нарезание. The new method of production of rusks by extrusion and machine-apparatus chart of continuous production is offered. The method allows increasing the productivity of rusk’s production, to reduce the quantity of the equipment. The development of yeast dough by extrusion, the baking, drying and slicing of rusks is researched and considered.