Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
15 результатів
Результати пошуку
Документ Unmalted materials in brewing(2018) Loiko, Serhii; Romanova, Zoriana; Romanov, MykolaPurpose: The main raw material for beer production is malt. There is a tendency to use other grain crops in the production of beer. The using of unmalted materials gives opportunity for brewers and technologist for cost saving. But replacing of malt makes affects the quality of wort and beer. The purpose of the researches was to compare quality parameters of 100% malt beers and beer with part of malt replaced by unmalted barley. Methods: To solve the given problem the methods of the high-performance liquid chromatography, analysis and empirical methods are used. Results: Using a big amount of unmalted grits together with external enzymes gives brewers opportunity to receive product in the same composition and quality like high-quality product using only malt. Conclusions: For brewing with a very small amount of malt, barley is a very good choice for replacing part of it as it has some characteristics of malt. It is possible, economically profitable and technically reasoned to replace half of the malt in the grind. But it becomes necessary to use exogenous enzymes.Документ Діагностика конкурентоспроможності підприємств металургійної галузі в ринкових умовах(2011) Гречко, Алла Володимирівна; Мезенцева, Ольга ОлексіївнаУ статті розглянуто ознаки та принципи конкурентоспроможності підприємств металургійної галузі України. Проведено діагностику та порівняння сучасного стану вітчизняного та зарубіжного металургійного виробництва, виявлено його сильні і слабкі сторони та розроблено шляхи підвищення конкурентоспроможності металургійного комплексу України.Документ Калькуляція собівартості в системі "директ-костинг" та в системі повного розподілу витрат на вироби ("абзорпшен-костинг")(2015) Осадча, Ганна Григорівна; Степанюк, Алла ВасилівнаУ статті розглянуто сутність процесу управління запасами. Охарактеризовано систему планування потреб матеріалів (MRP I), наведено алгоритм її роботи, ключові переваги та недоліки. Окреслено структурно-логічну схему роботи MRP-системи на виробничих підприємствах.Документ Удосконалення класифікації оборотних коштів підприємств(2014) Роганова, Ганна ОлександрівнаМета статті полягає у виявленні можливостей підвищення ефективності управління оборотними коштами підприємств за рахунок удосконалення їх класифікаційних ознак. Здійснивши аналіз підходів багатьох вчених-економістів до класифікації оборотних коштів підприємств, систематизувавши і доповнивши їх, було запропоновано групування класифікаційних ознак оборотних коштів підприємств. У результаті дослідження було запропоновано поширену класифікацію оборотних коштів, яка повною мірою розкриває роль оборотних коштів в управлінні фінансами підприємств та економіки в цілому. Було доповнено та згруповано класифікаційні ознаки оборотних коштів підприємств за: рівнем організації, характером функціонування, джерелами формування та їх вартістю, рівнем ефективності управління. Обґрунтовано, що наведене групування класифікаційних ознак оборотних коштів дозволяє здійснювати всебічний і цілеспрямований вплив на показники ефективності функціонування оборотних коштів і сприяє раціональному управлінню ними в цілому. Перспективою подальших досліджень у даному напрямі є визначення ступеня залучення кредитних ресурсів виробничими підприємствами для фінансування оборотних коштів. The goal of the article lies in revelation of possibilities of increase of efficiency of managing enterprise circulating funds by means of improvement of their classification features. Having analyzed approaches of many economists to classification of enterprise circulating funds, systemized and supplementing them, the article offers grouping classification features of enterprise circulating funds. In the result of the study the article offers an expended classification of circulating funds, which clearly shows the role of circulating funds in managing enterprise finance and economy in general. The article supplements and groups classification features of enterprise circulating funds by: the organization level, functioning character, sources of formation and their cost, and level of management efficiency. The article shows that the provided grouping of classification features of circulating funds allows exerting all-sided and purposeful influence upon indicators of efficiency of circulating funds functioning and facilitates their rational management in general. The prospect of further studies in this direction is identification of the level of attraction of loan resources by production enterprises for financing circulating funds.Документ The optimal control models of interurban bus transport(2014) Medvedev, Nikolai; Oleschenko, LubovThe models for calculating the number of buses of different types depending on the variable passenger time and a specified interval of vehicles, minimizing the expenses of motor company which is considered to be optimal for the carrier and the passenger range of buses on the route. The influence of the speed of vehicles on the total costs of MTE is analyzed. The proposed model can be used to make effective management decisions regarding the organization of the rolling stock for enterprises passenger transport.Документ Обґрунтування методики вдосконалення управління виробничими витратами на хлібопекарському підприємстві(2006) Скригун, Наталія ПетрівнаРозглянуто концептуальні підходи до зниження собівартості на підприємствах хлібопекарської галузі, які б враховували всі галузеві особливості. Обґрунтовано необхідність розробки власної системи заходів зі зниження собівартості. З метою вдосконалення методики управління витратами запропоновано поетапний порядок визначення собівартості продукції в хлібопекарській галузі. The conceptual going is considered near the prime price decline on the enterprises of bread baking industry that would take into account all branch features. The necessity of development of the own system of events is reasonable on the prime price decline. With the aim of perfection of methodology management charges the stage-by-stage order of determination of unit cost offers in bread baking industry.Документ Зміст та поняття витрат в операційній діяльності підприємства(2014) Осадча, Ганна Григорівна; Хачко, Катерина МиколаївнаВ статті проведені дослідження поглядів вчених-економістів щодо змісту поняття «витрати». Отримала подальше удосконалення теорія витрат. Витрати відображають витрачання ресурсів, спожитих виробничими процесами у відповідності з функціональною моделлю економіки підприємства. При розкритті сутності витрат операційної діяльності пропонується застосовувати дефініції: «витрати на придбання»; «витрати на переробку».Документ Варка под вакуумом сиропов для безалкогольных напитков(1982) Бодров, Виктор Семенович; Заремба, А. А.; Малежик, Иван Федорович; Муравская, Ольга Глебовна; Немирович, Петр МихайловичРазработана и реализована технологическая схема приготовления инвертированных сиропов. Подведен анализ экспериментальных данных по качеству и по себестоимости варки сиропов в условиях вакуума. Developed and implemented a process flow diagram preparation inverted syrups. Let down by the analysis of experimental data on the quality and cost of boiling syrup in a vacuum.Документ Бухгалтерський і податковий облік операцій з податку на додану вартість, пов'язаних з харчуванням учнів(1998) Ткаченко, Надія МарківнаСтаття підготовлена (як відповідь на запитання бухгалтера Комісара Т.І. із Дніпропетровська) за пропозицією керівника газети «Все про бухгалтерський облік» У статті наведено законодавчу базу України про надання послуг з харчування учнів у професійно-технічних училищах, середніх навчальних закладах, операції, які звільняються від оподаткування податком на додану вартість; харчування учнів за рахунок бюджетних асигнувань, натуральні норми харчування, режим харчування, платні послуги з харчування учнів, їх оплата та ін. На прикладі фактичних даних державних комунальних підприємств громадського харчування встановлена вартість харчування учнів (з ПДВ, без ПДВ) і джерела асигнувань та кореспонденцію рахунків бух обліку у зв’язку з придбанням сировини для приготування страв та інших продуктів харчування, облік податкового зобов’язання і податкового кредиту, облік товарних надбавок. Article prepared (in reply to a question accountant Commissioner TI from Dnepropetrovsk) on the proposal of the head of the newspaper «All about accounting» The article presents the legal framework of Ukraine on the provision of food for the students in vocational schools, secondary schools, transactions that are exempt from taxation the value added tax, student nutrition through budgetary allocations, natural nutritional standards, diet, paid services food for the students, their fees and so on. In the case of evidence of public utilities catering installed cost of food for the students (VAT excl) and source allocations and correspondence accounts boo accounting in connection with the acquisition of raw materials for cooking and other food products, accounting tax liability and tax credit account trade allowances.Документ Аналіз сучасного становища підприємств бурякоцукрової галузі(2001) Духновська, Людмила МиколаївнаУ статті проаналізовано сучасний стан бурякоцукрової промисловості, наведено фактори, що збільшують собівартість цукру та негативно впливають на діяльність цукрових заводів України. The article analyzes the current state of the sugar-beet industry, are factors that increase the cost of sugar and adversely affect the activity of refineries in Ukraine.