Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Лляні кормові екстракти як компоненти комбікормів
    (2017) Тракало, Тетяна Олександрівна
    В статті наведено результати досліджень хімічного, мінерального складу, мікробіологічних показників та терміну придатності лляних кормових екстрактів на основі води та сироватки. Вперше було досліджено хімічний та мінеральний склад лляних кормових екстрактів, які є джерелом білку, вміст сирого протеїну становить 17,2-18,8%, а вміст сирого жиру становить 9,5-10,3%. Проведеними дослідженнями щодо лляних кормових екстрактів ідентифіковано 11 незамінних амінокислот. Серед незамінних амінокислот підвищений вміст мали фенілаланін+тирозин та треонін. За амінокислотним складом білок лляних кормових екстрактів є повноцінним, оскільки до його складу входять усі незамінні амінокислоти, в тому числі найважливіші з них – метіонін + цистеїн та лізин. Визначено біологічну цінність білка екструдованих кормових сумішей за амінокислотним скором, яка знаходиться в межах 84-87,8%. Дослідженнями доведено, що лляні кормові екстракти є цінними побічними продуктами виробництва лляних екстрактів харчового призначення і їх доцільно використовувати при виробництві кормів для сільськогосподарських тварин та птиці. The article presents the results of research on the chemical, mineral composition, microbiological parameters and the expiration date of flaxseed extracts based on water and serum. For the first time, the chemical and mineral composition of flaxseed extracts, which is a source of protein, has a chemical protein content of 17.2-18.8% and a crude fat content of 9.5-10.3%. 11 indispensable amino acids have been identified by studies on linseed extracts. Among the essential amino acids, phenylalanine + tyrosine and threonine had high content. According to the amino acid composition, the protein of flaxseed extracts is valuable, since it contains all the essential amino acids, including the most important of them – methionine + cysteine and lysine. The biological value of the protein of extruded feed mixtures according to amino acids is determined, which is within 84-87.8%. Studies have shown that flax feed extracts are valuable by-products of the production of flax extract for food use and should be used in the production of feed for farm animals and poultry.
  • Ескіз
    Документ
    Збагачення галактинів кальцієм та харчовими волокнами
    (2014) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Топчій, Оксана Анатоліївна; Повх, Тетяна Михайлівна; Палій, Інна Василівна
    Збільшення потреби населення України в продуктах оздоровчо-профілактичного призначення привело до виникнення і розвитку якісно нового направлення у розробленні та виробництві м ’ясних продуктів з використанням нетрадиційних ресурсів наявної рослинної сировини, що не використовується взагалі або використовується не раціонально. На думку фахівців, зниженню рівня захворювань, поряд з соціальними та економічними факторами, повинно сприяти достатнє виробництво і нормальне споживання продуктів харчування масового попиту.
  • Ескіз
    Документ
    Автоматична блокіровка подачі виробів і обгорткових матеріалів у загорткових автоматах
    (1967) Луцик, Володимир Йосипович; Король, Н. І.; Гончаренко, Борис Миколайович
    Щоб запобігти поломкам тих виробів, які несвоєчасно надходять на загортання, і засміченню механізмів зайвими комплектами обгорток, загорткові автомати забезпечуються автоматичним пристроєм блокуванням руху утоплюваного борта, штовхача виробу і подавання обгорткових матеріалів, які керуються електричною схемою автоблокування загортального автомата, призначеного для загортання глазурованих цукерок. У цьому автоматі датчик наявності виробу виконано у вигляді шарнірно прикріпленого щупа, зв'язаного з контактною системою. To prevent breakage of the products that arrive late for wrapping and clogging mechanisms redundant sets of wrappers, wrapper machines are provided with an automatic device blocking traffic dipping board, push the product presentation and wrapping materials that are guided auto-lock circuit diagram wrapping machine designed to wrap glazed candies. This automatic sensor available product designed as a hinge attached probe bound to the contact system.
  • Ескіз
    Документ
    Логічний пристрій для автоматичної блокіровки в цукеркозагорткових автоматах
    (1968) Гончаренко, Борис Миколайович; Луцик, Володимир Йосипович
    На цукеркозагорткових та інших автоматах для штучних виробів встановлюються пристрої, що здійснюють блокування подавання виробу і стрічки обгорткового матеріалу. Робота пристрою блокування відбувається за результатами контролю знаходження виробу на заданій позиції у відповідний момент циклу автомата. Інформація, що надходить від датчика наявності виробу і синхронізатора роботи автоматичного блокування з циклом автомата, оброблюється з допомогою релейно-контактного або діод-транзисторного обчислювального пристрою, який реалізує визначену логічну функцію керування. Information from the sensor availability of products and synchronizer with automatic locking cycle machine is handled by the ladder or diode - a transistor of a computing device that implements a specific logical control function.
  • Ескіз
    Документ
    Раціональні підходи підвищення ефективності виробництва м’ясопереробних підприємств
    (2010) Пасічний, Василь Миколайович
    У статті представлені підходи підвищення ефективності виробництва підприємств м’ясопереробної галузі та шляхи вирішення проблем, які постають перед галуззю. Також широко представлено перспективи використання вторинних білковмісних ресурсів, що виділяють на різних етапах технологічного процесу. The paper presents approaches to improve the efficiency of meat processing industry and solutions to problems facing the industry. Also well represented perspectives of secondary containing protein resources that produce at different stages of the process.
  • Ескіз
    Документ
    Напівфабрикати м’ясні кулінарні для харчування дітей шкільного віку. ТУ У 15.1 – 02070938 – 064:2005
    (2008) Українець, Анатолій Іванович; Пешук, Людмила Василівна; Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Топчій, Оксана Анатоліївна
    Розроблені 24 рецептури битків, збагачених пробудженим насінням зернових та бобових культур. Розроблені напівфабрикати мають оздоровчі, лікувально-профілактичні та дієтичні властивості за рахунок використання зернопродуктів пробуджених - пшениці, кукурудзи, ячменю, сої. Розроблено та затверджено технологічну інструкцію та технічні умови. A 24 compounding of meatballs, enriched the woken up seed of corn and bob cultures is developed. Health, treatment is for a prophylaxis and dietary properties have the developed ready-to-cook foods due to the use of products from grain of woken up — wheat, corn, barley, soy. Technological instruction and tts is developed and ratified.
  • Ескіз
    Документ
    Тенденции развития молочной промышленности в мире и Украине
    (2013) Кулинич, Юрий Михайлович
    В статье проанализировано современное состояние и проблемы функционирования рынка молочной промышленности Украины. Осуществлен аналіз общемировых тенденций, возникающих на рынке молока. Исследована проблема неполногообеспечения населения Украины молочными продуктами, определены и проанализированы причины данной проблемы, предложены пути по улучшению ситуации на отечественном рынке молочних продуктов с применением передового международного опыта. The article deals with the current situation and problems of dairy industry of Ukraine. The author made the analysis of global trends that appear in the milk market. The problems of partly providing population of Ukraine with milk products are identified and analyzed, the ways to improve the situation in the domestic dairy market using international best practices are proposed.
  • Ескіз
    Документ
    Насіння різних сортів льону як компонент для виробництва комбікормів
    (2008) Шаповаленко, Олег Іванович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Павлюченко, Олена Станіславівна
    Досліджено хімічний склад різних сортів льону, які вирощуються в Україні. Встановлено перспективність використання насіння льону як джерела білку та жиру у виробництві комбікормів та кормових добавок. Исследован химический состав различных сортов льна, которые выращиваются в Украине. The chemical composition of different types of flax that produced in Ukraine has been investigated. The perspectives of using flax seeds as a source of protein and fat in the production of feed and feed additives have been established.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія виробництва лікувально-профілактичного корму для сільськогосподарських тварин
    (2012) Шурчкова, Юлія Олександрівна; Ганзенко, Валентина Василівна; Янюк, Тетяна Іванівна
    Запропоновано технологію виробництва лікувально-профілактичного корму, наведено технологічну схему та середньозважений хімічний склад одержаного продукту. The technology of production of medical and preventive feeds has been proposed. The diagram and weighted average of chemical composition of the product have been given.
  • Ескіз
    Документ
    Країна з розвиненою комбікормовою промисловістю відповідає усім вимогам до стабільності в економіці та політиці
    (2006) Кудренко, Наталія Володимирівна
    У статті розглянуто сучасний стан і тенденції розвитку вітчизняного комбікормового виробництва, досліджено основні проблеми світового виробництва комбікормів. Проаналізовано особливості оптимізації сировинної бази комбікормового виробництва на прикладі світових країн – лідерів по випуску комбікормів. Досліджено приклад успішного функціонування ВАТ «Миронівський завод по виготовленню круп та комбікормів» - сучасного підприємства з новітніми технологіями.