Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
18 результатів
Результати пошуку
Документ Polyphenol composition and technological characteristics of the coloured whey from various origin(2020) Grek, Olena; Pshenychna, Tetyana; Chubenko, Larysa; Onopriichuk, OlenaThe research of main quality indicators of promising secondary milk raw materials has been presented. The polyphenols content in whey after milk proteins coagulation with Plantago major L juice and cavitation processed blackcurrant paste are 324.43 and 265.49 mg / L, respectively. Dry matters weight ratio in coloured whey has been fixed at the level of 6.8...8.5 %. The protein content was 0.9...1.3 %, depending on the amount of plant origin coagulant during thermo acid milk coagulation. Представлено дослідження основних показників якості перспективної вторинної молочної сировини. Вміст поліфенольних сполук у молочній сироватці після осадження білків молока соком Plantago major L та кавітаційно обробленою пастою чорносмородиновою становить, відповідно, 324.43 та 265.49 мг / л. Масова частка сухих речовин сироватки забарвленої зафіксована на рівні 6.8…8.5 %. Вміст білку складав 0.9…1.3 % в залежності від кількості коагулянту рослинного походження при термокислотному осадженні молока.Документ Удосконалення очищення густих напівпродуктів цукрового виробництва з застосуванням вітчизняної целюлози(2013) Молодницька, Олена Миколаївна; Клименко, Лариса Степанівна; Штангеєва, Надія ІванівнаВ статті розглянуто проблему додаткового очищення сиропу та клеровки бурякоиукрового виробництва. Наведені результати порівняльних досліджень ефективності очищення сиропу після ПІ корпусу випарної станції та клеровки жовтого цукру целюлозою різних марок. Показано ефективність розробленого комбінованого способу очищення сиропу і клеровки бурякоцукрового виробництва з використанням катіонного поліелектроліту полігексаметиленгуанідину гідрохлориду (ПГМГХ) та сорбційноактивної целюлози марки Армоцель вітчизняного виробництва, який дозволяє підвищити ефект знебарвлення до 44 %, чистоту сироту на 0,9…1,8 од., ефект зниження каламутності сиропу та клеровки до 93…96%. The article deals wth the problem of syrup additional purification and the refining of sugar beet production. The results of the comparative studies of syrup purification effectiveness after III evaporating station corp and the refining of yellow sugar with the use of cellulcise of various brands are presented. The efficiency of the developed combined method of syrup purification and the refining of sugar beet production with the use of polyelectrolyte polyhexamethyleneguanidine hydrochloride (PGMGH) and sorpticn-active cellulose of Armotsel brand of home production which affords to increase the effect of bleaching to 44 % syrup purity by 0.9…1.8 un the effect of reducing syrup turbidity and refining to 93…96 % is shown.Документ Технологічні показники очищених соків в способі з відокремленням осаду і ступінчастого зниження лужності на І та ІІ карбонізаціях(2013) Виговський, Валерій Юрійович; Петриченко, Ігор Борисович; Резніченко, Юрій Миколайович; Таран, Вікторія Володимирівна; Рябченко, М. В.Аналізується влив відокремлення осаду до основного вапнування і ступінчастого зниження лужності на І та ІІ карбонізаціях на якісні показники очищеного соку та шляхи їх підвищення. Analyzes the impact of the precipitate to the main liming and stepdown alkalinity I and II of carbonation on the quality parameters of the purified juice and ways to improve.Документ Як сироп змінює колір згущеного молока(2012) Шпачук, Людмила Володимирівна; Осьмак (Федченко), Тетяна ГригорівнаДосліджено вплив глюкозно-фруктозних сиропів на процес меланоїдиноутворення у молоці згущеному вареному. Наведені дані, щодо зміни забарвлення дослідних зразків за різних температур у процесі зберігання. On this article presents the results of the study the influence of glucose-fructose syrups on the process of melanoidins in the boiled condensed milk. The evidence about changes of color boiled condensed milk prototypes at different temperatures during storage are present.Документ Очищення соку ІІ сатурації термоактивованим глауконітом(2002) Точкова, Оксана Василівна; Манк, Валерій Веніамінович; Виговський, Валерій ЮрійовичЗастосування термообробленого при 500°С глауконіту підвищує і ефективність очищення соків 11 сатурації і відповідно зменшує вміст цукрози у мелясі. Application heat-treated at 500°С of glauconite promotes and efficiency of cleaning of juices of 11 сатурації and accordingly diminishes content of цукрози in molasses.Документ Інтенсифікація процесу отримання утфелю іі та ііі кристалізації з використанням поверхнево-активної речовини «Фоамсол»(2007) Дубовець, Олена Володимирівна; Савич, Анатолій Никифорович; Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса СтепанівнаПриведені результати виробничих досліджень ефективності нової ПАР «Фоамсол», порівняно з АМГД та ПГ-3 з метою інтенсифікації технологічних процесів уварювання утфелів. «Фоамсол» забезпечує зменшення тривалості уварювання утфелю ІІ і ІІІ кристалізації на 10…15 %, їх забарвленості – на 15…20%. Вміст кристалів в утфелі збільшується на 2…3%.Документ Дослідження оптимальних умов проведення гарячого ступеню основного вапнування в секційному апараті(2012) Виговський, Валерій Юрійович; Таран, Вікторія Володимирівна; Логвін, Володимир Матвійович; Резніченко, Юрій Миколайович; Петриченко, Ігор БорисовичВ статті представлені експериментальні дослідження з визначення оптимального технологічного режиму проведення процесу гарячого ступеню основного вапнування в секційному апараті. В результаті проведених досліджень встановлено, що при проведенні очищення дифузійного соку в секційному апараті гарячого ступеню основного вапнування збільшився ефект розкладання редукувальних речовин значно зменшилася забарвленість очищеного соку та вміст в ньому солей кальцію.Документ Визначення показника кольоровості молока згущеного вареного в процесі термічної обробки та зберігання(2011) Скорченко, Тетяна Анатоліївна; Шпачук, Людмила ВолодимирівнаУ статті наведені результати дослідження впливу глюкозно-фруктозних сиропів на процес перебігу реакції Майара (меланоїдиноутворення). Наведені зміни показника кольоровості, визначені під час проведення термічної обробки в процесі зберігання за різних температур.Документ Новий напрямок в роботі ІІ сатурації(2002) Хомічак, Любомир Михайлович; Виговський, Валерій Юрійович; Петриченко, Ігор Борисович; Олійник, С. О.; Бєлостоцький, Леонід Георгієвич; Жеплінська, Марія Михайлівна; Самчук, О. Г.; Пишняк, П. В.Пропонується спосіб проведення процесу ІІ сатурації, який відрізняється від типового частковою карбонізацією змішаного з вапняним молоком фільтрованого соку І сатурації перед дефекацією за рахунок його контакту з “відпрацьованим” сатураційним газом у верхній частині апарату ІІ сатурації, та наводяться результати досліджень в умовах цукрового заводу ім. Цюрупи.Документ Ефективність використання флокулянта в процесі вапнокарбонізації зі ступінчатим підвищенням рН(2007) Виговський, Валерій Юрійович; Резніченко, Юрій Миколайович; Логвін, Володимир Матвійович; Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор БорисовичУ результаті лабораторних досліджень встановлено, що застосування флокулянту MAGNAFLOK LT-27 під час проведення попередньої ступеневої прогресивної вапнокарбонізації в середньому сприяє збільшенню швидкості відстоювання вапнокарбонізованого соку на 25,0%, зменшенню фільтраційного коефіцієнту майже в 2 рази, зменшенню забарвленості очищеного соку на 39,1%, та вмісту солей кальцію в 2 рази. Крім того, це дозволяє зменшити витрати вапна від 1,0% до 0,6% без суттєвого погіршення седиментаційно-фільтраційних показників вапнокарбонізованого соку та якісних показників очищеного соку.